BasBQ
Beef en Steak

Soms zit het mee, en soms zit het tegen.

 
 
 
 

Frits

Administrator
Forumleiding
Berichten
20.038
Er lag een stukje buikspek met zwoerd in de koelkast, en er was een fotowedstrijd. Dus één en één was drie, want ik had laatst een leuk filmpje op Instagram gezien over burnt ends met crackling.

Op het filmpje zag het er niet al te moeilijk uit.

Het zwoerd van het buikspek helemaal lekprikken.

7936C37D-BCA1-482A-9C7D-F39DC4D4385E.jpeg


Bestrooien met zout

0FA19BA5-DD59-4B58-8922-AADCBEA1FFCE.jpeg


24 uur in de koelkast en daarna het zout eraf schrapen met een mes en daarna nog eens goed schoonvegen met een papieren doekje.

8A884B5A-5EBF-4176-934E-93ADECDE60D3.jpeg


Omdraaien en mooie blokjes van snijden, zorg ervoor dat je niet door het zwoerd snijd.

B37FB05A-A8E9-4F0C-BEEC-701FB6E659A7.jpeg


Bestrooien met je favoriete rub.

AB5AE836-2E7E-4861-BE0B-465A5D17EAEE.jpeg


Op de barbecue van 107C voor drie uur, met het vel naar boven

E8DBCBDE-46EC-41E3-8F61-D0415B9FF804.jpeg


Halverwege

9898BD80-1394-45B5-9ED7-199F2FFD622E.jpeg


Na drie uur

9A1AB01F-172F-417F-8A03-227D4B4641AB.jpeg


Na drie uur de bbq opstoken naar 250c en de zwoerd insmeren met Apple cider vinegar.

0DE48D94-E24F-4725-B82E-7480B2746015.jpeg


Nu is het wachten tot de zwoerd crackling wordt .

E09FFAA3-AAD3-40E6-BF81-A2ADE1741B1B.jpeg


491D2CC0-0E95-4A80-92F5-8857A79AF38D.jpeg


Het bubbelde wel iets, maar crackling werd het niet. Voordat het helemaal zwart werd er toch maar afgehaald.

BDA1CACC-B45B-4EE2-8F43-657A834D6CDA.jpeg


Gelukkig is het buikspek en toch heerlijk.

7B41A8B7-A9B3-4091-9028-94E0B562FD5C.jpeg


Bedankt voor het kijken.
 
Wel een leuk idee , jammer dat het niet helemaal gelukt is , had het wel willen proeven zonder het zwarte randje 😋
 
Ik heb diverse methodes geprobeerd tot ik tevreden was(ook deze).
De beste resultaten behaalde ik door bij de stap waar de azijn op het zwoerd smeert zonnenbloem olie erop te smeren.
 
Dat is jammer Frits, dat het niet helemaal volgens plan verloopt.

Is het een idee om net zoals met porchetta het zwoerd in te smeren met backingsoda? Werkt bij mij wel goed voor een knapperig zwoerd
 
Laatst bewerkt:
Jammer dat het niet helemaal gelukt is zoals je voor ogen had.

En als je hem met zwoerd naar beneden boven vuur een par minuutjes zou grillen?

Al met al ziet het er toch wel smakelijk uit hoor! 😋😋
 
Dappere poging Frits!
 
Niet alles lukt in 1 keer goed. Mooi verslag. 😋

Persoonlijk zou ik het niet geserveerd hebben......maar lekker zelf op gepeuzeld hebben. 😂🤣😂🤣
 
Blijft bacon ... wat mij betreft altijd goed 😋 en ik vind het uiteindelijke resultaat nog niet eens zo'n slecht bordje ! Leuk dat je dit deelt met ons ook als het niet helemaal gelukt is (y)
 
Laten we wel zijn het was heerlijk, maar niet zoals het bedoeld was.
 
Het spek uit het filmpje ziet er wel extreem krokant uit.
Als je dat uiteindelijk lukt, mag je het geheim altijd delen, Frits.
 
Wel een super goed iedee. Jammer dat het niet helemaal ging zoals je wou. Volgende ronde meer succes zullen we dan maar zeggen. Verder ziet het er wel smakelijk uit.
 
jammer van het zwoerd, maar verder heerlijk maaltje Frits
En als troost scheen de zon ook nog eens !!! 🌞

maar was het wel zwoerd? of gewoon de vetlaag die net onder de zwoerd zit.....
 
Ondanks dat het een beetje donker is geworden had ik het niet afgeslagen, en nu heb je een goed excuus om het nog een keer te proberen :D ( als je dat al nodig had gehad )
 
@Frits ik heb het meerdere keren geprobeerd. Vele malen mislukt. Het vlees was goed (met of zonder smoke), ik kreeg de zwoerd nooit goed.
Uiteindelijk wel gelukt.
"Yes you can".
 
@Frits ik heb het meerdere keren geprobeerd. Vele malen mislukt. Het vlees was goed (met of zonder smoke), ik kreeg de zwoerd nooit goed.
Uiteindelijk wel gelukt.
"Yes you can".
Dan de hamvraag (of eigenlijk de buikspekvraag): hoe is het jou wél gelukt?
 
@Jorizzz

De versie van @Ewald om indirect af te grillen op 230 heb ik nog niet geprobeerd.
 
Terug
Bovenaan Onderaan