Mollos
Sprokkelaar
- Berichten
- 45
Gisteren was mijn vader jarig en daarnaast was mijn broertje over vanuit Canada met zijn vrouw. Een goede reden om ze uit te nodigen en lekker met ons te laten dineren. Goed biertje erbij, een lekker wijntje.
Zalm van de cederplank met een beetje mosterd, citroenpeper en lichte basterdsuiker. Zelfs schoonzus welke niet gek is van zalm hen ik volledig kunnen overtuigen van goed bereide zalm.
Een lekkere riesling erbij, coleslaw, een frisse komkommersalade. Daarnaast cherrytomaten uit de oven met rozemarijn, olijfolie, knoflook, zeezout en suiker.
Ook had ik nog een mooi gemarmerde bavette gehaald. Gewoon lekker met zout en peper. Direct op het gietijzeren grillrooster, afgewerkt met eikengerookt zeezout en een lekkere chimichurry. Ik had met wat whiskyhout extra rooksmaak toegevoegd aan het vlees. Het was toen al behoorlijk donker dus geen mooie foto's van toen deze op de grill en het bord lag.
Daarnaast nog wat geroosterde aubergine met olijfolie, zout, peper en za'atar erbij geserveerd, ook daar helaas geen foto's van maar wel verrukkelijk.
Ook de bavette was erg geslaagd, lekker medium rare, een frisse en kruidige chimichurry er tegenover en botermals.
Een heerlijke maaltijd en geslaagde verjaardag voor mijn pa.
En vanmorgen de Bastard maar even een goede schoonmaakbeurt gegeven, klaar voor de volgende keer
Zalm van de cederplank met een beetje mosterd, citroenpeper en lichte basterdsuiker. Zelfs schoonzus welke niet gek is van zalm hen ik volledig kunnen overtuigen van goed bereide zalm.
Een lekkere riesling erbij, coleslaw, een frisse komkommersalade. Daarnaast cherrytomaten uit de oven met rozemarijn, olijfolie, knoflook, zeezout en suiker.
Ook had ik nog een mooi gemarmerde bavette gehaald. Gewoon lekker met zout en peper. Direct op het gietijzeren grillrooster, afgewerkt met eikengerookt zeezout en een lekkere chimichurry. Ik had met wat whiskyhout extra rooksmaak toegevoegd aan het vlees. Het was toen al behoorlijk donker dus geen mooie foto's van toen deze op de grill en het bord lag.
Daarnaast nog wat geroosterde aubergine met olijfolie, zout, peper en za'atar erbij geserveerd, ook daar helaas geen foto's van maar wel verrukkelijk.
Ook de bavette was erg geslaagd, lekker medium rare, een frisse en kruidige chimichurry er tegenover en botermals.
Een heerlijke maaltijd en geslaagde verjaardag voor mijn pa.
En vanmorgen de Bastard maar even een goede schoonmaakbeurt gegeven, klaar voor de volgende keer

Laatst bewerkt: