BasBQ
Beef en Steak

Snelle pulled pork vraag

dutchronnie

Tondelzoeker
Berichten
4
Ik heb voor de eerste keer pulled pork van 2 kilo in de weber zitten vanaf vanmorgen half 11.
Op een gegeven moment bleef de temp. Heel lang op ongeveer 70 graden.
Dat zal de zone dan wel zijn, en heb het vlees in alu folie gewikkeld. Gewacht totdat de temp 81 graden was. Eruitgehaald, het vocht opgevangen en de pork weer op de bbq. Ik dacht nog een uurtje totdat de temp op 84 graden staat.
Maar toen begon ineens de temp te dalen naar 77 graden., en daar staat hij nu op. Is dit de zone?
Of zou hij er nu af kunnen.
Het vlees ligt er nu al 10 uur op, dat moet toch genoeg zijn voor een 2 kilo stuk?
 
Je had hem niet uit moeten pakken.
Ik zou hem nu weer inpakken temp in de BBQ verhogen en de pp tot 88 laten gaan.
 
Ok?,  bedankt.  Ik heb hem weer ingepakt.
Ik had in een recept gelezen dat hij uitgepakt moest worden om een wat drogere korst te krijgen.
 
Fantastisch, uiteindelijk 's avonds om een uur of 9 de 88 graden gehaald.
Even laten liggen, en toen uitelkaar getrokken. Heerlijk mals vlees.
En omdat het pas laat klaar was, heeft de visite er ook gelijk van geprofiteerd. En ook zij vonden het heerlijk.

Volgende keer dus niet weer uitpakken bij 80 graden.
 
Yep, weer een Q'er hooked on PP :)
 
Terug
Bovenaan Onderaan