- Berichten
- 522
1 Van de voorwaarden die mijn vrouw gekscherend stelde voor de aanschaf van een kamado was dat ik iets zou maken dat ze op social media tegen was gekomen, namelijk een gerookte watermeloen. Aangezien er woensdag een spiksplinternieuwe Kamado Joe Classic II voor de deur staat, ben ik maar alvast begonnen met wat voorbereidingen. Dit gerecht wordt de ontmaagding van de joe; zeldzaam gevalletje van een vleesloze first cook denk ik.
Ik volg het recept van Will Horowitz.
Brine:
- 3/4 cup zout
- 1 cup as van hardhout
- 1/4 cup gedroogde oregano
- 4 jeneverbessen
- 2 eetlepels zwarte peper korrels (licht gestampt)
- 3 knoflook tenen
- 2 laurierbladen
- 8 cups water
Brine gekookt... Nu moet het afkoelen en aangelengd worden met; 16 cups water (4 quarts) en 3/4 cup tamari (ik heb sojasaus gebruikt, zal wel goed zijn toch?
)
Het hammetje.
Zodra de brine koel is moet het 3 a 4 dagen de koelkast in. Ik zal dit topic binnenkort weer updaten
Ik volg het recept van Will Horowitz.
Brine:
- 3/4 cup zout
- 1 cup as van hardhout
- 1/4 cup gedroogde oregano
- 4 jeneverbessen
- 2 eetlepels zwarte peper korrels (licht gestampt)
- 3 knoflook tenen
- 2 laurierbladen
- 8 cups water
Brine gekookt... Nu moet het afkoelen en aangelengd worden met; 16 cups water (4 quarts) en 3/4 cup tamari (ik heb sojasaus gebruikt, zal wel goed zijn toch?

Het hammetje.
Zodra de brine koel is moet het 3 a 4 dagen de koelkast in. Ik zal dit topic binnenkort weer updaten

Laatst bewerkt: