BasBQ
Beef en Steak

Smoke spare ribs

 

NickIndo

Tondelzoeker
Berichten
15
Yo!! Vandaag weer spare ribs gemaakt!


Ben vroeg begonnen met de ribs in de rub te zetten met een rub van Ralph.


2 tl. venkelzaad
2 tl. mosterdzaad
1 tl. komijnzaad
½ el. uienpoeder
1 el. knoflookpoeder
1 el. fijngemalen zwarte peper
1 tl. cayennepeper
2 el. pikant paprikapoeder
1 ½ el. zout
2 volle el. bruine suiker

Heb me kogelgrill napoleon Pro 22k leg in een snake gelegd met behoorlijk wat rook snippers verdeeld over bijna de helft van de snake!

De ribs erop gelegd en na 2,5 uur eraf gehaald. Af en toe heb ik de ribs ook ingesprayed.

In folie gewikkeld met wat boter en basterdsuiker en wat appelsap!

Weer erop voor 1,5 a 2 uur.... en eraf gehaald!

Daarna de spareribs nog even ingelakt! En na 10 a 20 min er weer afgehaald!

Eindresultaat: iedereen vond het erg lekker! Ook was de rooksmaak goed aanwezig!

Groetjes Nick

C04EF387-D596-44D9-8658-8CFC551656F3.jpeg


29C26065-B759-4261-BC7B-D7B008F25DE2.jpeg


C845C554-479F-42B9-BD3C-31C511E0B6FA.jpeg


E5BBEEDA-ABAA-4533-84BB-F7BA569A94ED.jpeg


40D869AE-4BE6-4EE8-ACEC-B1731891FCFD.jpeg


CAF49682-E9D3-447B-B804-03DB0616A976.jpeg


4B063EFD-97F5-4D82-A481-00581C74A1ED.jpeg


654EBA13-90F4-454B-A7A1-BAA981C4CB8D.jpeg


0C89DF68-6533-4D46-A23C-2C99624A4ED4.jpeg


88F7B56D-4476-4D20-82D5-F2D750BA7759.jpeg


1A0232F1-827C-441C-985A-FC5701D1C2F7.jpeg


4E908E21-EAFC-48AC-BD77-392A70606887.jpeg


5CE88CD1-684C-44E1-AD02-CFAA46C632FD.jpeg


B93E279D-F1DD-4A8D-A3E2-3557FEF357BE.jpeg


EE8F5EB0-0BBC-4858-99F5-C59EB9819EC1.jpeg
 
Mooie ribben Nick!

Zal zeker gesmaakt hebben.
 
Ziet er goed uit Nick.
 
Flinke rookring op de ribbels. Dat ziet er erg lekker uit. Wat voor rooksnippers heb je erbij gedaan?
 
Heerlijke ribbels zeg! Krijg er honger van…
 
Lekkere Ribbels hoor!
 
Zien er top uit die ribs😋
 
Nick, mooie lekkere ribbels. Schuif maar door.
 
Flinke rookring op de ribbels. Dat ziet er erg lekker uit. Wat voor rooksnippers heb je erbij gedaan?
Thankss!

Een vrij simpele kersen smaak. Vrij eenvoudig.... heb hem verdeeld in 3 uur in de rook! Behoorlijk wat gebruikt wel! 1 kwart rooksnippers

AB6E1784-2A98-40FC-B5E0-18F759C360D1.jpeg
 
Zien er uit om zo in te bijten, heerlijk.
 
Krijg na het lezen van je post zin in ribben, ik weet niet hoe dat komt ;)
 
Thankss!

Een vrij simpele kersen smaak. Vrij eenvoudig.... heb hem verdeeld in 3 uur in de rook! Behoorlijk wat gebruikt wel! 1 kwart rooksnippers

Bekijk bijlage 33614

Als je langer dan 15/30 min wil gaan roken kun je Mijn’s inziens beter chunks gebruiken.

Met snippers blijf je aan het toevoegen wat de stabiliteit en temperatuur ook niet ten goede komt.
 
Als je langer dan 15/30 min wil gaan roken kun je Mijn’s inziens beter chunks gebruiken.

Met snippers blijf je aan het toevoegen wat de stabiliteit en temperatuur ook niet ten goede komt.
@Zzzjon : hier wordt in een snake gewerkt. Ik weet niet of een chunk dan zo goed uitpakt? Voor de gangbare kamado manier gelijk met je eens.
 
@Zzzjon : hier wordt in een snake gewerkt. Ik weet niet of een chunk dan zo goed uitpakt? Voor de gangbare kamado manier gelijk met je eens.

Ah, daar had ik niet aan gedacht.

Assumption is the mother off all f*ckups.

Al zou een blok rookhout net zo goed moeten werken.
 
Ah, daar had ik niet aan gedacht.

Assumption is the mother off all f*ckups.

Al zou een blok rookhout net zo goed moeten werken.
Zijn er "ervaren snakers" die daar wat van kunnen zeggen?
 
Zijn er "ervaren snakers" die daar wat van kunnen zeggen?
Als ik m'n briketten in een snake doe gebruik ik ook chunks afhankelijk van de geplande rooktijd en de gewenste rooksmaak kijk ik dan hoeveel b.v.
Bij spareribs ± 6.00 uur 2 stuks in het begin van de snake en als het wat langer duurt b.v. bij P.P. ± 8½ uur+ 2 of 3 stuks ook in het begin van de snake maar veel is ook afhankelijk van de grote van de chunks.
Liever iets te weinig rookhout dan te veel want daar wordt je vlees ook niet lekkerder van. (bitter)
 
Als ik m'n briketten in een snake doe gebruik ik ook chunks afhankelijk van de geplande rooktijd en de gewenste rooksmaak kijk ik dan hoeveel b.v.
Bij spareribs ± 6.00 uur 2 stuks in het begin van de snake en als het wat langer duurt b.v. bij P.P. ± 8½ uur+ 2 of 3 stuks ook in het begin van de snake maar veel is ook afhankelijk van de grote van de chunks.
Liever iets te weinig rookhout dan te veel want daar wordt je vlees ook niet lekkerder van. (bitter)
Bedankt allemaal voor de reacties! Ik moet vertellen; SpareRibs waren zeker niet bitter. Ik heb in totaal 3 uur gerookt en behoorlijk wat rooksnippers gebruikt. Heb de Q ( zoveel mogelijk ) rond- de 120 en 130 graden proberen te houden. Heb gelezen dat bij een te hoge temperatuur de rook niet goed wordt opgenomen.

Iemand tips voor goede rook-chunks?
 
Terug
Bovenaan Onderaan