BasBQ
Beef en Steak

Smoke spare ribs

NickHighkick

Tondelzoeker
Berichten
10
Yo!! Vandaag weer spare ribs gemaakt!


Ben vroeg begonnen met de ribs in de rub te zetten met een rub van Ralph.


2 tl. venkelzaad
2 tl. mosterdzaad
1 tl. komijnzaad
½ el. uienpoeder
1 el. knoflookpoeder
1 el. fijngemalen zwarte peper
1 tl. cayennepeper
2 el. pikant paprikapoeder
1 ½ el. zout
2 volle el. bruine suiker

Heb me kogelgrill napoleon Pro 22k leg in een snake gelegd met behoorlijk wat rook snippers verdeeld over bijna de helft van de snake!

De ribs erop gelegd en na 2,5 uur eraf gehaald. Af en toe heb ik de ribs ook ingesprayed.

In folie gewikkeld met wat boter en basterdsuiker en wat appelsap!

Weer erop voor 1,5 a 2 uur.... en eraf gehaald!

Daarna de spareribs nog even ingelakt! En na 10 a 20 min er weer afgehaald!

Eindresultaat: iedereen vond het erg lekker! Ook was de rooksmaak goed aanwezig!

Groetjes Nick

C04EF387-D596-44D9-8658-8CFC551656F3.jpeg


29C26065-B759-4261-BC7B-D7B008F25DE2.jpeg


C845C554-479F-42B9-BD3C-31C511E0B6FA.jpeg


E5BBEEDA-ABAA-4533-84BB-F7BA569A94ED.jpeg


40D869AE-4BE6-4EE8-ACEC-B1731891FCFD.jpeg


CAF49682-E9D3-447B-B804-03DB0616A976.jpeg


4B063EFD-97F5-4D82-A481-00581C74A1ED.jpeg


654EBA13-90F4-454B-A7A1-BAA981C4CB8D.jpeg


0C89DF68-6533-4D46-A23C-2C99624A4ED4.jpeg


88F7B56D-4476-4D20-82D5-F2D750BA7759.jpeg


1A0232F1-827C-441C-985A-FC5701D1C2F7.jpeg


4E908E21-EAFC-48AC-BD77-392A70606887.jpeg


5CE88CD1-684C-44E1-AD02-CFAA46C632FD.jpeg


B93E279D-F1DD-4A8D-A3E2-3557FEF357BE.jpeg


EE8F5EB0-0BBC-4858-99F5-C59EB9819EC1.jpeg
 

Zzzjon

Pitmaster
 
 
 
Berichten
618
Mooie ribben Nick!

Zal zeker gesmaakt hebben.
 

Pascal

Pitmaster
 
 
 
Berichten
955
Ziet er goed uit Nick.
 

Bramster

Pitmaster
 
 
Berichten
721
Flinke rookring op de ribbels. Dat ziet er erg lekker uit. Wat voor rooksnippers heb je erbij gedaan?
 

Smokingwood

Stoker
 
 
 
Berichten
324
Heerlijke ribbels zeg! Krijg er honger van…
 

Sander72

BBQ Junkie
 
 
 
 
 
Berichten
5.608
Lekkere Ribbels hoor!
 

Peter64

Gerijpt
 
 
 
Berichten
2.716
Nick, mooie lekkere ribbels. Schuif maar door.
 

Grimlord

Gemarineerd
 
 
 
Berichten
1.053
Krijg na het lezen van je post zin in ribben, ik weet niet hoe dat komt ;)
 

Zzzjon

Pitmaster
 
 
 
Berichten
618
Thankss!

Een vrij simpele kersen smaak. Vrij eenvoudig.... heb hem verdeeld in 3 uur in de rook! Behoorlijk wat gebruikt wel! 1 kwart rooksnippers

Bekijk bijlage 33614

Als je langer dan 15/30 min wil gaan roken kun je Mijn’s inziens beter chunks gebruiken.

Met snippers blijf je aan het toevoegen wat de stabiliteit en temperatuur ook niet ten goede komt.
 

Cherrywood

Gemarineerd
 
 
 
Berichten
1.050
Als je langer dan 15/30 min wil gaan roken kun je Mijn’s inziens beter chunks gebruiken.

Met snippers blijf je aan het toevoegen wat de stabiliteit en temperatuur ook niet ten goede komt.
@Zzzjon : hier wordt in een snake gewerkt. Ik weet niet of een chunk dan zo goed uitpakt? Voor de gangbare kamado manier gelijk met je eens.
 

Zzzjon

Pitmaster
 
 
 
Berichten
618
@Zzzjon : hier wordt in een snake gewerkt. Ik weet niet of een chunk dan zo goed uitpakt? Voor de gangbare kamado manier gelijk met je eens.

Ah, daar had ik niet aan gedacht.

Assumption is the mother off all f*ckups.

Al zou een blok rookhout net zo goed moeten werken.
 

SandyMan

Gemarineerd
 
 
 
Berichten
1.899
Mooie rookring Nick! ziet er zeer smakelijk uit.
 

Hans

BBQ Junkie
 
 
 
Berichten
5.444
Zijn er "ervaren snakers" die daar wat van kunnen zeggen?
Als ik m'n briketten in een snake doe gebruik ik ook chunks afhankelijk van de geplande rooktijd en de gewenste rooksmaak kijk ik dan hoeveel b.v.
Bij spareribs ± 6.00 uur 2 stuks in het begin van de snake en als het wat langer duurt b.v. bij P.P. ± 8½ uur+ 2 of 3 stuks ook in het begin van de snake maar veel is ook afhankelijk van de grote van de chunks.
Liever iets te weinig rookhout dan te veel want daar wordt je vlees ook niet lekkerder van. (bitter)
 

NickHighkick

Tondelzoeker
Berichten
10
Als ik m'n briketten in een snake doe gebruik ik ook chunks afhankelijk van de geplande rooktijd en de gewenste rooksmaak kijk ik dan hoeveel b.v.
Bij spareribs ± 6.00 uur 2 stuks in het begin van de snake en als het wat langer duurt b.v. bij P.P. ± 8½ uur+ 2 of 3 stuks ook in het begin van de snake maar veel is ook afhankelijk van de grote van de chunks.
Liever iets te weinig rookhout dan te veel want daar wordt je vlees ook niet lekkerder van. (bitter)
Bedankt allemaal voor de reacties! Ik moet vertellen; SpareRibs waren zeker niet bitter. Ik heb in totaal 3 uur gerookt en behoorlijk wat rooksnippers gebruikt. Heb de Q ( zoveel mogelijk ) rond- de 120 en 130 graden proberen te houden. Heb gelezen dat bij een te hoge temperatuur de rook niet goed wordt opgenomen.

Iemand tips voor goede rook-chunks?
 
Bovenaan Onderaan