BasBQ
Beef en Steak

Skillet

rrn76

Tondelzoeker
Berichten
8
Iets kleiner model, maar 9,99 voor 25cm kon ik niet laten liggen.
Bij de Dirk.

Verstuurd vanaf mijn SM-G960F met Tapatalk
 

Harriedv

Tondelzoeker
Berichten
8
Ik ben mijn nieuwe gietijzeren steelpan aan het inbranden met Crisco. Alles volgens de regels gedaan, eerst opwarmen, dan wassen, daarna ingevet met een dunne laag Crisco en 45min in de oven geweest op 275 graden. De laatste stap al 3x. Maar op filmpjes/afbeeldingen op internet zie ik de bodems altijd mooi glad en egaal worden, die van mij blijft ‘korrelig/grof’. Zie afbeelding. Is de pan nu wel goed ingebrand?

0D242F37-B3A6-4872-B198-1A823D28D51A.jpeg
 

Sander72

BBQ Junkie
 
 
 
 
 
Berichten
5.352
Waarschijnlijk zijn die pannetjes op die filmpjes al gladder van zichzelf dan. Van inbranden gebeurt dat niet, het geeft alleen een anti aanbak en anti roest laagje daardoor. Door veel te gebruiken wordt de bodem gladder. Of door te schuren zoals hier boven al vermeld was.
 

Sander72

BBQ Junkie
 
 
 
 
 
Berichten
5.352
De pan voor gebruik ook goed heet laten worden, dat helpt ook heel goed tegen aanbakken.
 

EasywoodsQ

Pitmaster
 
 
 
Berichten
537
Jep, wat Sander zegt......... dagelijks gebruiken dan is 'ie over een paar jaar glad en anders de schuurtol erop :ROFLMAO:

"AL" 3X is pas 3 keer hoor, dat is wel het absolute minimum, je kunt daarmee echt niet verwachten dat je een geweldige anti aanbaklaag hebt gecreëerd ;)
 

EasywoodsQ

Pitmaster
 
 
 
Berichten
537
Ik heb even een foto gemaakt van mijn skillet na een half jaartje nagenoeg dagelijks gebruik zonder schuren oid, niet heel veel gladder dan de jouwe maar ik kan er wel een ei in bakken zonder dat 'ie blijft plakken ;) 💪IMG_2400.jpeg
 

Peter64

Gemarineerd
 
 
 
Berichten
2.458
Die pannen en ketels worden in Vhina in een zandbed gegoten. Daar komt die structuur van. De duurdere varianten zijn wat minder ruw afgewerkt ( Windmill of Petromax) of zelfs geschuurd, zoals mijn gietijzer van Weber.
Ik heb ook zo,n ruw pannetje. Wordt vanzelf beter. Kwestie van goed inbranden en goed onderhouden.
 

Peter64

Gemarineerd
 
 
 
Berichten
2.458
Ik heb even een foto gemaakt van mijn skillet na een half jaartje nagenoeg dagelijks gebruik zonder schuren oid, niet heel veel gladder dan de jouwe maar ik kan er wel een ei in bakken zonder dat 'ie blijft plakken ;) 💪Bekijk bijlage 21581
Die pannen en ketels worden in China in een zandbed gegoten. Daar komt die structuur van. De duurdere varianten zijn wat minder ruw afgewerkt ( Windmill of Petromax) of zelfs geschuurd, zoals mijn gietijzer van Weber.
Ik heb ook zo,n ruw pannetje. Wordt vanzelf beter. Kwestie van goed inbranden en goed onderhouden.
Btw, ik vindt dit pannetje wel mee vallen.
 

Harriedv

Tondelzoeker
Berichten
8
Thanks. Dit is er eentje van Windmill, maar aan de ruwe kant dus. Ach, ik zal hem regelmatig blijven seasonen dus komt vast wel in orde. Komend weekend maar eens voor het eerst mee aan de slag 😃
 
Bovenaan Onderaan