BasBQ
Beef en Steak

Skillet

Mooie set pannen voor een nette prijs. Deze pannen moet je net als de meeste gietijzeren pannen seasonen ofwel zelf voorzien van een beschermlaagje.
 
Ik heb waarschijnlijk deze set, de link werkt niet juist maar ook via Amazon van het merk Kichly. Prima pannen!
 
Ik heb waarschijnlijk deze set, de link werkt niet juist maar ook via Amazon van het merk Kichly. Prima pannen!

Dan is mijn keuze gemaakt. Had nog geen skillets en was gewoon aan het kijken op amazon. Kreeg ik deze in een keer voorbij geschoven.


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Ik heb een wok van dit merk, niks mis mee!
Wel een keer of 6 even in de arachideolie gezet, maar dat hoort er eenmaal bij.
 
Toch maar besteld. Woensdag komt het pakketje als het goed is.
 
Ga je plezier aan beleven. met een pannetje wordt het buitenkoken steeds makkelijker.
Zo dacht ik wel eens na over een plancha, maar als je zo'n pannetje als dit hebt is t allemaal niet meer nodig.
 
https://www.amazon.nl/KICHLY-Voorge...+iron+pan&qid=1617864741&sprefix=cast+&sr=8-3

Iemand ervaring met bovenstaande pannen? Is gietijzer “gewoon gietijzer” of zit er nog verschil in. Vond deze qua prijs vooral erg leuk.


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk

Ik heb dit setje ook sinds een half jaar.... zijn prima pannen, zeker voor die prijs. Hoe meer je ze gebruikt hoe fijner ze gaan bakken. Bij mij draaien ze ook gewoon mee in de keuken op het fornuis :ROFLMAO:
 
Misschien een stomme vraag hoor maar wordt het handvat niet tering heet?
 
Misschien een stomme vraag hoor maar wordt het handvat niet tering heet?
Jep, daar zijn silicone "hoesjes" voor die je er over heen kunt schuiven....... ik gebruik een halve theedoek, dezelfde waarmee ik er weer een dun laagje olie op zet na gebruik, om 'm van het vuur te pakken. Met blote handen pakken leer je van zelf snel af :p
 
Mocht je de pannen te ruw vinden van binnen. Je kunt ze schuren met schuurschijven ( flexovit fiberschijf) op een Flex. Wel even een steunschijf aanschaffen. Liefs zo grof mogelijke korrel beginnen. Korrel 24 daarna steeds fijnere korrel, 120 en 240. Je pan wordt dan (bijna) zo glad als een baby billetje. :) Na het seasonen bakt dat verschrikkelijk fijn. Het is wel even een stoffig werkje
 
Mocht je de pannen te ruw vinden van binnen. Je kunt ze schuren met schuurschijven ( flexovit fiberschijf) op een Flex. Wel even een steunschijf aanschaffen. Liefs zo grof mogelijke korrel beginnen. Korrel 24 daarna steeds fijnere korrel, 120 en 240. Je pan wordt dan (bijna) zo glad als een baby billetje. :) Na het seasonen bakt dat verschrikkelijk fijn. Het is wel even een stoffig werkje
Dat is een snellere manier die goed werkt inderdaad, met wat meer geduld en dagelijks gebruik bereik je een vergelijkbaar resultaat. In mijn niet geschuurde skillets kan ik, na een half jaartje dagelijks gebruik, ook gewoon een ei bakken zonder dat 'ie vastplakt (y) :p
 
Weet iemand hoelang het handvat van de grootste pan is? Ik vraag mij af of deze namelijk wel op mijn Kamado zou passen
 
Ik zal het vanmiddag even opmeten voor je
 
Weet iemand hoelang het handvat van de grootste pan is? Ik vraag mij af of deze namelijk wel op mijn Kamado zou passen
Steel is 11,5 cm / totale diameter is 36,5 cm ;)
 
Terug
Bovenaan Onderaan