- Berichten
- 5.227
Toen ik las dat het signature dish was geworden moest ik hier wel even over nadenken, een signature dish heb ik helemaal niet.
Ja, er zijn een hoop lekkere dingen die ik maak volgens anderen maar dat er nou een “eigen” gerecht tussen zit…nee, dat kan ik niet zeggen.
Er zijn wel 2 gerechten die diep gaan bij mij.
Het eerste is de ribeye, hier heb ik mijn vrouw definitief mee gewonnen.
Die had ze nog nooit zo lekker gehad, voor mij simpel met wat knoflook, rozemarijn en tijm maar voor haar alles.
Het tweede gerechts zijn de garnalen waar ik iedereen hier mee overhaal tot nog meer.
Heerlijk simpel in zijn eenvoud.
Knoflook, peterselie en koriander. (En een beetje Chilivlokken)
2 gerechten waar iedereen voor langs komt of naar vraagt.
Zou dit een mooie basis zijn voor een signature dish?
Hier ben ik over na gaan denken, signature dish, dat moet ik zelf bedenken, maken, dat maakt een chef een chef.
Mijn signature dish is surf en turf, een combinatie van de twee gerechten waar ik de blits mee maak.
Tijd voor de plaatjes;
Voorbereiding is alles.
Bij de forumsponsor 2 mooie ribeyes besteld en verder heel veel verse spullen geregeld.
Eerst de kamado aangemaakt en de uien en paprika’s in de kolen gelegd, hier mochten ze zo’n 25 min vertoeven.
Toen deze zacht waren geworden heb ik ze eruit gehaald en een gietijzeren rooster en pan geplaatst, dit mocht vast op gaan warmen.
Ook de plancha heb ik er alvast bij gelegd.
Toen de paprika’s een beetje afgekoeld waren heb ik ze gepeld en ik de keukenmachine gedaan met 2 rode pepers erbij.
Dit mocht met wat goede olijfolie, peper en zout een mooie saus gaan worden.
Ondertussen de uien ook gepeld en met wat sushiazijn, olijfolie, peper en zout in de blender gedaan, dit gaat een heerlijke puree worden voor bij de steak.
Toen dit allemaal klaar was heb ik de marinade voor de garnalen gemaakt.
Alles in een ziplockbag gedaan en aan de kant gelegd. Dit mag een minuutje of 20/25 marineren. (Zeker niet langer, door het citroensap garen ze al)
Toen was het tijd voor de ster van de show.
Ik heb olijfolie in een skillet opgewarmd en hierin de ribeyes gedaan.
Hoor je hem knisperen en knetteren?
Op de een of andere manier blijf ik dit een geweldig moment vinden.
Toen hij op de onderkant een mooie korst en kleur begin te krijgen heb ik ze omgedraaid.
Meteen roomboter, gekneusde knoflook, rozemarijn en tijm erbij gedaan.
Nu was het zaak om alles in beweging te houden en af en toe met een lepel wat jus over de ribeye te scheppen.
Toen ze een kern van 52 graden hadden heb ik ze eraf gehaald en laten rusten.
Meteen de (al voorgewarmde) plancha erop gelegd, nu was het tijd voor de garnalen.
Paar minuutjes en ze mogen omgedraaid worden, dit gaat echt razend snel.
Hierlangs wat bimi op het gietijzeren rooster gelegd, hier heb ik niet veel bijzonders mee gedaan, alleen gemasseerd met sesamolie.
Toen de garnalen klaar waren deze ook eraf gehaald en de plancha omgedraaid.
Hier nog vlug wat zeekraal gebakken.
Toen was het tijd om een bordje te gaan opmaken.
Heerlijk biertje erbij en aanvallen!
De uienpuree is een heerlijk zoete tegenhanger voor de ribeye, de paprika/peper saus is weer geweldig bij de zeekraal en garnalen.
Alle smaken vullen elkaar aan en maken dit een gerecht waar ik zelf behoorlijk trots op ben.
Bedankt voor dit mooie onderwerp!
Het heeft mij wederom een fantastische uitdaging gebracht.
Mijn signature dish,
Surf en Turf
Getekend, Zzzjon.
Ja, er zijn een hoop lekkere dingen die ik maak volgens anderen maar dat er nou een “eigen” gerecht tussen zit…nee, dat kan ik niet zeggen.
Er zijn wel 2 gerechten die diep gaan bij mij.
Het eerste is de ribeye, hier heb ik mijn vrouw definitief mee gewonnen.
Die had ze nog nooit zo lekker gehad, voor mij simpel met wat knoflook, rozemarijn en tijm maar voor haar alles.
Het tweede gerechts zijn de garnalen waar ik iedereen hier mee overhaal tot nog meer.
Heerlijk simpel in zijn eenvoud.
Knoflook, peterselie en koriander. (En een beetje Chilivlokken)
2 gerechten waar iedereen voor langs komt of naar vraagt.
Zou dit een mooie basis zijn voor een signature dish?
Hier ben ik over na gaan denken, signature dish, dat moet ik zelf bedenken, maken, dat maakt een chef een chef.
Mijn signature dish is surf en turf, een combinatie van de twee gerechten waar ik de blits mee maak.
Tijd voor de plaatjes;
Voorbereiding is alles.
Bij de forumsponsor 2 mooie ribeyes besteld en verder heel veel verse spullen geregeld.
Eerst de kamado aangemaakt en de uien en paprika’s in de kolen gelegd, hier mochten ze zo’n 25 min vertoeven.
Toen deze zacht waren geworden heb ik ze eruit gehaald en een gietijzeren rooster en pan geplaatst, dit mocht vast op gaan warmen.
Ook de plancha heb ik er alvast bij gelegd.
Toen de paprika’s een beetje afgekoeld waren heb ik ze gepeld en ik de keukenmachine gedaan met 2 rode pepers erbij.
Dit mocht met wat goede olijfolie, peper en zout een mooie saus gaan worden.
Ondertussen de uien ook gepeld en met wat sushiazijn, olijfolie, peper en zout in de blender gedaan, dit gaat een heerlijke puree worden voor bij de steak.
Toen dit allemaal klaar was heb ik de marinade voor de garnalen gemaakt.
Alles in een ziplockbag gedaan en aan de kant gelegd. Dit mag een minuutje of 20/25 marineren. (Zeker niet langer, door het citroensap garen ze al)
Toen was het tijd voor de ster van de show.
Ik heb olijfolie in een skillet opgewarmd en hierin de ribeyes gedaan.
Hoor je hem knisperen en knetteren?
Op de een of andere manier blijf ik dit een geweldig moment vinden.
Toen hij op de onderkant een mooie korst en kleur begin te krijgen heb ik ze omgedraaid.
Meteen roomboter, gekneusde knoflook, rozemarijn en tijm erbij gedaan.
Nu was het zaak om alles in beweging te houden en af en toe met een lepel wat jus over de ribeye te scheppen.
Toen ze een kern van 52 graden hadden heb ik ze eraf gehaald en laten rusten.
Meteen de (al voorgewarmde) plancha erop gelegd, nu was het tijd voor de garnalen.
Paar minuutjes en ze mogen omgedraaid worden, dit gaat echt razend snel.
Hierlangs wat bimi op het gietijzeren rooster gelegd, hier heb ik niet veel bijzonders mee gedaan, alleen gemasseerd met sesamolie.
Toen de garnalen klaar waren deze ook eraf gehaald en de plancha omgedraaid.
Hier nog vlug wat zeekraal gebakken.
Toen was het tijd om een bordje te gaan opmaken.
Heerlijk biertje erbij en aanvallen!
De uienpuree is een heerlijk zoete tegenhanger voor de ribeye, de paprika/peper saus is weer geweldig bij de zeekraal en garnalen.
Alle smaken vullen elkaar aan en maken dit een gerecht waar ik zelf behoorlijk trots op ben.
Bedankt voor dit mooie onderwerp!
Het heeft mij wederom een fantastische uitdaging gebracht.
Mijn signature dish,
Surf en Turf
Getekend, Zzzjon.
Laatst bewerkt: