- Berichten
- 5.222
Na de winst van vorige maand kan ik het natuurlijk niet maken niet mee te doen met mijn eigen onderwerp.
Dus mijn eigen een week of 2 druk gemaakt wat ik ermee ging doen.
niet te gewoontjes maar ook niet te simpel, ik heb wat te verdedigen
.
uiteindelijk uitgekomen op zoete aardappelen.
Een kilo of 2 gewassen en met de mandoline in plakjes gesneden.
ondertussen het vlees in de rub gezet, het is immers een side-dish en de Bourgondiërs hier willen vlees op tafel.
2 beenhammetjes van circa 650 gram, dat gaat dadelijk met een honing mosterd saus geweldig samen met zoete aardappelen.
de bbq aangemaakt op volledig indirect met een stukje appel rookhout.
Toen deze rond de 150 graden de beenham erop gelegd.
Ondertussen de zoete aardappelen “gemarineerd” in boter, rozemarijn, knoflook, zout en peper.
de geur die hier vanaf kwam is al niet normaal, alleen nog even op de Q.
Alles in een ingevette skillet gedaan en alvast geproefd welk biertje hier lekker bij zou kunnen smaken.
eerst ongeveer 40 min onder de folie, lekker gaar worden.
tussendoor samen met mijn dochter champignons snijden, saus en glace maken.
toen ze zacht waren mocht de slaapzak eraf en heb ik ze ingesmeerd met wat olijfolie.
de schuiven van de bbq open, we gaan naar de 180/200 graden.
nog een keer ander bier proeven
tussendoor.
gaandeweg de beenham een keer gelakt en warempel…. Er zijn groentjes bijgekomen.
de beenham zat inmiddels op de 65 graden en mocht rusten, deze heb ik in een handdoek in een piepschuimen box gelegd omdat ik niet goed wist hoelang de aardappelen nog moesten.
nou, die zagen er 10 min. later erg fijn uit.
even mooi opmaken en opdienen.
we hebben erg lekker gegeten.
Dus mijn eigen een week of 2 druk gemaakt wat ik ermee ging doen.
niet te gewoontjes maar ook niet te simpel, ik heb wat te verdedigen

uiteindelijk uitgekomen op zoete aardappelen.
Een kilo of 2 gewassen en met de mandoline in plakjes gesneden.
ondertussen het vlees in de rub gezet, het is immers een side-dish en de Bourgondiërs hier willen vlees op tafel.
2 beenhammetjes van circa 650 gram, dat gaat dadelijk met een honing mosterd saus geweldig samen met zoete aardappelen.
de bbq aangemaakt op volledig indirect met een stukje appel rookhout.
Toen deze rond de 150 graden de beenham erop gelegd.
Ondertussen de zoete aardappelen “gemarineerd” in boter, rozemarijn, knoflook, zout en peper.
de geur die hier vanaf kwam is al niet normaal, alleen nog even op de Q.
Alles in een ingevette skillet gedaan en alvast geproefd welk biertje hier lekker bij zou kunnen smaken.
eerst ongeveer 40 min onder de folie, lekker gaar worden.
tussendoor samen met mijn dochter champignons snijden, saus en glace maken.
toen ze zacht waren mocht de slaapzak eraf en heb ik ze ingesmeerd met wat olijfolie.
de schuiven van de bbq open, we gaan naar de 180/200 graden.
nog een keer ander bier proeven
tussendoor.
de beenham zat inmiddels op de 65 graden en mocht rusten, deze heb ik in een handdoek in een piepschuimen box gelegd omdat ik niet goed wist hoelang de aardappelen nog moesten.
nou, die zagen er 10 min. later erg fijn uit.
even mooi opmaken en opdienen.
we hebben erg lekker gegeten.
Laatst bewerkt: