Één van de stukken vlees die nog op de to-do lijst stond: short ribs.
2 dagen vooraf uit de vriezer gehaald en langzaam laten ontdooien in de koelkast
op de dag van bereiding eerst de ergste vetlaag aan de bovenzijde eraf gehaald en aan de onderzijde het vlies kruislings ingesneden.
daarna een rub van zeezout, verse peper, knoflookpoeder, cayennepeper en chiliflakes erop gesmeerd
Q aan op circa 110 graden en rond 10 uur erop gedaan met een paar chunks rookhout (eikenhout en whiskey vaten)
zonder in te pakken heb ik 'm laten doorgaren naar een kerntemperatuur van ongeveer 92 graden
dat duurde tot 's avonds kwart voor 8. Bijna 10 uur op de Q.
Nog een kleine 20 minuten laten rusten en daarna genieten van dit sappige stuk vlees.
Blij dat het gelukt was om zonder inpakken dit vlees te bereiden. Voor herhaling vatbaar, maar dan begin ik wel wat eerder met het vlees op de q te leggen. Leermomentje.
2 dagen vooraf uit de vriezer gehaald en langzaam laten ontdooien in de koelkast
op de dag van bereiding eerst de ergste vetlaag aan de bovenzijde eraf gehaald en aan de onderzijde het vlies kruislings ingesneden.
daarna een rub van zeezout, verse peper, knoflookpoeder, cayennepeper en chiliflakes erop gesmeerd
Q aan op circa 110 graden en rond 10 uur erop gedaan met een paar chunks rookhout (eikenhout en whiskey vaten)
zonder in te pakken heb ik 'm laten doorgaren naar een kerntemperatuur van ongeveer 92 graden
dat duurde tot 's avonds kwart voor 8. Bijna 10 uur op de Q.
Nog een kleine 20 minuten laten rusten en daarna genieten van dit sappige stuk vlees.
Blij dat het gelukt was om zonder inpakken dit vlees te bereiden. Voor herhaling vatbaar, maar dan begin ik wel wat eerder met het vlees op de q te leggen. Leermomentje.