- Berichten
- 865
Gisteren keek ik eens naar de weerkaart en warempel goed BBQ weer
.
Even in de vriezer rondgekeken en daar lag nog een stuk short ribs het stuk is maar 6cm breed dus doet zijn naam eer aan.
Vanmorgen BBQ aangeslingerd en ondertussen het vlees ontdaan van het overtollige vet en vlies.
Had nog zelfgemaakte steak kruiden staan dus daar royaal mee bestrooid
Helaas was ik hier iets te lang mee bezig en was ik de BBQ vergeten die was ondertussen 170° dus moest even afkoelen (zie daar het nadeel van een kamado met al zijn massa)
.
Skillet met een liter water en een extra pizzasteen doen wonderen, na 45 minuten was de temperatuur onder de 120° en kon het vlees erop met wat stukjes berk voor de rook..
Na een uurtje of 2,5 zaten de kruiden vast en was de kern temperatuur 68° dus heb ik hem ingepakt. Dacht nog butcher paper te hebben maar dit bleek stuckloper te zijn... dus maar in de alu folie.
Aangezien mijn zoon me al 5x had gevraagd een pokemon voor hem te tekenen daar maar aan begonnen, lekker buiten in de tuin met de geur van de BBQ.
Best goed gelukt toch.
Na een 2 uur was de kern 95° en ging de termapen erin als boter. Even luchten en nu voor een uurtje terug in de folie en onder de handdoek.
Zal straks laten weten of die ook smaakte.

Even in de vriezer rondgekeken en daar lag nog een stuk short ribs het stuk is maar 6cm breed dus doet zijn naam eer aan.
Vanmorgen BBQ aangeslingerd en ondertussen het vlees ontdaan van het overtollige vet en vlies.
Had nog zelfgemaakte steak kruiden staan dus daar royaal mee bestrooid
Helaas was ik hier iets te lang mee bezig en was ik de BBQ vergeten die was ondertussen 170° dus moest even afkoelen (zie daar het nadeel van een kamado met al zijn massa)

Skillet met een liter water en een extra pizzasteen doen wonderen, na 45 minuten was de temperatuur onder de 120° en kon het vlees erop met wat stukjes berk voor de rook..
Na een uurtje of 2,5 zaten de kruiden vast en was de kern temperatuur 68° dus heb ik hem ingepakt. Dacht nog butcher paper te hebben maar dit bleek stuckloper te zijn... dus maar in de alu folie.
Aangezien mijn zoon me al 5x had gevraagd een pokemon voor hem te tekenen daar maar aan begonnen, lekker buiten in de tuin met de geur van de BBQ.
Best goed gelukt toch.
Na een 2 uur was de kern 95° en ging de termapen erin als boter. Even luchten en nu voor een uurtje terug in de folie en onder de handdoek.
Zal straks laten weten of die ook smaakte.