- Berichten
- 1.833
Beste bbq vrienden,
Momenteel zijn we heerlijk op vakantie in Italië en sinds vorige week had ik al zin om een lekker broodje op de WGA te gaan maken. Dat zit zo, we waren op de markt en bij een streetfood tentje verkochten ze daar een broodje Salamella. Dat was me een partij lekker en simpel dus besloot ik ter plekke dat dit nog eens voor lunch gemaakt moest worden.
Ik twijfelde even wat voor soort vlees ik moest gebruiken maar Google leerde me dat salamella een worst is die je ontdoet van zijn vel en dan plat drukt. Bij het boodschappen doen bleek een speciale worst hiervoor ook nog eens in de offerta te zijn.
Als toppings kan je er van alles opdoen, zuurkool wordt ook vaak gedaan maar hebben we niet mee dus op onze variant ging ui en paprika die even op de plancha mochten loungen.
Allereerst wat voorbereiding, we snijden de ui en paprika in reepjes
Vervolgens bakken we deze onder het genot van een koude pils (het blijft vakantie dus dat kan best om 13:00) even lekker op de plaat.
Tegenwoordig neem ik altijd de gas WGA mee die ik naar wens heb aangepast. Ook al heb ik een mooie met houen handvatten is dit toch echt mijn go to appataat geworden, snel aan en ook snel weer koel. Wat ik er aangepast heb zal ik eens delen in een andere post.
Op de paprika doen we een simpele rub en die bakken we ook even.
Dan is het tijd voor de ster van de show.
Op de plaat even ingesneden en platgedrukt Handig die plaat anders was het zo door het rooster heen gegaan. Ook het broodje toasten we even.
En dan.... broodje bouwen met een beetje knoflooksaus erop niks meer aan doen
Ciau
Momenteel zijn we heerlijk op vakantie in Italië en sinds vorige week had ik al zin om een lekker broodje op de WGA te gaan maken. Dat zit zo, we waren op de markt en bij een streetfood tentje verkochten ze daar een broodje Salamella. Dat was me een partij lekker en simpel dus besloot ik ter plekke dat dit nog eens voor lunch gemaakt moest worden.
Ik twijfelde even wat voor soort vlees ik moest gebruiken maar Google leerde me dat salamella een worst is die je ontdoet van zijn vel en dan plat drukt. Bij het boodschappen doen bleek een speciale worst hiervoor ook nog eens in de offerta te zijn.
Als toppings kan je er van alles opdoen, zuurkool wordt ook vaak gedaan maar hebben we niet mee dus op onze variant ging ui en paprika die even op de plancha mochten loungen.
Allereerst wat voorbereiding, we snijden de ui en paprika in reepjes
Vervolgens bakken we deze onder het genot van een koude pils (het blijft vakantie dus dat kan best om 13:00) even lekker op de plaat.
Tegenwoordig neem ik altijd de gas WGA mee die ik naar wens heb aangepast. Ook al heb ik een mooie met houen handvatten is dit toch echt mijn go to appataat geworden, snel aan en ook snel weer koel. Wat ik er aangepast heb zal ik eens delen in een andere post.
Op de paprika doen we een simpele rub en die bakken we ook even.
Dan is het tijd voor de ster van de show.
Op de plaat even ingesneden en platgedrukt Handig die plaat anders was het zo door het rooster heen gegaan. Ook het broodje toasten we even.
En dan.... broodje bouwen met een beetje knoflooksaus erop niks meer aan doen
Ciau