BasBQ
Beef en Steak

rvs rookoventje

stokers gedeelte op t sluitwerk na  fertig 8)







achteraf had t luik 90 graden gedraaid moeten, kon dr zo een heetgestookte  medi starter in

 
ziet er weer strak uit
 
Ben erg benieuwd naar het eindresultaat. Leuk project AV.
 
2x andere isolatie gehad want t was te dik en kon ik niet weg met de allukoker.
onderste stookluik ook gefixt.
al meerdere sessies sucsesvol  gedaan.


afwerkfase begint  nu.nl schaamplatjes op de allu koker.
1tje voor t dekselscharnier zit dr op.
(maar die kan nu zo te zien  strakker en gaat gebeuren ook)alleen tijd :-\



pc laatste tijd in toese (staat op crsashen)
opladen foto kltn

vervolg einfase komt latrers


 
Hij is mooi geworden zeg...
 
hij is echt mooi, merk je goed dat ie geisoleert is?
 
Wat een vet apparaat!! :eek: Wat weegt hij?? ???
 
dank voor reactie s.

gewicht schat ik net boven de 50 kilo.
temperatuur winst dmv de isolatie verwacht ik meer als de R in de maand komt.
t hangt meer af van de in en uitlaat om die op elkaar af te regelen,en hoe gesloten de roker is.
  met die laatste is nog winst te halen (afwerk puntjes)

inlaat bocht vervangen door een T stuk, zo kan ik als de kolen opraken met gas onderin nastoken.
verticale onderste inlaat is nu afgedopt


speklappen mn favoriet.


nu de puntjes op de I,maar de drang mn andere 400MM koker verbouwen begint ook te komen.
 
Je moet het maar in elkaar kunnen knutselen, echt heeeeeeel knap hoor, jemigdepemig!
 
eindelijk weer is tijd om af te werken en wat aan te passen.
en de inlaat verkleind van 2,5 " naar 5 kwart "met kogelkraan.
dit brengt voldoende lucht en ook voor hogere temperaturen


 
Mooie rookoven. Dat moeten wel sterke wielen zijn voor dat gewicht!
 
dennisb zei:
Mooie rookoven. Dat moeten wel sterke wielen zijn voor dat gewicht!

zeker weten Dennis die wielen is niks mis mee en doen t nog steeds goed.



goeiendag allen,, een hele tijd geen tijd gehad voor BBQ en bouwen met rvs.
nu ffn door  mn rvs oven topic gefiets en dr ontbreekt volgens mij nog een foto.
dus bij deze ..een totaal plaatje van de oven.





hij doet heeel goed ,is zeer zuinig,,temperaturen beheren met  een kogelkraan is probleemloos,,
k hou m met 13 kokos  briketen zeker 5 uur lang tussen 180 en 100 graden C.



maakt probleemloos  beheersbaar gepofte aardappel en afbakbrood,zodat ik bij dit rustig mn biertje weg kan tikken.
vlees garen ook appel/eitje



k zou alleen grotere dia wensen en dat gaat in de toekomst zeker gemaakt worden en gedeeld hiero..

k laat t hierbij, dank voor de  aandacht ( toch nog dik 6000x) .
en voor de reactie.


topic mag







 
Had over je project al eerder gelezen maar was het draadje even kwijt.
Nu de laatste pagina's gelezen over je project en ik kan alleen maar concluderen dat je een geweldige smoker gemaakt hebt.
Zeker met de isolatie verhef je je over ieder van ons met een 'normale' smoker (ugly of niet) wat betreft verbruik en waarschijnlijk stabiliteit in temperatuur.

Veel plezier ermee en als je in de toekomst je BBQ tools uitbreidt lees ik er graag over.
 
Ik vond 'm al gaaf zonder totaalplaatje :)
Mooi man. Petje af!
 
Terug
Bovenaan Onderaan