- Berichten
- 457
Goedenavond mede-stokers!
Gisteren was het dan eindelijk tijd om mijn nieuwste accessoire te gaan testen; de Joetisserie! Ik had al een tijdje in m'n hoofd dat ik iets van kebab/gyros/shoarma/kip wilde maken maar wist nog niet hoe gekruid. Tot ik het recept van kip piri piri tegen kwam in Smokey Goodness 3.
Wordt volgens het recept gemaakt met poussins (jonge kippen) maar omdat ik toch een soort kebab wilde, heb ik besloten het met kippendijen te maken. Kippendijen schoongemaakt en in de marinade gezet. Marinade is een mix van wat specerijen met kokosmelk en veel pepers (3 Spaanse pepers, 1 Habanero en 1 Jalape?o). Ik dacht dat het enorm heftig zou zijn, maar dat viel alles mee. Gewoon lekker pittig.
Hierbij een foto van de marinade:
Na een uur of 3/4 de kip aan het spit geregen:
Vervolgens heeft die 1 uur indirect gegaard op 160 graden tot 72 graden. Daarna afgegrild op 250 graden:
En dan voel je je opeens kebab-boer. Kip langs het spit gesneden:
Geserveerd met ovenfriet en een salade van tomaat, komkommer en radijs:
Erg goed geslaagd. Goede smaak en zeker niet te pittig. Wel erg veel knoflook 'but who cares?
Volgende keer mag die iets eerder en langer direct boven het vuur. Maar omdat het de eerste keer was, niet te vroeg gedaan. Was al bang voor zwart geblakerde maar rauwe kip.. Mooie reden om het nog eens te proberen!
Eetsmakelijk!
Gisteren was het dan eindelijk tijd om mijn nieuwste accessoire te gaan testen; de Joetisserie! Ik had al een tijdje in m'n hoofd dat ik iets van kebab/gyros/shoarma/kip wilde maken maar wist nog niet hoe gekruid. Tot ik het recept van kip piri piri tegen kwam in Smokey Goodness 3.
Wordt volgens het recept gemaakt met poussins (jonge kippen) maar omdat ik toch een soort kebab wilde, heb ik besloten het met kippendijen te maken. Kippendijen schoongemaakt en in de marinade gezet. Marinade is een mix van wat specerijen met kokosmelk en veel pepers (3 Spaanse pepers, 1 Habanero en 1 Jalape?o). Ik dacht dat het enorm heftig zou zijn, maar dat viel alles mee. Gewoon lekker pittig.
Hierbij een foto van de marinade:

Na een uur of 3/4 de kip aan het spit geregen:

Vervolgens heeft die 1 uur indirect gegaard op 160 graden tot 72 graden. Daarna afgegrild op 250 graden:

En dan voel je je opeens kebab-boer. Kip langs het spit gesneden:

Geserveerd met ovenfriet en een salade van tomaat, komkommer en radijs:

Erg goed geslaagd. Goede smaak en zeker niet te pittig. Wel erg veel knoflook 'but who cares?
Volgende keer mag die iets eerder en langer direct boven het vuur. Maar omdat het de eerste keer was, niet te vroeg gedaan. Was al bang voor zwart geblakerde maar rauwe kip.. Mooie reden om het nog eens te proberen!
Eetsmakelijk!