Zaterdag weer wat van de to-do lijst kunnen strepen: ROOKWORST !
Totaal 2600gr vlees, 1200gr procureur / 1100gr buik / 300 magere hamlap (farce)
Recepten hier van het forum, de ene helft gekruid met colorozo, witte peper en foelie, de andere helft mosterdpoeder toegevoegd (per ongeluk voor de hele 2600gr afgewogen :-/ )
Na een nachtje hangen in de koelkast voor 3 uur in de warme beuken / eiken rook 80gr. en half uurtje wellen in water van 80gr. (tot kern 72gr) Rookkastje is mooi te regelen
Verbeterpuntjes?
- even grote worstjes knopen
- mosterd was, ondanks dubbele hoeveelheid, niet echt te proeven?
- mag iets vetter
- velletje naar mijn mening iets t? bruin en knapperig, volgende keer iets minder lang in de rook en dan maar wat langer wellen om gaar te worden.
Totaal 2600gr vlees, 1200gr procureur / 1100gr buik / 300 magere hamlap (farce)
Recepten hier van het forum, de ene helft gekruid met colorozo, witte peper en foelie, de andere helft mosterdpoeder toegevoegd (per ongeluk voor de hele 2600gr afgewogen :-/ )
Na een nachtje hangen in de koelkast voor 3 uur in de warme beuken / eiken rook 80gr. en half uurtje wellen in water van 80gr. (tot kern 72gr) Rookkastje is mooi te regelen

Verbeterpuntjes?
- even grote worstjes knopen

- mosterd was, ondanks dubbele hoeveelheid, niet echt te proeven?
- mag iets vetter
- velletje naar mijn mening iets t? bruin en knapperig, volgende keer iets minder lang in de rook en dan maar wat langer wellen om gaar te worden.





