- Berichten
- 19
Afgelopen zondag voor het eerst mij gewaagd aan een echte lange low&slow sessie. Na eerder spareribs te hebben gemaakt via de 321 methode, was dit een logische vervolg stap.
Dus zoals de titel al deed vermoeden, ging ik zondag voor een Low en Slow sessie met een mooie 2,4kg Boston Butt van Beef&Steak. Met de Ronde van Vlaanderen op TV, de perfecte dag om thuis te blijven.
S'morgens om 8u de BBQ aangestoken aangevuld met wat kersen en appelhout.
In de tussentijd binnen de Boston butt in de Rub gezet,
Niet veel later was hij klaar om de
Na een paar uurtjes begon het al lekker te ruiken.
5 uur later netjes op 120graden begon het stuk vlees er al echt mooi uit te zien. In de tussentijd al wat krieltjes erbij gezet om alvast mee te garen. Dit was wel het moment om het vlees er af te halen en in te pakken in het folie voor de tweede ronde.
Tegen 1630 was de gemiddelde kerntemperatuur opgelopen tot een graadje of 95 waarbij het tijd was om het vlees eraf te halen, met het folie open kon het nog lekker wat nadampen.
Omdat het nog wat vroeg was om te eten heb ik het daarna nog even ingepakt in folie en een oude handdoek, zodat het vlees nog goed op temperatuur kon blijven. In de tussentijd kon ik mooi wat classic Noskos barbecue saus opwarmen voor de finale.
Uiteindelijk was de tijd daar voor het "pullen", samen met de saus was dit het heerlijke eindresultaat samen met kadetjes of witte pistolets en wat krieltjes een fantastische maaltijd.
Al te samen een topdag met mooi vlees en een prachtige wielerwedstrijd !
Dus zoals de titel al deed vermoeden, ging ik zondag voor een Low en Slow sessie met een mooie 2,4kg Boston Butt van Beef&Steak. Met de Ronde van Vlaanderen op TV, de perfecte dag om thuis te blijven.
S'morgens om 8u de BBQ aangestoken aangevuld met wat kersen en appelhout.
In de tussentijd binnen de Boston butt in de Rub gezet,
Niet veel later was hij klaar om de
Na een paar uurtjes begon het al lekker te ruiken.
5 uur later netjes op 120graden begon het stuk vlees er al echt mooi uit te zien. In de tussentijd al wat krieltjes erbij gezet om alvast mee te garen. Dit was wel het moment om het vlees er af te halen en in te pakken in het folie voor de tweede ronde.
Tegen 1630 was de gemiddelde kerntemperatuur opgelopen tot een graadje of 95 waarbij het tijd was om het vlees eraf te halen, met het folie open kon het nog lekker wat nadampen.
Omdat het nog wat vroeg was om te eten heb ik het daarna nog even ingepakt in folie en een oude handdoek, zodat het vlees nog goed op temperatuur kon blijven. In de tussentijd kon ik mooi wat classic Noskos barbecue saus opwarmen voor de finale.
Uiteindelijk was de tijd daar voor het "pullen", samen met de saus was dit het heerlijke eindresultaat samen met kadetjes of witte pistolets en wat krieltjes een fantastische maaltijd.
Al te samen een topdag met mooi vlees en een prachtige wielerwedstrijd !