- Berichten
- 236
Vandaag weer eens een lekkere risotto van de kamado getoverd. Het bevalt me erg goed risotto op deze alternatieve wijze te bereiden. Zalm in de skillet met een smokey touch van eiken snippers.
Voor de liefhebbers van risotto raad ik je het zeker eens aan op de Q te maken, en voor degene die er geen liefhebbers van zijn, die raadt ik het ook aan!
--
Kamado naar +/- 220c
400gr gewassen spinazie bakken tot het geslonken is. Apart zetten.
1 hele ui snipperen en in voldoende olijfolie glazig bakken, daarna knoflook met wat overige kruiden (1 tl dille, 1 tl oregano en 1tl zwarte peper) minuutje mee bakken.
175 gr risotto rijst (ik heb voorkeur voor "carnaroli") ook minuutje of 2 mee bakken. Tussen door enkele maal deksel kort open om te roeren.
Afblussen met droge witte wijn (klein glaasje: +/- 75 ml). Deze in laten koken en daarna de hete groentebouillon (700ml) aan de pan toevoegen. Gedurende gehele proces deksel er op laten. (Op het einde nog een fototje met deksel er af gemaakt om resultaat te laten zien!)
Na 10 minuten skillet plaatsen op directe zone.
Na ongeveer 15 minuten de gebakken spinazie toevoegen, dan nog kleine 5 minuten op de indirecte zone laten. Daarna uit de Q halen, scheutje room, 25 gr geraspte parmezaanse kaas en eventueel klontje boter toevoegen en goed doorroeren. Hij mag nu even ontspannen. Tot de zalm klaar is.
Tijdens de laatste 5 minuten van de risotto op de Q ga je verder met de zalm. Gooi wat rooksnippers op de kolen (ik gebruikte eikensnippers), olijfolie in skillet en zalm op de huid aan bakken. Na paar minuten zalm wat om en om bakken, in ieder geval streven naar knapperig velletje! Kerntemperatuur meet ik niet met zalm, ik voel de gaarheid liever met mijn vingers. In het dikke gedeelte mooi nog wat glazig.
Lekker royaal bordje vullen en glaasje droge witte wijn er bij! Die was tenslotte toch al opengemaakt!
Eet smakelijk!
Voor de liefhebbers van risotto raad ik je het zeker eens aan op de Q te maken, en voor degene die er geen liefhebbers van zijn, die raadt ik het ook aan!
--
Kamado naar +/- 220c
400gr gewassen spinazie bakken tot het geslonken is. Apart zetten.
1 hele ui snipperen en in voldoende olijfolie glazig bakken, daarna knoflook met wat overige kruiden (1 tl dille, 1 tl oregano en 1tl zwarte peper) minuutje mee bakken.
175 gr risotto rijst (ik heb voorkeur voor "carnaroli") ook minuutje of 2 mee bakken. Tussen door enkele maal deksel kort open om te roeren.
Afblussen met droge witte wijn (klein glaasje: +/- 75 ml). Deze in laten koken en daarna de hete groentebouillon (700ml) aan de pan toevoegen. Gedurende gehele proces deksel er op laten. (Op het einde nog een fototje met deksel er af gemaakt om resultaat te laten zien!)
Na 10 minuten skillet plaatsen op directe zone.
Na ongeveer 15 minuten de gebakken spinazie toevoegen, dan nog kleine 5 minuten op de indirecte zone laten. Daarna uit de Q halen, scheutje room, 25 gr geraspte parmezaanse kaas en eventueel klontje boter toevoegen en goed doorroeren. Hij mag nu even ontspannen. Tot de zalm klaar is.
Tijdens de laatste 5 minuten van de risotto op de Q ga je verder met de zalm. Gooi wat rooksnippers op de kolen (ik gebruikte eikensnippers), olijfolie in skillet en zalm op de huid aan bakken. Na paar minuten zalm wat om en om bakken, in ieder geval streven naar knapperig velletje! Kerntemperatuur meet ik niet met zalm, ik voel de gaarheid liever met mijn vingers. In het dikke gedeelte mooi nog wat glazig.
Lekker royaal bordje vullen en glaasje droge witte wijn er bij! Die was tenslotte toch al opengemaakt!
Eet smakelijk!












