KamadoJos
Tondelzoeker
- Berichten
- 11
BBQ in de sneeuw. Dat moet mooie plaatjes geven… ’s Morgens de Bastard naar buiten gereden (van mij mag hij binnen slapen) en klaargezet voor de ‘ongeveer 3-2-1’ methode. In de blog van Noskos (LINK) staat dat andere tijden dan echt 3-2-1 ook kunnen. Wat heb je daar nu aan als recepten-volger… ;-)
Maar goed. Eerst de Iberico ribs ontvliezen en daarna in de rub. Vervolgens de Bastard aangestoken en tijd voor een plaatje.
Daarna het rooster volgooien…
Na 2,5 uur ingepakt en weer terug voor 1,5 uur. Een scheutje appelsap in de folie gedaan met de hoop dat ze nóg makkelijker van het botje vallen. Daarna de ‘home-made’ BBQ saus er opgesmeerd en een klein uurtje afronden. Resultaat mag er wel zijn
Nog wel een vraag aan de anderen: spuiten jullie tussendoor de ribs in met appelciderazijn? Want voor mijn gevoel kan het vlees net nog iets malser…
Maar goed. Eerst de Iberico ribs ontvliezen en daarna in de rub. Vervolgens de Bastard aangestoken en tijd voor een plaatje.
Daarna het rooster volgooien…
Na 2,5 uur ingepakt en weer terug voor 1,5 uur. Een scheutje appelsap in de folie gedaan met de hoop dat ze nóg makkelijker van het botje vallen. Daarna de ‘home-made’ BBQ saus er opgesmeerd en een klein uurtje afronden. Resultaat mag er wel zijn

Nog wel een vraag aan de anderen: spuiten jullie tussendoor de ribs in met appelciderazijn? Want voor mijn gevoel kan het vlees net nog iets malser…