Na vorige week de pulled pork & de beer can chicken te maken, was het tijd voor de laatste klassieker die ik écht gedaan wou hebben. Wat anders dan ribbetjes! Geen BBQ is compleet zonder ribbetjes, al had ik alleen nog maar ervaring met het grillen ervan. Dit heeft me altijd gesmaakt, maar nu wou ik toch eens weten wat de echte smokey ribs zouden zijn.
Omdat vorige recepten van Noskos me zo bevielen ben ik maar opnieuw gaan kijken hoe hij ze maakte. Never change a winning team!
Recept gevonden, ribben gekocht, en klaar om eraan te beginnen!
2 racks ontvliesd en in de pulled pork rub gezet (van not just BBQ, is mijn eerste rub maar bevalt heel erg. Later wil ik hier wel meer mee gaan experimenteren)
Na het rubben even een uurtje in de frigo en de kamado aangestoken. Volgende keer moet ik echter beter letten op hoeveel kolen er nog inzitten
dit leek op het eerste zicht voldoende, maar ik kwam naar het einde van mijn run toch in de problemen. Eens hij op de 110 graden zat mochten de ribben erop.
nog steeds geen deflector in bezit, dus moest de pizzasteen maar terug redding brengen.
2 blokjes appel erop, deksel toe, en dan mocht hij 3 uur garen. Helaas kwam ik hier enorm in de problemen om mijn temperatuur te regelen. Wat ik ook deed, veel warmer dan 105 graden kreeg ik hem niet. Ik vermoed dat dit lag aan het feit dat ik met de restjes kolen bezig was en er dus moeilijker lucht doorkon? Volgende keer wat meer aandacht aan besteden in elk geval.
Na 2 uur begonnen ze er best mooi uit te zien (en die geur, fantastisch gewoon)
Nog een uurtje verder laten garen en dan de folie in! Beetje appelsap, wat boter & wat suiker, best braaf gehouden dus
Terug de Q op, en dan een uurtje wachten. Temperatuur nog steeds op 105, ondanks dat de schuiven bijzonder ver openstonden tov mijn vorige runs waarbij ik wel vlot de 120 aantikte en kon houden.
Dit vertaalde zich in een beperkte pullback, maar bij het prikken voelde alles best ok, dus toch maar besloten om ze eraf te halen zodat ik ze in de saus kon zetten.
Half uurtje laten drogen, en dan saus erop! Eentje met, eentje zonder, want de vrouw is geen fan van BBQ saus.
Mooi laten karameliseren, en dan hop op de plank, klaar om te eten.
Gegeten met wat zoete aardappel en een slaatje (vergeten foto's trekken). Rooksmaak kwam er heel mooi door, lekker mals, maar helaas niet fall of the bone
deze moet ik dus nog eens opnieuw proberen 
Voordeel is wel dat mijn vrouw die mét saus veeeeeel lekkerder vond dan zonder, dus volgende keer gewoon alles insausen
Al met al geslaagd experiment dus, maar iets meer aandacht voor de kolensituatie bij de start dus, dan kan ik volgende keer beter de temperatuur onder controle houden hoop ik.
Ook nogmaals dank aan Noskos voor alle inspiratie
Ik ga even kijken in het archief voor de volgende opdracht 
Omdat vorige recepten van Noskos me zo bevielen ben ik maar opnieuw gaan kijken hoe hij ze maakte. Never change a winning team!
Recept gevonden, ribben gekocht, en klaar om eraan te beginnen!
2 racks ontvliesd en in de pulled pork rub gezet (van not just BBQ, is mijn eerste rub maar bevalt heel erg. Later wil ik hier wel meer mee gaan experimenteren)
Na het rubben even een uurtje in de frigo en de kamado aangestoken. Volgende keer moet ik echter beter letten op hoeveel kolen er nog inzitten

nog steeds geen deflector in bezit, dus moest de pizzasteen maar terug redding brengen.
2 blokjes appel erop, deksel toe, en dan mocht hij 3 uur garen. Helaas kwam ik hier enorm in de problemen om mijn temperatuur te regelen. Wat ik ook deed, veel warmer dan 105 graden kreeg ik hem niet. Ik vermoed dat dit lag aan het feit dat ik met de restjes kolen bezig was en er dus moeilijker lucht doorkon? Volgende keer wat meer aandacht aan besteden in elk geval.
Na 2 uur begonnen ze er best mooi uit te zien (en die geur, fantastisch gewoon)
Nog een uurtje verder laten garen en dan de folie in! Beetje appelsap, wat boter & wat suiker, best braaf gehouden dus

Dit vertaalde zich in een beperkte pullback, maar bij het prikken voelde alles best ok, dus toch maar besloten om ze eraf te halen zodat ik ze in de saus kon zetten.
Half uurtje laten drogen, en dan saus erop! Eentje met, eentje zonder, want de vrouw is geen fan van BBQ saus.
Mooi laten karameliseren, en dan hop op de plank, klaar om te eten.
Gegeten met wat zoete aardappel en een slaatje (vergeten foto's trekken). Rooksmaak kwam er heel mooi door, lekker mals, maar helaas niet fall of the bone


Voordeel is wel dat mijn vrouw die mét saus veeeeeel lekkerder vond dan zonder, dus volgende keer gewoon alles insausen

Al met al geslaagd experiment dus, maar iets meer aandacht voor de kolensituatie bij de start dus, dan kan ik volgende keer beter de temperatuur onder controle houden hoop ik.
Ook nogmaals dank aan Noskos voor alle inspiratie

