BasBQ
Beef en Steak

Riblappen Pulled Beef

 
 
 

Bucari007

Stoker
Berichten
286
Goedemorgen!!

Als enorme fan van Puller Pork, maar airconditioner van mooi Rundvlees moest het er toch eens van komen..Pulled Beef.

Ik kon niet kiezen, dus gelijk maar 2 recepten gemaakt.

Ik had nog 2 mooie riblappen van een goede kg per stuk, dus perfect om eens een testrun te doen. Een voor op een broodje en een voor patatje pulled beef vanavond

1e recept is het recept wat wellicht iedereen wel kent van NosKos
2e recept is http://www.thewolfepit.com/2009/10/pepper-stout-beef.html?m=1 deze.

Aangezien we net een nieuwe pup hier thuis hebben en ik er toch vroeg uit moest, vandaag dan de perfecte dag om lekker optijd te starten.

Ben benieuwd wat ik kan verwachten.

Zat trouwens nog te twijfelen om te injecteren aangezien het geen enorme dikke stukken zijn, wellicht iemand nog tips? Gewoon optijd inpakken??
4288341c77c7e5a22136a0328676c912.jpg
d6418ab8bbbfb0d19fae3b4ea3a9ca7c.jpg
45daba908041893feb59bfeb12c4bf46.jpg


Verstuurd vanaf mijn SM-G975F met Tapatalk
 
dit gaat een mooie run worden. Leuk man zo vroeg al in de weer met het avond eten ! succes !
houd ons op de hoogte van de vorderingen !
 
Deze ga ik vandaag volgen. Nu heb ik ook zin in een stoofpot met pulled beef. Zo maar eens naar de slager en vanavond wat later eten. Ben toch alleen thuis haha.
 
De eerste 50gr lijken altijd zo hard te gaan, maar gelukkig gaat het daarna mooi langzaam.
Temp is mooi stabiel op 105°C en geen uitschieters, dus daar kan het niet aan liggen straks.

Heb ze toch iets eerder dan normaal ingepakt aangezien ze niet heel dik waren. De Pulled Beef variant had al wel een prima bark bij 67°C , de stoofvlees variant wat minder maar liever wat mals en zacht dan te droog straks.
Ruikt erg goed iig...
9c119548e2acf09a063b777558e57e38.jpg
7d77df330d1ced71be252eacabec60d9.jpg


Verstuurd vanaf mijn SM-G975F met Tapatalk
 
  • Leuk
Waarderingen: Reem
Deze ga ik vandaag volgen. Nu heb ik ook zin in een stoofpot met pulled beef. Zo maar eens naar de slager en vanavond wat later eten. Ben toch alleen thuis haha.
Haha..ik kan ook echt voor 1 mooie steak de bbq aansteken als ik alleen ben hoor!

Verstuurd vanaf mijn SM-G975F met Tapatalk
 
  • Leuk
Waarderingen: Beun
Ruikt echt geniaal. Inmiddels de Pulled Beef ingepakt bij een kerntemperatuur van 98°C, daaronder was deze gewoon nog te stevig. De befaamde "pindakaastest" was bij 98°C heerlijk smeuïg. Dus afgegoten en opnieuw ingepakt en deze ligt nu te rusten in de koelbox.
De stoofpot laat ik lekker gewoon doorpruttelen en een uurtje voor het eten zonder "deksel" nog even wat verdampen.
Uiteraard bleef er nog een beetje van het donkere bier over en vanmorgen om 0630 een halve fles Kasteel van 11% was me iets te optimistisch.

Dus nog maar even nu. En dan gelijk de 2e maar openen! Nog even geduld!
9217628eef8b89eb17ea48ce28dc6ad0.jpg
b051ca27d7f7bc6aa6a395a70f322780.jpg


Verstuurd vanaf mijn SM-G975F met Tapatalk
 
Lekker hoor!!! Nou de Pulled Beef was echt een toppertje..op een broodje met een augurkie. De "stoofvlees " variant vond ik wat minder op zichzelf staand, als patatje stoofvlees heel erg prima.

Het verbaasde me hoe juicy de Pulled Beef nog was, ondanks dat hij redelijk dun was. Al met al toch zo'n 9 uur op de bbq gelegen. Denk dat het optijd inpakken een goede keuze is geweest! Leftovers vacuüm getrokken en die gaan deze week voor de lunch mee!!

Pulled Pork vs Pulled Beef ben ik nog niet helemaal uit...guilty pleasure de Pork, maar dan wel gezoet en gesust, op zichzelf staand denk ik dat ik de Pulled Beef toch mooier vindt.

Leuke sessie iig vandaag weer!

Bedankt voor het commentaar en tot de volgende!
9f8588a8f7a0b96a971cf1a7fc993d37.jpg
c40274e724747cdea7828cbb6142310b.jpg
e0bb7cf84894982a37f047a7727bb3ae.jpg


Verstuurd vanaf mijn SM-G975F met Tapatalk
 
Dat ziet er goed uit. Dat moet smullen geweest zijn. Lekker eens wat PB tussen al dat PP
 
Terug
Bovenaan Onderaan