- Berichten
- 325
Dit is inmiddels al weer twee weken geleden (ja, toen was ik al lid ;-) ), maar wou het toch nog even posten.
Begin dit jaar een stukje procureur gekocht van 1,5KG deze had ik in tweeën gesneden om dit als aller eerste sessie te doen op m'n toen nog nieuwe Kamado Joe Big Joe 3. Ik dacht laat ik niet gelijk een te groot stuk doen wat ik mogelijk kan verpesten en we zijn toch maar met z'n tweeen dus 750gram is wel genoeg.
Het tweede stuk van zo'n 750 gram wat ik dus nog over had is in deze sessie aan de beurt.
Maar deze keer ook wat nieuws, de Fireboard 2 Drive met BBR Guru Pit Viper fan. Deze aangeschaft zodat ik ook op (thuis)werk dagen met veel meetings gerust een low & slow kan doen.
De rub die ik heb gemaakt de avond ervoor is losjes gebaseerd op de "Basis Barbecue Rub" van Noskos z'n blog. Alleen heb ik voor wat meer pit iets meer zwarte peper en dubbele hoeveelheid cayenne peper gebruikt. Wat ook prima uit kwam.
Ochtends vroeg de Big Joe 3 opgestookt tot 120 en er een blokje hickory en een blokje kersenhout op gegooid.
Fireboard en pit viper aangesloten, zowel een probe van de Fireboard als Meater+ in het vlees om te kijken wat de verschillen zijn.
Hierna gaan werken en tijdens werk natuurlijk af en toe even kijken in de apps van Fireboard en Meater. Na uurtje of drie toch nog even deksel geopend:
Gezien het temperatuurverloop van het vlees besloten om het niet in te pakken. Waarschijnlijk door de grootte van het vlees geen last stall/plateu.
Uiteindelijk heb ik met de Fireboard app tijdens een meeting de temperatuur van de bbq laten zakken naar 100 graden om te zorgen dat het vlees niet te vroeg gaar zou zijn.
Zo'n 7 uur in de sessie was het vlees rond de 90 graden ben ik eens gaan prikken in het vlees om te kijken hoe mals het was.
Uiteindelijk met 94 graden toen het mals genoeg voelde besloten om het vlees in te pakken en te laten rusten.
Beetje Noskos BBQ saus met wat extra tabasco opgewarmd in een pannetje, warme Italiaanse bollen uit de oven met dit als resultaat :
Alles bij elkaar erg blij. Goed en smakelijk resultaat. Maar ook dat een bbq controller handig is op een werkdag en wat extra rust geeft.
Fireboard 2 met de pit viper hebben de temperatuur binnen 1,1 graad bizar nauwkeurig weten te houden (de schommelingen tijdens en kort na deksel openen niet mee gerekend natuurlijk). Met nauwkeurigheid van 10 graden was ik al blij geweest.
Inmiddels heb ik een 2,3KG Boston Butt in de vriezer voor de volgende broodjes.
Begin dit jaar een stukje procureur gekocht van 1,5KG deze had ik in tweeën gesneden om dit als aller eerste sessie te doen op m'n toen nog nieuwe Kamado Joe Big Joe 3. Ik dacht laat ik niet gelijk een te groot stuk doen wat ik mogelijk kan verpesten en we zijn toch maar met z'n tweeen dus 750gram is wel genoeg.
Het tweede stuk van zo'n 750 gram wat ik dus nog over had is in deze sessie aan de beurt.
Maar deze keer ook wat nieuws, de Fireboard 2 Drive met BBR Guru Pit Viper fan. Deze aangeschaft zodat ik ook op (thuis)werk dagen met veel meetings gerust een low & slow kan doen.
De rub die ik heb gemaakt de avond ervoor is losjes gebaseerd op de "Basis Barbecue Rub" van Noskos z'n blog. Alleen heb ik voor wat meer pit iets meer zwarte peper en dubbele hoeveelheid cayenne peper gebruikt. Wat ook prima uit kwam.
Ochtends vroeg de Big Joe 3 opgestookt tot 120 en er een blokje hickory en een blokje kersenhout op gegooid.
Fireboard en pit viper aangesloten, zowel een probe van de Fireboard als Meater+ in het vlees om te kijken wat de verschillen zijn.
Hierna gaan werken en tijdens werk natuurlijk af en toe even kijken in de apps van Fireboard en Meater. Na uurtje of drie toch nog even deksel geopend:
Gezien het temperatuurverloop van het vlees besloten om het niet in te pakken. Waarschijnlijk door de grootte van het vlees geen last stall/plateu.
Uiteindelijk heb ik met de Fireboard app tijdens een meeting de temperatuur van de bbq laten zakken naar 100 graden om te zorgen dat het vlees niet te vroeg gaar zou zijn.
Zo'n 7 uur in de sessie was het vlees rond de 90 graden ben ik eens gaan prikken in het vlees om te kijken hoe mals het was.
Uiteindelijk met 94 graden toen het mals genoeg voelde besloten om het vlees in te pakken en te laten rusten.
Beetje Noskos BBQ saus met wat extra tabasco opgewarmd in een pannetje, warme Italiaanse bollen uit de oven met dit als resultaat :
Alles bij elkaar erg blij. Goed en smakelijk resultaat. Maar ook dat een bbq controller handig is op een werkdag en wat extra rust geeft.
Fireboard 2 met de pit viper hebben de temperatuur binnen 1,1 graad bizar nauwkeurig weten te houden (de schommelingen tijdens en kort na deksel openen niet mee gerekend natuurlijk). Met nauwkeurigheid van 10 graden was ik al blij geweest.
Inmiddels heb ik een 2,3KG Boston Butt in de vriezer voor de volgende broodjes.
Laatst bewerkt: