BasBQ
Beef en Steak

Resultaten Bacon Weekend 2014.

Maple cured bacon met peper en whiskey.

Hier in het ei met kersenhout rook

5180b8f89e9671b0fdf550d4ad823d70_zps0aa60f8b.jpg



En hier een paar uur later het resultaat.

6557bd7a017f617ecdc6a41c1358fcdf_zpse9801804.jpg



Buren blij, broer blij, schoon ouders blij, vriendin blij en nu nog maar een halve kilo over van de vier.  :-O
 
En vandaag deel twee van de bacongerechten. Walchers Gilden Spek

2014-08-31130125_zpsd4477018.jpg


2014-08-31144120_zps9fce5e76.jpg
 
En hier ook mijn resultaten van baconweekend.

Zo ging het buikspek er vanochtend op:
ydaqepu8.jpg


En na een uur of vier in de rook van sinaasappelhout was het op magische wijze opeens bacon geworden :D
y2evebeg.jpg


Het ligt nu af te koelen. Morgen even aanvriezen en portioneren.
 
Nog juist op tijd zag ik vandaag dat het Bacon Weekend weer op het programma stond!
Vorig jaar miste ik het door afwezigheid en heb me toen voorgenomen om in 2014 zeker niet verstek te laten gaan.
Kortom, JUST IN TIME!

Een mooiere dag om dan werkelijk in de praktijk weer te switchen van de Solex restauratie naar het BBQ forum kun je bijna niet bedenken.
En dat dan ook nog op onze 38-jarige trouwdag!

Om gezien de tijdsdruk toch te voldoen aan het thema "bacon" ben ik even in de vriezer gedoken en vond daar nog het laatste pakketje "must have" basis materiaal.
Toen ik de WGA tevoorschijn haalde keek ik op toch wel wat roestige roosters, dus 1-2-3 hupsakee eerst de Crisco gepakt om het gietzijzer te seasonen alvorens daarop te gaan q-en.

Inmiddels de eieren, tomaat, brood en augurkjes tevoorschijn gehaald en nadat de gietijzeren roosters weer mooi zwart "keken" de bacon op indirecte manier lekker laten garen!
Na ca. 30 minuten konden de diverse componenten worden samengevoegd in een klein culinair schilderijtje.

Het is geen hogeschool productie geworden, maar zoals het spreekwoord zegt: "de kracht schuilt in de eenvoud"!

Bedankt voor het kijken ;)

wga-seasoning-2.jpg


bacon-and-egs.jpg


rooster-wga-gloeit.jpg


redfox-wga-rookt.jpg


bacon-bruin.jpg


baconandpepper.jpg


bacon-overdwars.jpg
 
En bij deze mijn bijdrage.
Standaard Savory, gewoon omdat we het kennen en lekker is.
97598893044341602d64d83cf90e8424.jpg

0932d076831f2e206b037964897beea7.jpg

b03aa6e2e91581aa77462746737ec907.jpg

908dd6b71e03f03bb79cf7411acb86bd.jpg

Lekker roken met perenhout.
048bf7c9aecde1c4dccad10d5b498a84.jpg

Laat het maar regenen. De controller doet zijn werk...:)

3dceac2d600ed4a050801680177dcfd5.jpg


Na 2,5 uur op kern van 65 graden bereikt.
8a410fe1767e59c4309bdf9f1e6f38a2.jpg

Uurtje laten rusten; ruikt heerlijk!!

 
oZevnHTzgba2vuqRerco2FmQwH89VFFi6adjEc8rXA=w200-h125-p-no

Hierbij mijn eerste bacon
Vorige week bu0ikspek bij slager bert gekocht, en ook het colorozo zout gehaald
Ik wilde de gewone bacon en de savory maken.

De ingredienten:
LzknnQW-XrWNtEZWLDEhlUs6HOtqln0cWLxN3JmgMw=w300-h200-p-no

Blijft spannend het goed afmeten, je wilt niet ziek maar ook geen zoute bek :-S

Op vakantie gegaan en aan vader (brasil) gevraagt elke dag te draaien.
zOspHzWCLQgnZBhmUVOJK9lo6bfI3VMErtzfTwU8uA=w300-h200-p-no
gIXwk47Kwfp6WkVpZc-kA48_AR9mWWgiZ-m-MpXpSA=w300-h200-p-no


Gisteren afgespoelt, in koelkast laten drogen en er weer uit.
-YstW1rEanA3dg-coiUxpY5MVPI7PhuWRa0U5XjBsQ=w300-h200-p-no
FW1dvWSrz-uTHEEsnDvbUB6LKnKZ_HdHw44NhZ5BjQ=w300-h200-p-no


Op de bbq
iQgsalYujVWqz5bunTVnP1hVlVFhSGQYh4FmSqzNzw=w300-h200-p-no
cW4ZZZU4easzq2k4-V-l0bf9kSe2lhCZ844AuNNJfQ=w300-h200-p-no

Nu had ik ergens gelezen dat als je het met lagere temperatuur kon bereiden dat mooier voor smaak was. Dus een snake opstelling in bbq. Maar helaas is mijn weber een compact, dus weinig ruimte en geen buffer. Toch wel heel mooi rond de 90 graden maar af en toe wolkbreuk dus koelde nogal af denk ik. Hoe dan ook onder het mom, how slow can you go, duurde het 6!! uur voordat kerntemp van 65 graden was bereikt.
Toen zag het er zo uit :p:
FhKpx8uHTEFMynqvEHW8Vz9vziRFJKpsTfRJLZeUxQ=w300-h200-p-no


Op het bordje laten rusten en aangesneden  :-O :blush:
6x47AWRJS7kIIe-o25DX2bFfvp7xH5BVxDrPKmb-_w=w300-h200-p-no


oZevnHTzgba2vuqRerco2FmQwH89VFFi6adjEc8rXA=w450-h300-p-no


Dit is niet goed voor me ;)
Wat is dat lekker. al viel me de savory verhoudingsgewijs tegen, ik had iets meer smaak met duidelijk knoflook en laurier hinten verwacht.
Dit gaan we vaker doen, ook erg blij dat ik nog een stukje heb liggen, om te maken over week of wat.
Bedankt voor Bacon day mannen, weer een nieuwe uitdaging aangepakt.
Groet,
KippetjeHaasje

 
Gewoon lekker ouderwetse bacon gemaakt. Lekker als we weer eens een Engels ontbijt maken.
IMAG0806.jpg

IMAG0807.jpg

IMG-20140831-WA0004.jpeg

IMG-20140831-WA0006.jpeg

Was weer een feest om te maken.
 
Tuurlijk post ik weer in het verkeerde draadje (denk ik), maar hier het linkje naar mijn post. Gelukkig zie ik hier allemaal een beter resultaat dan mijn eigen :-D

http://www.bbqgenootschap.nl/forum/index.php?topic=7575.msg148394#msg148394
 
Terug
Bovenaan Onderaan