Hierbij mijn eerste bacon
Vorige week bu0ikspek bij slager bert gekocht, en ook het colorozo zout gehaald
Ik wilde de gewone bacon en de savory maken.
De ingredienten:
Blijft spannend het goed afmeten, je wilt niet ziek maar ook geen zoute bek :-S
Op vakantie gegaan en aan vader (brasil) gevraagt elke dag te draaien.
Gisteren afgespoelt, in koelkast laten drogen en er weer uit.
Op de bbq
Nu had ik ergens gelezen dat als je het met lagere temperatuur kon bereiden dat mooier voor smaak was. Dus een snake opstelling in bbq. Maar helaas is mijn weber een compact, dus weinig ruimte en geen buffer. Toch wel heel mooi rond de 90 graden maar af en toe wolkbreuk dus koelde nogal af denk ik. Hoe dan ook onder het mom, how slow can you go, duurde het 6!! uur voordat kerntemp van 65 graden was bereikt.
Toen zag het er zo uit
:
Op het bordje laten rusten en aangesneden :-O :blush:
Dit is niet goed voor me
Wat is dat lekker. al viel me de savory verhoudingsgewijs tegen, ik had iets meer smaak met duidelijk knoflook en laurier hinten verwacht.
Dit gaan we vaker doen, ook erg blij dat ik nog een stukje heb liggen, om te maken over week of wat.
Bedankt voor Bacon day mannen, weer een nieuwe uitdaging aangepakt.
Groet,
KippetjeHaasje