BasBQ
Beef en Steak

Resultaten Bacon Weekend 2014.

Mooi!! Daar komt ie dan!

Zoals ik al zei, heb ik geen Bacon gemaakt vandaag maar wel gebruikt!

Voor het eerst Candy Bacon gemaakt!

15q5b1w.jpg


2iu3kph.jpg


2a7udtg.jpg


2cs816p.jpg




En daarna braadworsten met bacon en friet van de bbq met kaas, lente ui en natuurlijk Bacon!



2dlqasl.jpg


2ns87m0.jpg


2ezu1zp.jpg


v6rc5h.jpg


ogfmus.jpg


r9q06o.jpg


Heerlijk gegeten! Van mij mag het vaker International Bacon Day zijn!













 
Bacon... Het was nooit mijn favoriet, maar sinds ik barbecue ben ik het wel een beetje gaan waarderen.
Een beetje, niet te... dus geen grote homp bacon van mijn kant, maar bacon als subtiele aanvulling op een hamburger :)
Was dan ook meteen de eerste Q-sessie in ons nieuwe huis :D

image.php

De Q

image.php

De burger

image.php

image.php

De jury ;)

Had de bacon er nu wat langer op, en dat was erg lekker als knappertje tussen het broodje :)
HEEEEEL misschien toch eens vaker doen?

En dat grind onder de Q op foto 1... dat moet dus SNEL weg, want dat werkt niet met een BGE =))
 
Ook hier bacon day.

Wegens vakantie geen tijd gehad om een buikspek klaar te maken, daarom een variatie op de bacon cup.

Ik heb me gebaseerd op het recept van camiel, klein aanpassing naar kruiding

Als bijgerecht wat kerstomaatjes in de half gesneden, kruiding pezo, tijm, suiker en olijfolie

De voorbereiding

1ee684c3ea8bf48828f337abf0e8ada5.jpg

b8111333307e1c5c2c4ba292851698f0.jpg

0f1d32f4c2a86482689e19b194dc151c.jpg

d728385a81dfb0f28dce374ecc94c276.jpg


Op de q

03421cefd4863b2af73ccfc345f8e31e.jpg

01b023f58d523ee315a8cb94112b29a1.jpg


Op het bord

ea2659653cec4f47fc37d652a7c83aab.jpg


Tnx for watching.

Volgend jaar doe ik een bacon.
 
Ook ik doe dit jaar mee aan de Bacon day. Vandaag doe ik het zeeuws spek, en morgen het walchers gilden spek.

De buikspek uit de marinade gehaald.
2014-08-30201719_zpsb24d7873.jpg


2014-08-30201913_zps7891c79a.jpg


Het is ondertussen donker geworden, maar de buikspek heeft z'n kerntemperatuur behaald:
2014-08-30212239_zps43d64c11.jpg


Het aansnijden moet nog even wachten, dus het proeven moet nog even wachten.

Edit:
2014-08-30214607_zpsad8d62d0.jpg


Smaakt goed!
 
Een week geleden 2 stukken van ruim een kilo in de pekel; 1 "standaard" en 1 maple cured bourbon/bl. pepper

5LlfVQX.jpg


Na een nacht drogen in de koeling:

GdGbW0L.jpg


Klaar!

h85Rmgf.jpg

Alvast wat afgesneden voor op de pizza, de rest wordt morgen geportioneerd

nKy36Xr.jpg

 
ThaReaper zei:
nix13 zei:
Heerlijk, buuren vonden het ook al zo lekker.
Moest wat doen ter compensatie van de rook.

Volgende keer eerst een snijmachine regelen en wat pilletjes voor mijn hart en een afspraak voor te dotteren en ook maar een straight jacket zodat ik niet alles opsnoep. het is te lekker en ik kan er moeilijk vanaf blijven.

Hmmm.. Als ik die fles zo zie staan moet dat wel een belachelijk lekker stukje bacon zijn geworden  :D
Toch maar eens zorgen dat ik Pink Salt haal om dit eens na te maken... zeer binnenkort  =P~

Was zeker lekker, maar de Bushmill 16 is hier altijd favoriet.
 
Ik zag pas vrij laat dat dit het bacon-weekend is. Vandaag stond voor mij eigenlijk gerookte kipfilet op de rol.

Om toch een bijdrage te leveren met bacon heb ik me laten inspireren door de bacon-cups. Op naar de slager en daar bacon gehaald, hij had helaas geen lange stukken, dus het werd al snel improviseren:



Het idee was om ze in de cup-houder te doen, en dan per cup twee stuks en dan aanelkaar te "plakken".



Vervolgens te vullen:



Ik heb uiteindelijk vier soorten gemaakt:
- Champignons met roomkaas
- Courgette + Paprika + Champignons
- Courgette + Paprika + Champignons + blauwader kaas
- Camembert

De BBQ heb ik rond de 110 graden opgestookt, de cups erop en na 1,5 uur eraf gehaald met dit als resultaat:






 
Mijn walchers spekje:
In het zakje
20140825_205314_zpsd6zqo0em.jpg

In het eitje met wat kersenhout
20140829_141635_zpsdpyv60ne.jpg

En na een tweetal uurtjes in de rook
20140829_160724_zpstgzz3vfq.jpg


Dat Walcherse spul ga ik vaker maken. Zalig.
 
Hierbij mijn baconday bijdrage.

Zo lag het buikje er een week geleden bij:
20140823-_MG_2448.jpg


Gisteravond mocht ze uit haar pekelbad:
10442955_285644504969413_7890476250475194937_n.jpg


En vandaag lag ze zo klaar voor haar rookdouche:
20140830-_MG_2475.jpg


Hmm na een week buiten al roest, gauw vies maken kijken of dat helpt ;)

20140830-_MG_2477.jpg


Zo uitgerookt:
20140830-_MG_2482.jpg


Omdat ik me niet kon inhouden niet eerst licht aanvriezen voor het snijden, maar na een uurtje afkoelen (ik heb niet geproef, echt niet, wel wel wel)...
20140830-_MG_2487.jpg


20140830-_MG_2499.jpg


Ik moet nog een beetje wennen aan mijn primo (de eerste dip was omdat de pitprobe tegen het buikje was geshoven, de rest was  omdat ik snippers gebruikte en dus een paar keer bijgevuld heb, ondertussen een film kijken geeft dan zo'n curve.... Gauw een adaptertje in elkaar klussen voor mijn controller, want dit lijkt nergens naar ;) )

[bbqsession]12992[/bbqsession]
 
Hier samen met BoerHarm twee fatties gemaakt en beide waren erg lekker!



Eerst de badge/aftrap voor BoerHarm. Een fatty met gehakt gevuld met kaas en paprika:


Eerst een mooie bacon klaarleggen:

2014-08-30 Fatty paprika cheese 01 by Bidle, on Flickr

Netjes bedekken:

2014-08-30 Fatty paprika cheese 02 by Bidle, on Flickr

Netjes oprollen:

2014-08-30 Fatty paprika cheese 03 by Bidle, on Flickr




Bidle aan de gang met een fatty van kip gevuld met hete saus, blauwe Deense en Parmezaanse kaas.


2014-08-30 Fatty chicken cheese and hot sauce 01 by Bidle, on Flickr

Kip er netjes op leggen, plat stampen en vullen:

2014-08-30 Fatty chicken cheese and hot sauce 02 by Bidle, on Flickr


2014-08-30 Fatty chicken cheese and hot sauce 03 by Bidle, on Flickr


2014-08-30 Fatty chicken cheese and hot sauce 04 by Bidle, on Flickr


2014-08-30 Fatty chicken cheese and hot sauce 05 by Bidle, on Flickr


2014-08-30 Fatty chicken cheese and hot sauce 06 by Bidle, on Flickr


Beide klaar voor de BBQ, dus we kunnen knallen,... alhoewel laag en traag met kersenhout en appelhout.

2014-08-30 Fatty paprika cheese 04 by Bidle, on Flickr


2014-08-30 Fatty chicken cheese and hot sauce 08 by Bidle, on Flickr


Alles opdienen en oppeuzelen:


2014-08-30 Fatty chicken cheese and hot sauce 09 by Bidle, on Flickr


Twee close-ups:

2014-08-30 Fatty paprika cheese 06 by Bidle, on Flickr


2014-08-30 Fatty chicken cheese and hot sauce 10 by Bidle, on Flickr


Beide waren erg lekker en voor beide hebben we al aanpassingen in petto. :)
We zien de badges wel verschijnen. ;)
 
Thx voor het posten van de foto's bidle, wel een beetje jammer dat die uienschil erop te zien is :blush:
 
En wat doen we dan met al die bacon???

D1625310-A96A-4560-904E-CF92E970E776.jpg

Ik voel me gelijk weer 10 jaar jonger en mijn aderen zijn ook weer open.
En dat alles door een blaadje sla en tomaat. Wat is dit gezongen zeg.
Als ik er zo over nadenk had er best nog een plak bacon bijgekund  :D

Lekker groot contrast ook in foto kwaliteit  :blush:
Bedankt Bidle X(.  :D

En dan heden ochtend maar een eitje gebakken.
625d8e30948eaa479ba643ee4a52ea55.jpg

 
Dit jaar geen grote homp en niet zo uitgebreid als vorig jaar maar toch een lekker engels ontbijtje!!

DSC03893_zps39af213e.jpg


De speciaal voor deze gelegenheid gekochte baconcup makers.

DSC03895_zpse3be4637.jpg


DSC03896_zpsb2e501a5.jpg


DSC03899_zps782dabca.jpg


En een mooi en lekker bordje met een (helaas iets gekrompen) baconcup met roerei, tomaatje, black pudding, champignonnetje,
een lekker worstje, toast, witte bonen in tomatensaus en nog wat extra bacon!!

DSC03900_zps6a6e70d2.jpg


Thanx for watching en eet smakelijk!!

Greetz Marco
 
Huh???
 
Laatst kwam ik op internet een bacon stripped apple pie tegen. Ik kan de side alleen niet meer vinden.
Hierop gebaseerd mijn bijdrage aan world bacon day.

Allereerst zo'n 200 gram bacon bakken.
DSC03954.jpg


Af laten koelen en het deeg maken. Ik heb gewoon een pakje gebruikt.
Spek fijn snijden en voor 3/4 door het deeg mengen.
DSC03955.jpg


Daarna appels schillen en fijn snijden. Ik heb een kilo Elstar gebruikt.
Deze mengen met 50 gram suiker en 2 theelepels kaneel. Hierdoor ook de rest van het spek mengen.
Daarna het deeg in de vorm doen, Bodem bedekken en een opstaande rand maken.
Appel mengsel erin en bedekken met bacon. Ik heb nog wat deeg achter gehouden om het spek vast te leggen.
En op de bbq ermee. Deze heeft er 80 minuten op gestaan bij 180 graden.
DSC03957.jpg


En dan krijg je deze taart. De bacon is wat gekrompen maar daar is niets tegen te doen.
DSC03962.jpg


De smaak was prima, er had zelfs nog wat meer bacon in gemogen.
 
prachtige resultaten allemaal, mij bijdrage (niet voor een badge) komen later deze week
 
Terug
Bovenaan Onderaan