BasBQ
Beef en Steak

Resultaten Bacon Weekend 2014.

 
 
 
 

Mike v R

Forum Meubilair
Berichten
10.409
Hier mag je de resultaten plaatsen van het Bacon Weekend 2014.

Walchers en Zeeuws spek.

muqadage.jpg


u9umy3yv.jpg


Morgen volgt de rest.
 
Dank je mike! Ik heb savory en maple cured bacon gemaakt. Hieronder de plaatjes.
c714fe5d79c9eb554d87d6e81ec8a8ff.jpg
f67d1e257d54e274f1e3e1125a2257cc.jpg
921899cfbc57fc9264a3fc64ea1e53ec.jpg
238f61aaacd45e6caa0442a2eb6f93d6.jpg


Heb wat geproefd en het was goood....
 
Hier was het ook Baconday! 1 week geleden de spek in de standaard pekel gelegd. elke dag draaien en masseren en vanmorgen in regen op de weber!
Om 8.30 uur begonnen en om 12 uur was hij 65 graden, perfect!

20140830_083620_zps4ef0e0ba.jpg

20140830_115133_zps47a2505f.jpg

20140830_125049_zpsc2f77d7e.jpg


En de smaak? super en erg lekker met dat extra peppertje aan de buitenkant!!
 
En klaar is het resultaat

57f32290a7eac39da475034d885677fe.jpg


1ba7546c210f5fa00b44080cd7c39134.jpg


f356e4c64b53b9eb852fb88cecfc23ef.jpg


e5029b61c4112b0bee94165d29f72531.jpg


e56aae274442f5f459579a7a67ef498c.jpg


0074d91f32decf1019d835f02b9e180c.jpg
 






Heerlijk, buuren vonden het ook al zo lekker.
Moest wat doen ter compensatie van de rook.

Volgende keer eerst een snijmachine regelen en wat pilletjes voor mijn hart en een afspraak voor te dotteren en ook maar een straight jacket zodat ik niet alles opsnoep. het is te lekker en ik kan er moeilijk vanaf blijven.
 
Mooi mooi mooi,....


Hier last met het bezoek, had gezegd fatty te maken, ben er geen voorstander van. Nooit willen maken. Heb dus een alternatief met kip. Nu is BoerHarm boos/teleurgesteld. Dus hij mag hem lekker zelf maken!!! :D

Twijfel enkel nog of hij wel/niet mijn bbq mag gebruiken. Zit nu te denken aan huren voor een ?5,-?? Wat vinden jullie, want we komen er hier niet uit. :)
 







gewoon standaard bacon gemaakt en het rook weer lekker!
stukje eiken gebruikt als rook hout



 
Vandaag samen met ThaReaper aan de gang geweest voor Bacon Day, ik heb een stukje Zeeuws Spek gedaan en Youri zal de andere zelf nog even posten.
De El Cheapo opgestokt met Afrikaans Steeneik en Marrokaans geroosterd sinassappelhout tot 165 C.

Stukkie spek net op de BBQ (met nieuwe tuningplaat erin)
DSC_00111.jpg


Stukkie's spek van een afstandje
DSC_00121.jpg


Stukkie spek een uurtje later  =P~
DSC_00131.jpg


En het resultaat mag er wel wezen al zeg ik het zelf.
DSC_00141.jpg



Hoop tot deze lekker zal smaken.
 
En hier is het eerste resultaat van de dag....

Walchers spek.

6C0BF4C0-5820-4088-A59E-B47D9BD03281.jpg


Een rokend Ei with a view....

cb05dc41b5086f2b086b31d334514e7f.jpg


Klaar!

816da544bf2536a667d48d3eeea3357e.jpg


Mooi op een plankje. Geen mens weet waarom, want daar ligt het niet lang......=))

94c581525851374c662ff78ca91c6ed3.jpg




Give me my badge Madge!

( het andere stuk spek ligt er nu op)
 
Ach Dominique, Walchers spek met uitzicht, heel apart :D
jammer dat ie daar niet lang van kan genieten  ;)
 
Zoals Paul had beloofd hier het andere deel van ons kleine Bacon Day feestje  :p

Vanmorgen op tijd gezorgd dat de smoker mooi schoon was en klaar voor de komst van Paul.
De stukken bacon uit de ziplock gehaald en droog gedept met keukenpapier en toen was het voor ons tijd om de smoker aan te steken.

We hadden de keuze gemaakt om de nieuwe tuningsplaat meteen goed te testen door met hout te stoken, dit werd de Afrikaanse Steeneik en Sinaasappel.

Toen de rookkamer op temperatuur was de stukken spek mooi neergelegd voor een groepsfoto  :D
Het stuk spek met de probe is het Walchers Gilde, de voorste het stukje Zeeuws spek.
DSC_00121.jpg


Twee mooie grote chuncks Sinaasappelhout erbij voor de smaak...
20140830_131714.jpg


Tussendoor even stiekem spieken  O:)
20140830_134820.jpg


Een klein uurtje na dat ze de smoker in zijn gegaan was de kerntemperatuur op 72?C dus mochten ze er af.
Even af laten koelen en de dwang om het meteen aan te snijden onderdrukken  =))
20140830_140915.jpg


Maar toen was het toch tijd om te proeven  B-)
Links is het Walchers Gilde en rechts het Zeeuwse spek.
20140830_174034.jpg


Ik vond beide stukken spek enorm lekker maar het Walchers stukje had om zo te snoepen toch net mijn voorkeur omdat deze wat meer pit heeft.
Het Zeeuwse spek lijkt mij met name lekker in een stamppot of op brood met een goeie smeer mosterd.  :)

Al met al een hele geslaagde dag en Paul en ik zijn het er over eens..
Bacon maken is geweldig!!! Dit gaan we zeker vaker doen  :> :D
 
nix13 zei:
4CE64C07-5679-44EE-BFCA-08FDA57AFFA9.jpg

Heerlijk, buuren vonden het ook al zo lekker.
Moest wat doen ter compensatie van de rook.

Volgende keer eerst een snijmachine regelen en wat pilletjes voor mijn hart en een afspraak voor te dotteren en ook maar een straight jacket zodat ik niet alles opsnoep. het is te lekker en ik kan er moeilijk vanaf blijven.

Hmmm.. Als ik die fles zo zie staan moet dat wel een belachelijk lekker stukje bacon zijn geworden  :D
Toch maar eens zorgen dat ik Pink Salt haal om dit eens na te maken... zeer binnenkort  =P~
 
En hier deel twee van de baconday. Jaalsjedantochbezigbent =))

85a99b0598512e6e1e5efe80a46cd65b.jpg


9f39c9875f05f24429f63730ae661a1a.jpg

bfa847c11e1b1c34961480f4b46e09ad.jpg

ade9985094baf8b82aaa033c4daa3784.jpg

7fa80593b45f4432b86768faffb2fa41.jpg
 
Mijn sessie en resultaten..

Goed weer voor een sessie..

12156-2_zpsyznaytv1.jpg


Wilde even spieken..

12159-1_zpsrwfm1b13.jpg


Bij 65 graden..

12161-1_zpsaqkgvuew.jpg


12162-1_zps1cve9qh2.jpg


Aangesneden:

12166-1_zpsv7qqtvjp.jpg


Nu heb ik nog een vraag, toen ik de bacon van de WSM haalde zaten er groene vlekjes op (zie foto hieronder) heb ze eraf gesneden kan t kwaad en wat is t?

12164-1_zpsprclmbal.jpg


 
Ik heb niet zelf bacon gemaakt maar wel gerechten met Bacon vandaag... Kan ik die hier ook kwijt? Is geen Charcuterie namelijk.... Maar wel resultaat van International Bacon Day!
 
Terug
Bovenaan Onderaan