Beef en Steak

RedFox project hitteschild voor "low and slow"

We zullen het gaan testen zodra de rvs plaat gestanst en gezet is.
Om zoals in enkele bovenstaande reactie gesuggereerd een baksteen in alufolie gewikkeld erbij in te zetten als buffer lijkt me ook prima idee.
En heb ook net het artikel van smokenator.com gelezen naar aanleiding van opmerkingen Noskos en Frits.
Schaal water (of appelsap) er ook bij in als druipbak moet dan eigenlijk de zaak compleet maken.
De vlakke dichte plaat op het rooster van de OTP57 biedt voldoende ruimte.
1mm opening van de schuif is weinig, maar ik ga die stand op de asbakring van te voren markeren.
En tegen te harde bries een "rokje" om het onderstel  :)
 
Goed idee hoor, zoals de meesten richt ik ook altijd mijn OTP in met aluminiumfolie, ik laat die alufolie meestal wel voor enkele sessies liggen en breek de hele setup niet af na elke BBQ-sessie
 
Ik denk dat je zoiets bedoeld. Onder die 2 lekbakken zit ook nog een plaat, die loopt tot aan het opstaande schot en zit met een scharnier vast. Dit is trouwens de ketel van Jos en volgens mij heeft Ewald dit ook zo gemaakt.

DSC_5200_zpsc87d4008.jpg
 
dit is inderdaad de richting waar ikzelf ook naar op weg was......ik had ook niet de pretentie dat ik het wiel opnieuw had uitgevonden  :)
 
Vind dit allemaal weer prachtig. Deels doe ik het zo ook (met alufolie) en dan een apart ijzeren schotje.
Ik ga dit draadje zeker volgen
 
De kartonnen mal die ik had gemaakt ligt vanaf vanmiddag bij mijn kennis; RVS plaat wordt 4mm dik om ongewenst kromtrekken te voorkomen. Binnen 2 weken zal ik verslag kunnen uitbrengen......stay tuned  :)
 
4mm is een behoorlijke plaat wellicht makklijker de twee losse delen te laseren en vervolgens te lassen ipv kanten. (tenzij je virend een grote kantbank heeft natuurlijk ;)
Ben heel benieuwd naar je ervaringen, vind het een top idee....
 
Er is inderdaad een grote kantbank aanwezig bij hem/zijn firma, ze zijn specialisten in RVS; Ik wilde eerst ook wat dunner, maar hij wil toch 4mm plaat gebruiken en 90 graden omzetten waarbij wel een kleine radius ontstaat, maar dat is uiteraard geen probleem. ik wacht wel even af wat het resultaat wordt, foto komt vanzelf en uiteraard ook feedback over de eerste ervaring met deze divider....
 
noskos zei:
Zoiets bestaat al en ziet er iets anders uit qua design al kan ik niet zo heel snel op de naam komen.
Heb ergens een schets staan van iemand.

Was het nou de smokenator? Zou zomaar kunnen.

dat was mogelijk mijn draadje voor de Smokey Joe, heb er nog de tekeningen van.
 
Nee, dat was iemand anders Frank ;)
 
ik heb deze gemaakt voor mijn SJS.
insert.jpg


werkt prima
 
vandaag even aan de knutsel geweest...
had nog het ronde stuk liggen wat ik uitgezaagd had voor de tafel...

Deze bleek goed te gebruiken voor deze mod...

Hier de pics :

plaat.jpg


plaat1.jpg


plaat2.jpg


moet nog iets afgeknipt worden aan de zijkanten, hij valt net niet helemaal op het onderste rooster.
Binnen kort wat spareribs er op gooien kijken of het lekker werkt..
 
ik zie zeer sterke gelijkenissen met mijn kartonnen model! ben benieuwd of deze wat dunnere plaat straks aan de achterkant bij de kolen niet gaat kromtrekken?
 
plaat is dacht ik 1,3 0f 1,4 mm... denk dat het wel genoeg moet zijn...
De bbq zelf is ook niet zo dik ...
En mocht het het krom trekken, tik ik hem recht en las ik er nog een plaat tegen aan.
Is ook echt om te kijken of het werkt kwa warmte...

ja dit is gemaakt na jouw kartonnen voorbeeld.
ik had nog een plaat liggen zoals ik al zei, en dacht ach kan altijd even proberen, en na 15 min had ik dit...
was toch afvalplaat, en nu wordt het nog ergens voor gebruikt :D
heb hem zo gemaakt dat de briketten/kolen schrijder van weber er nog naast past... dus de kolen zullen het rooster eigenlijk niet raken.
De warmte dan weer wel :D
 
@ kloenie, ik ben ook niet de uitvinder van dit wiel hoor, het principe is "klassiek" . Je hebt gelijk dat de BBQ ketel ook dunner is, maar door de ronde vorm is er sprake van een voorspanning en kan deze eigenlijk nergens naar toe. en als het afvalmateriaal is bij jou, dan is alleen al het experiment de moeite waard van het uitvoeren. ik had dit projectje opgezet in eerste instantie om low and slow op de OTP57 te kunnen doen, maar heb me er toch niet van kunnen weerhouden inmiddels een gebruikte WSM47 te kopen.Desalniettemin ga ik dit experiment ook tot een einde brengen....
 
Ben ook benieuwd hoe dit gaat aflopen.
@redfox, ik heb naast mijn otx ook een wsm, moet zeggen dat kleine low and slow gerechten ontzettend leuk blijven om te maken op de otx. als de mod werkt ga je er zeker plezier aan beleven.
 
mooi om te horen Boel, binnenkort komt de WSM hier ook te staan en ik wilde desondanks dit projectje met de divider voor de OTP niet afblazen....
 
Op basis van de kartonnen mal uit het begin van dit draadje is afgelopen week een mooie 4mm dikke RVS uitvoering gemaakt, voor het oog nog even keramisch gestraald!
Hij zal wel smerig worden, maar voor dit moment nog even een "maagdelijk schoon plaatje".
Om de grootte te kunnen inschatten heb ik even het briketten bakje erbij in gezet, uiteraard ook zonder dit bakje in te zetten en ruimte voor wat meer brikketjes voor een langere sessie.
Naast de vorige week aangeschafte WSM47 nu ook mogelijkheden voor "low and slow" op de OTP57.



RVS1_zps5f6d84a8.jpg


RVS2_zps5e332722.jpg


RVS3_zps41ff2d52.jpg
 
Terug
Bovenaan Onderaan