- Berichten
- 20.502
Deze was nog voor @Jet
Ingrediënten:
250 gram spekreepjes
1 courgette
1 winterpeen
2 rode puntpaprika
2 prei
2 rode uien
1 teen knoflook
Peper naar smaak
1 blokje groentebouillon
1 bladerdeeg op rol of 6 plakjes bladerdeeg.
100 gram geraspte oude kaas
4 eieren
125 ml slagroom
Quichevorm 28 cm.
Werkwijze:
1. Start je barbecue op. Richt hem in voor indirecte hitte rond de 180C.
2. Maak de groente schoon. Snij de uien, courgette en puntpaprika’s in blokjes, de winterpeen in nog kleinere blokjes. Snij de prei in dunne ringen.
3. Verhit de olijfolie in een pan en bak de spekreepjes vijf minuten, voeg de gesneden groenten toe en bak het geheel nog eens vijf minuten.
4. Verkruimel het bouillonblokje boven de pan. Bak nog een paar minuten mee.
5. Zet het vuur uit.
6. Beboter een quichepan van 28 cm doorsnede. Rol het bladerdeeg iets uit, op en met bloem bestoven aanrecht, zodat het de hele quichepan kan bedekken. Bekleed de vorm.
6. Klop de vier eieren met de slagroom tot één geheel. Strooi dit over het quiche mengsel samen met de geraspte kaas. Meng het geheel goed door.
7. Stort het mengsel in de beklede quichevorm.
8. Zet de quichevorm indirect in de barbecue voor ongeveer 45 minuten
Eet smakelijk.
Laatst bewerkt: