- Berichten
- 38
Zo gisteren was het weer zo ver pulled pork.
Donderdag alvast 3 kilo procureur gehaald bij de wel bekende groothandel.
Vrijdag avond was het tijd voor het injecteren en rubben van het vlees, op noskos style maar met eigen twist eraan. Ook de BBQ alvast voorbereid zodat ik ontspannen te werk kon gaan.
En toen was het zaterdag ochtend.
Rond een uurtje of 7 de bbq aangestoken en rond half 8 het vlees erop. En traditiegetrouw als het vlees op de bbq ligt een biertje(ja ook om half 8 in de ochtend) en lekker naar binnen erna voor een filmpje en een bakkie koffie.
Toen na 4.5 uur / 74graden het vlees ingesmeerd met BBQ saus, om vervolgens nog maar een film te gaan kijken.
Na die 2 uur heb ik het vlees ingepakt en weer terug op de q, aangezien dat toch lang duurt, tussendoor maar even staan darten en wezen schaatsen, na nog ongv. 3 uur was het vlees gaar en boter zacht, dus tijd voor uitdampen rusten en pullen maar. Al met al zeer geslaagde sessie en een leuke dag.
Donderdag alvast 3 kilo procureur gehaald bij de wel bekende groothandel.
Vrijdag avond was het tijd voor het injecteren en rubben van het vlees, op noskos style maar met eigen twist eraan. Ook de BBQ alvast voorbereid zodat ik ontspannen te werk kon gaan.
En toen was het zaterdag ochtend.
Rond een uurtje of 7 de bbq aangestoken en rond half 8 het vlees erop. En traditiegetrouw als het vlees op de bbq ligt een biertje(ja ook om half 8 in de ochtend) en lekker naar binnen erna voor een filmpje en een bakkie koffie.
Toen na 4.5 uur / 74graden het vlees ingesmeerd met BBQ saus, om vervolgens nog maar een film te gaan kijken.
Na die 2 uur heb ik het vlees ingepakt en weer terug op de q, aangezien dat toch lang duurt, tussendoor maar even staan darten en wezen schaatsen, na nog ongv. 3 uur was het vlees gaar en boter zacht, dus tijd voor uitdampen rusten en pullen maar. Al met al zeer geslaagde sessie en een leuke dag.