Zaterdag extra vroeg uit bed om PulledPork te maken. mijn Vrouw was jarig en er kwamen al gauw zo'n 25 man aan fam/vrienden.
Ik heb de welbekende Snake methode toegepast, hier heb ik 3 Appelhouten Chunks aan het begin van de Snake gelegd. ik heb namelijk wel eens gelezen dat het vlees enkel de eerste 3 uur de Rook tot zich neemt. hierna zal dmv de "bark" weinig rook meer opgenomen worden.
Onder het vlees 2 aluminium opvangbakjes gezet, waarin ik 2 hertog jan biertjes heb gedaan om de lucht in de ketel (en zo het vlees) een beetje "moist" te houden.
ik heb de PP tot een temp van 69 laten komen, en elk half uur besproeid met een mengsel van Cola, appelsap, en een touch of barbecue sauce.
Hierna heb ik de PP volledig ingelakt en nog zo'n 1.5 op de BBQ gelaten, Na deze 1.5u alles nogmaals ingelakt en in de folie terug op de BBQ tot deze een temp hadden bereikt van 90gr.
Na het doen van de "Priktest" ging deze als boter, en dit was voor mij het teken ze van de BBQ te halen en te laten rusten.
Tevens had ik verse Louisiana Cowlslaw gemaakt. ( helaas heb ik hier geen foto's van gemaakt). Niet alleen het vlees maar ook de Biertjes & Rosé smaakte zo goed dat ik dit totaal vergeten ben! Overkomt de beste
...
hier een aantal foto's die ik tijdens de bereiding toch heb weten te maken.

Ik heb de welbekende Snake methode toegepast, hier heb ik 3 Appelhouten Chunks aan het begin van de Snake gelegd. ik heb namelijk wel eens gelezen dat het vlees enkel de eerste 3 uur de Rook tot zich neemt. hierna zal dmv de "bark" weinig rook meer opgenomen worden.
Onder het vlees 2 aluminium opvangbakjes gezet, waarin ik 2 hertog jan biertjes heb gedaan om de lucht in de ketel (en zo het vlees) een beetje "moist" te houden.
ik heb de PP tot een temp van 69 laten komen, en elk half uur besproeid met een mengsel van Cola, appelsap, en een touch of barbecue sauce.
Hierna heb ik de PP volledig ingelakt en nog zo'n 1.5 op de BBQ gelaten, Na deze 1.5u alles nogmaals ingelakt en in de folie terug op de BBQ tot deze een temp hadden bereikt van 90gr.
Na het doen van de "Priktest" ging deze als boter, en dit was voor mij het teken ze van de BBQ te halen en te laten rusten.
Tevens had ik verse Louisiana Cowlslaw gemaakt. ( helaas heb ik hier geen foto's van gemaakt). Niet alleen het vlees maar ook de Biertjes & Rosé smaakte zo goed dat ik dit totaal vergeten ben! Overkomt de beste

hier een aantal foto's die ik tijdens de bereiding toch heb weten te maken.
