- Berichten
- 32
Pulled pork
Het was een hele grote uitdaging maar wat was het leuk.
Ik heb een Boston Butt van 2,5 kilo gebruikt.
Gisteren avond ben ik begonnen met het in de rub zetten van het vlees en het vervolgens in te pakken met huishoudfolie.
In de rub zat 5 spice poeder, basterdsuiker, chilipoeder, zout, knoflookpoeder, gemberpoeder, gemalen komijn, uienpoeder en de kurkuma.
Ook hebben we de bbq vast voorbereid zodat hij alleen maar aangemaakt hoefde te worden vanochtend.
Om 7:00 uur liep de wekker af en om 7:30 ging de kamado aan.
Om 8:00 was de bbq ongeveer 110 graden en mocht het vlees er met wat kersenhout op.
Tussendoor toch een keer gespiekt….
Na 5 1/2 uur heeft het een temperatuur van 70 graden bereikt. Dus de glace gemaakt en deze aangebracht op de Boston butt.
Vlug de deksel dicht en nog half uurtje gewacht.
Daarna mocht hij ingepakt worden.
Na vier uur had hij een temperatuur van 92 graden bereikt en mocht hij van de bbq.
Vlug nog een keer gespiekt voor hij een drie kwartier mocht gaan rusten.
Om 18:30 was het dan eindelijk zover en mocht hij gepulled gaan worden.
Super blij met het eindresultaat het was heerlijk, zeker samen met Indonesische koolsla
Het was een hele grote uitdaging maar wat was het leuk.
Ik heb een Boston Butt van 2,5 kilo gebruikt.
Gisteren avond ben ik begonnen met het in de rub zetten van het vlees en het vervolgens in te pakken met huishoudfolie.
In de rub zat 5 spice poeder, basterdsuiker, chilipoeder, zout, knoflookpoeder, gemberpoeder, gemalen komijn, uienpoeder en de kurkuma.
Ook hebben we de bbq vast voorbereid zodat hij alleen maar aangemaakt hoefde te worden vanochtend.
Om 7:00 uur liep de wekker af en om 7:30 ging de kamado aan.
Om 8:00 was de bbq ongeveer 110 graden en mocht het vlees er met wat kersenhout op.
Tussendoor toch een keer gespiekt….
Na 5 1/2 uur heeft het een temperatuur van 70 graden bereikt. Dus de glace gemaakt en deze aangebracht op de Boston butt.
Vlug de deksel dicht en nog half uurtje gewacht.
Daarna mocht hij ingepakt worden.
Na vier uur had hij een temperatuur van 92 graden bereikt en mocht hij van de bbq.
Vlug nog een keer gespiekt voor hij een drie kwartier mocht gaan rusten.
Om 18:30 was het dan eindelijk zover en mocht hij gepulled gaan worden.
Super blij met het eindresultaat het was heerlijk, zeker samen met Indonesische koolsla