BasBQ
Beef en Steak

Pulled pork voor de badge

 
 

Carlijn

Sprokkelaar
Berichten
32
Pulled pork
Het was een hele grote uitdaging maar wat was het leuk.
Ik heb een Boston Butt van 2,5 kilo gebruikt.

Gisteren avond ben ik begonnen met het in de rub zetten van het vlees en het vervolgens in te pakken met huishoudfolie.
In de rub zat 5 spice poeder, basterdsuiker, chilipoeder, zout, knoflookpoeder, gemberpoeder, gemalen komijn, uienpoeder en de kurkuma.
3BEE0BB1-756E-4509-A107-AE59B3C22126.jpeg
DDC7839A-9DB1-49B2-B5D2-751D4091B95D.jpeg

045405C9-144F-4A87-B4F6-BD6FD22939AA.jpeg

Ook hebben we de bbq vast voorbereid zodat hij alleen maar aangemaakt hoefde te worden vanochtend.
Om 7:00 uur liep de wekker af en om 7:30 ging de kamado aan.
7D5E5C27-E51E-4BE6-A512-8DD5FD145E6C.jpeg

Om 8:00 was de bbq ongeveer 110 graden en mocht het vlees er met wat kersenhout op.
478DFB72-46D3-4550-8D8F-022A82FA75BD.jpeg

Tussendoor toch een keer gespiekt….
221A6231-082B-4CCF-9B96-B5C8971BE2AD.jpeg

Na 5 1/2 uur heeft het een temperatuur van 70 graden bereikt. Dus de glace gemaakt en deze aangebracht op de Boston butt.

408C67FD-11C5-4C07-AE64-CC244B47D329.jpeg

A84F634F-2EDF-4E60-8F39-BCF1BAD35CC2.jpeg

CFE53799-7391-47E1-8611-3887A3DB0921.jpeg


Vlug de deksel dicht en nog half uurtje gewacht.
Daarna mocht hij ingepakt worden.
D8973E89-BDD2-4984-B81E-BA1888EC4F82.jpeg

Na vier uur had hij een temperatuur van 92 graden bereikt en mocht hij van de bbq.
Vlug nog een keer gespiekt voor hij een drie kwartier mocht gaan rusten.
A55B167E-8519-4F12-8961-9E6EE8D34C69.jpeg

885F9CCA-0C13-45CA-9883-423ED4A60255.jpeg

Om 18:30 was het dan eindelijk zover en mocht hij gepulled gaan worden.
5D8022EB-0D13-453F-B802-395F015A7994.jpeg

C7371875-26E8-4F4F-9F0A-40B385EA952F.jpeg

B532EFDC-D196-485E-9179-9444E6F812C0.jpeg

Super blij met het eindresultaat het was heerlijk, zeker samen met Indonesische koolsla

782581C0-C8BF-4006-A39B-4BEACCD76380.jpeg
 
Het was erg lekker hoor! Dat heeft ze netjes gemaakt. 😋
 
G E W E L D I G
Wat een heerlijk resultaat

Tip
Volgende keer volgooien dat rooster. Leftover verdelen en invriezen. Heerlijk door de nasi, bij friet, enz.
En je hoeft niet perse te wachten tot de bbq op temperatuur is hoor. Aansteken en meteen het vlees erop en vervolgens opregelen tot aan de gewenst temperatuur. Werkt prima

Gefeliciteerd met je sticker
 
@Carlijn . Dat is een stevig stukje vlees. Mooi gemaakt. Ik had graag een broodje geproefd.
Proficiat met de knorrie award.
 
Proficiat met de knor! Die eerste keer is toch altijd spannend en een ervaring die ik nog niet vergeten ben

Tot nu toe heb ik PP altijd vrij klassiek gemaakt qua kruiding maar als ik die opsomming zie van jouw rub gaat deze zeker op mijn to do lijst 🤤
 
Altijd leuk om te doen en een mooi resultaat zo te zien.
 
Lekker hoor! Gefeliciteerd met je 🐷 Volgende keer op een offset of niet @Zzzjon? 😜
 
Gefeliciteerd met je knorretje. Wat ziet dat er goed uit!
 
Mooie uitgebreide reportage, gefeliciteerd met je Knor.
 
Gefeliciteerd met je knor ,ziet er top uit
 
Altijd lekker hé. Heb net nog aan een lokale boerderij doorgestuurd dat ik nog een procureur kom halen.
 
Gefeliciteerd met je knor! En zoals gezegd nog plek zat op dat rooster ;) gewoon een voorraadje maken.
 
Terug
Bovenaan Onderaan