- Berichten
- 294
Bbq’ende vrienden,
Vandaag wilde ik dát stuk bereiden, waar ik de BBQ eigenlijk voor gekocht had. Mijn heilige vlees-graal; de Pulled Pork!
Gisteravond geïnjecteerd met een marinade van Koreaanse BBQ-saus met sesam, aangefruite tomatenpuree, pittige gerookte paprikapoeder, honing, appelazijn en appelsap en balsamico azijn. Afgemaakt met zout en Koreaanse peperflakes.
Vervolgens in de rub met een vrije vertaling van de Noskos-versie. Thanks Dennis!
Zo een nachtje in de koelkast en ondertussen de snake vast klaarleggen voor zondagochtend
.
Zondagochtend om 08:40 de kolenstarter aan. I ❤ EcoBrasa!
Procureur erop en geduld hebben.
Zoals Marcel in zijn PP-filmpje al zegt; tijd voor klusjes om het huis. Al is het alleen maar om de neiging te bedwingen toch even te kijken.
Om 12:30 is de pork mooi van kleur en met 72 graden helemaal blij dat ik haar kom inpakken.
Nog twee uur later is ze 92 graden en mooi mals.
Dus 10 minuten uitwasemen en ingepakt de oven in op 60 graden. Zo blijft ze warm en zal ze niet doorschieten.
Ik koos ‘s avonds voor een Mexicaanse PP-opstelling. Verse tortilla’s met 50% maïsmeel, een verse salsa, verse guacamole, lekker op smaak gebrachte crème fris, wat geraspte kaas. Biertje erbij. Maar vooral: Miss Beautyfull!
De smeuïgheid was geweldig! De rookring magnifiek! Het vlees heerlijk op smaak er de bark awesome! En dit alles zonder over-the-top of overheersend te zijn.
Dus: de procureur was 1,8kg. De run ging snel. Ik had wellicht een wat hoge temperatuur van tussen de 120 en 125 graden, met uitschieters naar 130.
Daar kan allemaal nog aan gewerkt worden. Maar qua malse sappige smaakvolle heerlijkheid was dit gewoonweg Geweldig!!!!
Wil ik nog even opmerken: al jullie runs die hier uitgebreid beschreven worden, inspireren reusachtig! Tel daarbij een aantal mooie YouTube-kanalen van forum-leden op; dan wil ik deze hobby voorlopig niet meer kwijt!
Vandaag wilde ik dát stuk bereiden, waar ik de BBQ eigenlijk voor gekocht had. Mijn heilige vlees-graal; de Pulled Pork!
Gisteravond geïnjecteerd met een marinade van Koreaanse BBQ-saus met sesam, aangefruite tomatenpuree, pittige gerookte paprikapoeder, honing, appelazijn en appelsap en balsamico azijn. Afgemaakt met zout en Koreaanse peperflakes.
Vervolgens in de rub met een vrije vertaling van de Noskos-versie. Thanks Dennis!
Zo een nachtje in de koelkast en ondertussen de snake vast klaarleggen voor zondagochtend

Zondagochtend om 08:40 de kolenstarter aan. I ❤ EcoBrasa!
Procureur erop en geduld hebben.
Zoals Marcel in zijn PP-filmpje al zegt; tijd voor klusjes om het huis. Al is het alleen maar om de neiging te bedwingen toch even te kijken.
Om 12:30 is de pork mooi van kleur en met 72 graden helemaal blij dat ik haar kom inpakken.
Nog twee uur later is ze 92 graden en mooi mals.
Dus 10 minuten uitwasemen en ingepakt de oven in op 60 graden. Zo blijft ze warm en zal ze niet doorschieten.
Ik koos ‘s avonds voor een Mexicaanse PP-opstelling. Verse tortilla’s met 50% maïsmeel, een verse salsa, verse guacamole, lekker op smaak gebrachte crème fris, wat geraspte kaas. Biertje erbij. Maar vooral: Miss Beautyfull!
De smeuïgheid was geweldig! De rookring magnifiek! Het vlees heerlijk op smaak er de bark awesome! En dit alles zonder over-the-top of overheersend te zijn.
Dus: de procureur was 1,8kg. De run ging snel. Ik had wellicht een wat hoge temperatuur van tussen de 120 en 125 graden, met uitschieters naar 130.
Daar kan allemaal nog aan gewerkt worden. Maar qua malse sappige smaakvolle heerlijkheid was dit gewoonweg Geweldig!!!!
Wil ik nog even opmerken: al jullie runs die hier uitgebreid beschreven worden, inspireren reusachtig! Tel daarbij een aantal mooie YouTube-kanalen van forum-leden op; dan wil ik deze hobby voorlopig niet meer kwijt!