BasBQ
Beef en Steak

Pulled Pork op de kettle. Voor een Knorretje 😊

Wietsehm

Kooltjesharker
 
 
Berichten
246
Bbq’ende vrienden,

Vandaag wilde ik dát stuk bereiden, waar ik de BBQ eigenlijk voor gekocht had. Mijn heilige vlees-graal; de Pulled Pork!

Gisteravond geïnjecteerd met een marinade van Koreaanse BBQ-saus met sesam, aangefruite tomatenpuree, pittige gerookte paprikapoeder, honing, appelazijn en appelsap en balsamico azijn. Afgemaakt met zout en Koreaanse peperflakes.

Vervolgens in de rub met een vrije vertaling van de Noskos-versie. Thanks Dennis!

Zo een nachtje in de koelkast en ondertussen de snake vast klaarleggen voor zondagochtend 😄.

Zondagochtend om 08:40 de kolenstarter aan. I ❤ EcoBrasa!
Procureur erop en geduld hebben.
Zoals Marcel in zijn PP-filmpje al zegt; tijd voor klusjes om het huis. Al is het alleen maar om de neiging te bedwingen toch even te kijken.
Om 12:30 is de pork mooi van kleur en met 72 graden helemaal blij dat ik haar kom inpakken.
Nog twee uur later is ze 92 graden en mooi mals.
Dus 10 minuten uitwasemen en ingepakt de oven in op 60 graden. Zo blijft ze warm en zal ze niet doorschieten.

Ik koos ‘s avonds voor een Mexicaanse PP-opstelling. Verse tortilla’s met 50% maïsmeel, een verse salsa, verse guacamole, lekker op smaak gebrachte crème fris, wat geraspte kaas. Biertje erbij. Maar vooral: Miss Beautyfull!

De smeuïgheid was geweldig! De rookring magnifiek! Het vlees heerlijk op smaak er de bark awesome! En dit alles zonder over-the-top of overheersend te zijn.

Dus: de procureur was 1,8kg. De run ging snel. Ik had wellicht een wat hoge temperatuur van tussen de 120 en 125 graden, met uitschieters naar 130.
Daar kan allemaal nog aan gewerkt worden. Maar qua malse sappige smaakvolle heerlijkheid was dit gewoonweg Geweldig!!!!

Wil ik nog even opmerken: al jullie runs die hier uitgebreid beschreven worden, inspireren reusachtig! Tel daarbij een aantal mooie YouTube-kanalen van forum-leden op; dan wil ik deze hobby voorlopig niet meer kwijt!

B6C5F010-3E4A-4455-AF79-A9127EB38834.jpeg


D43152CC-37B0-4997-AD97-8D4DE4F6076F.jpeg


7B2D02F6-CA99-4A23-978A-D6C8C04B1302.jpeg


CB0A1337-E92E-4146-BE19-FA210AB34FF0.jpeg


3E35EC3E-E325-4B48-9E73-E1AA9B859D8A.jpeg


F4381456-B6F6-48F0-8D59-D39076ECD0B3.jpeg


EC28A595-6C95-4063-816D-10564C2FA8BA.jpeg


86F3366C-A47A-4011-B1D5-0155C98AB9FD.jpeg


33CF2659-3480-4116-86F3-DE8A147616BD.jpeg


56219E66-685B-48BB-84CC-993EAEACC4B8.jpeg
 

Maarten215

Vuurmaker
 
 
Berichten
63
Hoi vriend,
Wat een schitterend verhaal. Wat een mooie foto’s! Het injecteren ga ik meenemen voor mijn volgende pull pork 😀

het is een geweldige hobby en wij zijn pas net begonnen 😀

heb je nog een bakje over?

geniet van je avond
 

Wietsehm

Kooltjesharker
 
 
Berichten
246
Hoi vriend,
Wat een schitterend verhaal. Wat een mooie foto’s! Het injecteren ga ik meenemen voor mijn volgende pull pork 😀

het is een geweldige hobby en wij zijn pas net begonnen 😀

heb je nog een bakje over?

geniet van je avond
Bakje? Nog 4 zakjes van 220gram. (Pasta, pizza, stoofpotje, noedels, broodje....)

.... o dat is al 5! Nou, dan maar weer nieuw maken!

Ik wacht met spanning op jou verslag!
 

Ridevi71

BBQ Junkie
 
 
 
 
 
Berichten
6.705
Fantastisch.ik heb genoten van je verslag en je enthousiasme.
Wat een verslavende hobby hé.
Gefeliciteerd met je sticker
Dik verdiend
 

Robdijn

Stoker
 
 
 
Berichten
354
Gefeliciteerd met de knorrie 🐷
Mooie run! Wel een stuk vlotter dan mijn PP sessies tot nu toe 😂
 

Barbeknoei

Gemarineerd
 
 
 
 
 
Berichten
1.467
Gefeliciteerd. Ik vind trouwens je temperatuur niet gigantische hoog.
Tegenwoordig hou ik ook de 121 graden aan (wedstrijd recept Noskos) en dat bevalt prima.
 

Hoogie

Kooltjesharker
 
 
Berichten
238
Gefeliciteerd! Ziet er mooi en lekker uit. Injecteren heb ik zelf nog niet gedaan. Iets voor de volgende keer. 😄
 

SponZ

Stoker
 
Berichten
366
Gefeliciteerd met je knorretje! De heilige graal is gevonden ......en nu? Wat wordt je volgende graal?
 

Wietsehm

Kooltjesharker
 
 
Berichten
246
Gefeliciteerd met je knorretje! De heilige graal is gevonden ......en nu? Wat wordt je volgende graal?
Brisket denk ik. Ook wel mythisch!
...: natuurlijk komt de kippencake nog voorbij, de kippencupcake, nog een mooie lap zalmfilet roken, zo’n mooie griller van een tomahawk .

jij nog een tip voor mij?
 

SponZ

Stoker
 
Berichten
366
Brisket denk ik. Ook wel mythisch!
...: natuurlijk komt de kippencake nog voorbij, de kippencupcake, nog een mooie lap zalmfilet roken, zo’n mooie griller van een tomahawk .

jij nog een tip voor mij?
Phoe, een tip..... Ik ben zelf helemaal weg van een tweetal saté recepten die hier rondcirkelen. Waanzinnig lekker en je kunt er bescheiden porties van maken in tegenstelling tot de tomahawk. Verder vind ik Picanha erg lekker en , nou ja heel veel dingen . Mijn to-do list wordt steeds langer en langer.
Absolute graal is hier een tomahawk, cave man style. Maar het zal nog wel even duren voor ik dat aandurf. Tot die tijd probeer ik allerlei dingen uit die me lekker lijken.
 

Bram

Gerijpt
 
 
 
 
 
Berichten
3.744
Kijk een mooie run PP op de weber. Altijd een mooie uitdaging. Je PP ziet er goed uit, Dat moet smullen geweest zijn.
Gefeliciteerd met je knorrie
 
Bovenaan Onderaan