BasBQ
Beef en Steak

Pulled pork met zelfgemaakte broodjes en koolsla

(Koen)

Kooltjesharker
 
 
 
Berichten
152
20201009_184141.jpg

Het goddelijke broodje in vol ornaat.

Na de BCC maar meteen door voor de volgende sticker.

Via meatfish een procureur bestelt van 2,3 kilo. Natuurlijk ook meteen wat andere lekkere dingen zoals een paar eendenbouten, wat lamsgehakt, gambas en een mooi stukje tonijn.

Omdat de schoonfamilie kwam eten maar even de kans aangepakt om een mooie stukje vlees klaar te maken.
20201008_213347.jpg

Het varkentje de avond ervoor vast in de kruiden gezet. Ik heb hiervoor het recept van Ralph de Kok gebruikt. Mede dankzij zijn filmpjes is bij mij het vuur gaan branden voor de barbecue.
20201008_215303.jpg

Die mag een nachtje rusten. Snel naar mijn nestje toe. De wekker op de normale doordeweekse tijd gezet van 05:00.

5:30 huilende baby. Poep, verslapen. Snel naar buiten om de starter aan te maken
20201009_054208.jpg

Terwijl de briketten opwarmen alles klaar maken voor de minion methode.
20201009_053339.jpg

Nu eerst koffie!

Na een kwartier de warme briketten erop gedaan, deksel dicht, schuiven bijna dicht en even op temperatuur laten komen. In de lekbak die onder de procureur staat alvast een liter kokend water gedaan, deze kan mooi als warmte buffer dienen.

Maar ik ben iets te enthousiast geweest. De thermostaat geeft 150 graden aan en ondanks dat de schuif onder dicht staat wil ie niet zakken.

Besloten om er wat warmte uit te halen en 6 briketten weg gehaald.

Maar na een uur nog steeds op 140 graden.

Besloten om de lekbak met een liter koud water bij te vullen en het biggetje erop te leggen. Hopelijk zakt de temperatuur door de koude toevoegingen.
20201009_073321.jpg

Alles erop en dicht en nu gespannen naar een oplopende thermostaat kijken

80 graden

90 graden

100 graden

110 graden

120 graden

En dan blijft ie hangen. Gelukkig.... om 6:45 ligt ie erop. Als de kerntemperatuur straks tussen de 70 en 75 zit ga ik hem inpakken. Intussen maar vast aan het ontbijt beginnen.

Tussendoor regelmatig even kijken maar de temperatuur blijft mooi tussen de 110 en 120 hangen. De appelchunks geven ondertussen wat mooie rookpluimen af en er verspreid een heerlijk aroma van vlees.

12:40 temperatuur net onder de 120 graden en de kerntemperatuur is 61. Even lunchen en dan bolletjes gaan maken. Ik heb hiervoor het recept uit de broodbijbel gepakt.
20201009_134658.jpg

Alles door elkaar geprakt en nog even nakneden met wat handenwerk.
20201009_134916.jpg

Even de broodjes opbollen en voila.
20201009_141132.jpg

Die kunnen aan het rijzen beginnen.

Om 14:30 merk ik op dat het vlees al een uur op 65 graden staat. Kan het zijn dat de stall al begonnen is? Ik besluit om hem toch maar te gaan inpakken.
20201009_141550.jpg

De bark voelt stevig aan
20201009_141613.jpg

Paar lagen folie erover
20201009_141644.jpg

En hij mag weer terug
20201009_141816.jpg

Nu weer richting de keuken om aan de koolsla te beginnen. Hier pak ik het recept weer van Ralph de Kok.
20201009_163010.jpg

Misschien een beetje enthousiast geweest met de hoeveelheden, maar hij smaakt geweldig.
Intussen de broodjes in de oven afgebakken
20201009_163005.jpg

Bij sommige de lucht er niet helemaal goed uitgewerkt bij het opbollen.
20201009_163135.jpg

Maar al met al zien de meeste er goed uit
20201009_171502.jpg

Inmiddels is het 17:30 en is de kern gestegen naar 82 graden. Ik twijfel alleen of dit wel klopt en besluit dan ook om eerdaags maar eens een thermapen erbij te kopen. Mijn herman de blijker thermostaat heeft denk ik gewoon een afwijking.

Intussen de kinderen voorzien van pannekoeken en vla zodat wij dadelijk rustig kunnen eten.

Om 18:00 is kern gestegen naar 86. Besloten om de thermometer er uit te halen en even in kokend water te houden. Even checken of er geen afwijking in zit.

En wat denk je. 97 graden in kokend heet water. Dus een afwijking van 3 procent. Dus 86 graden is dan ongeveer 88,5. Nog even geduld

Om 18:30 met correctie is de kerntemperatuur 91. Ik besluit om hem eraf te halen.

Helaas geen foto's van het moment dat ie er af komt of het pullen. Maar het eind resultaat mag er zijn.
20201009_184020.jpg


De reacties waren ook geweldig.
Het ongeloof dat het vlees er al bijna 12 uur op lag. Schoonzus die geen grote eter is maar toch nog een extra keer opschepte. Schoonvader die nooit veel van zich laat horen, maar nu toch wel erg enthousiast was. Prachtig.

Dat er nog maar veel knorries mogen volgen.
 
Laatst bewerkt:

Bruce

Vuurmaker
 
 
Berichten
99
Mooi verhaal ziet er allemaal smakelijk uit


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 

Kazango

Stoker
 
 
Berichten
371
Mooie collage. Koelkast van een man, vlees en bier, meer niet :LOL: Leuk om de buns te maken terwijl je toch aan het wachten bent tijdens de run. Zou ik ook moeten doen een keer. Veel lekkerder dan die kauwgom broodjes uit de supermarkten.
 

Hans

BBQ Junkie
 
 
 
Berichten
5.255
Ziet er heerlijk uit.
 

Frits

Administrator
Forumleiding
 
 
 
 
Berichten
16.007
Wow, en dan ook nog met eigengemaakte broodjes. Gefeliciteerd met je Knorretje.
 

Gielen

Vuurmaker
 
 
 
Berichten
69
Mooi verhaal en de pulled pork ziet er super uit! Ook tof dat je je eigen broodjes hebt gebakken, gaat toch ook echt op mijn to-do!


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 

Ridevi71

BBQ Junkie
 
 
 
 
 
Berichten
7.612
porachtige reportage met een heerlijk eindresultaat
en dan ook nog eens positieve reacties van de schoonfamilie
goed gedaan
en gefeliciteerd met je knor
 

@rno

BBQ Junkie
 
 
 
 
Berichten
5.097
Ziet er goed uit. Mooie broodjes ook
 

Bram

Gerijpt
 
 
 
 
 
Berichten
4.090
Hele mooie run. En knap gedaan zo op de weber. Je PP ziet er goed uit. En je broodjes zelf gemaakt. Echt heel mooi. Dat moet smullen geweest zijn.
Gefeliciteerd met je knorrie.
 
Bovenaan Onderaan