- Berichten
- 262
Lang geleden dat ik iets heb gepost, maar ben nog steeds fanatiek aan het BBQen 
Momenteel ben ik weekje bij een vriend van me in Ierland die ik ook behoorlijk enthousiast heb gekregen voor de Q. Mede denk ik omdat hij eerder in NL lekkere dingen heeft kunnen eten.
Omdat een smoker net beetje buiten de prijs viel, en lastig te verkrijgen is, hebben we een 57cm weber aangeschaft. Tot nu toe 5 dagen achter elkaar lunch en diner voor de hele fam (8 fam totaal) gemaakt op de Q. Vandaag de pulled pork. Zaterdag al bij slager geweest voor een nek of schouder van het varken, maar hier zat wat levertijd op. Gisteren mochten we deze komen ophalen.
Gezien hoe makkelijk het in NL tegenwoordig is om alle BBQ tools die je nodig hebt te kopen was mijn verwachting dat dat hier ook wel zou lukken. Maar helaas. Een fatsoenlijke injector of mooie zak houtskool is niet gelukt. Bestellen kan uiteraard maar de leverzekerheid schijnt vrij laag te zijn, dus we hebben maar wat ge?mproviseerd. Een turkey stuffer (baster) met naald kunnen vinden als injectie gereedschap en Weber houtskool (kleine zakjes).
Gisteren de PP voorbereid vanochtend vroeg op de Q. Jammer dat het vandaag echt Iers weer is, alle vorige dagen zon en warm, maar nu regen en koud.
Omdat we beide geen ervaring hebben met lange sessies op een normale Q hebben we besloten docht in de buurt te blijven en hiervoor een opstelling bedacht.
Koffie, BBQ in de buurt en op de laptop BBQ Pitmasters. Sessie verloopt voorspoedig ook al bevriezen we hier zowat. Maar een beetje BBQ liefhebber neemt dat voor lief.

Momenteel ben ik weekje bij een vriend van me in Ierland die ik ook behoorlijk enthousiast heb gekregen voor de Q. Mede denk ik omdat hij eerder in NL lekkere dingen heeft kunnen eten.
Omdat een smoker net beetje buiten de prijs viel, en lastig te verkrijgen is, hebben we een 57cm weber aangeschaft. Tot nu toe 5 dagen achter elkaar lunch en diner voor de hele fam (8 fam totaal) gemaakt op de Q. Vandaag de pulled pork. Zaterdag al bij slager geweest voor een nek of schouder van het varken, maar hier zat wat levertijd op. Gisteren mochten we deze komen ophalen.
Gezien hoe makkelijk het in NL tegenwoordig is om alle BBQ tools die je nodig hebt te kopen was mijn verwachting dat dat hier ook wel zou lukken. Maar helaas. Een fatsoenlijke injector of mooie zak houtskool is niet gelukt. Bestellen kan uiteraard maar de leverzekerheid schijnt vrij laag te zijn, dus we hebben maar wat ge?mproviseerd. Een turkey stuffer (baster) met naald kunnen vinden als injectie gereedschap en Weber houtskool (kleine zakjes).
Gisteren de PP voorbereid vanochtend vroeg op de Q. Jammer dat het vandaag echt Iers weer is, alle vorige dagen zon en warm, maar nu regen en koud.
Omdat we beide geen ervaring hebben met lange sessies op een normale Q hebben we besloten docht in de buurt te blijven en hiervoor een opstelling bedacht.
Koffie, BBQ in de buurt en op de laptop BBQ Pitmasters. Sessie verloopt voorspoedig ook al bevriezen we hier zowat. Maar een beetje BBQ liefhebber neemt dat voor lief.
