- Berichten
- 142
Goedemorgen mede stokers,
Door mijn werk ben ik regelmatig van huis, met mijn collega’s hadden we het idee om een keer te gaan bbq’en. Nou had ik hierbij gelijk een grote waffel, daarbij had ik gezegd dat als we gaan bbq’en, dat dan wel op mijn manier doen. Sinds dat ik zelf spareribs maak, hoef ik geen prefab spareribs die in de supermarkt te vinden zijn. Het is veel leuker om zelf te maken, aldus mijn mening.
Dit gezegd, ben ik gister avond begonnen aan het kruiden van de procureur en de spareribs. Dit keer heb ik voor een rub gekozen die voor iedereen lekker is, op de spareribs heb ik een rub van not just bbq gekozen. Deze heeft mijn vrouw ooit een keer gekocht en ik ben er tevreden mee betreft de smaak. Op de procureur heb ik de rub van smokey goodness beefalicious gedaan. Zelf persoonlijk vind ik deze erg lekker en goed bij varkensvlees passen, ondanks dat er op staat beef.
Tja het gaat er tenslotte om wat jezelf lekker vind.
Vanochtend ging de wekker vroeg, niet mijn wekker maar mijn dochter van 4 maanden…. Mooi moment om de bbq aan te zetten(had ik gister avond alvast gevuld), eenmaal dat de bbq op temperatuur was, kon het vlees erop.
Het idee voor deze middag/avond is, eerst een broodje pulled pork(2per persoon) en wat later een halve sparerib per persoon om de mond mee af te vegen, zoals wij dat noemen.
Het gaat een vol rooster worden want mijn zelfbouw offset smoker is niet mega groot. Ach niettemin, blijft het lekker. Zo nu en dan zal ik wat foto’s erbij voegen
De temperatuur zal ik op 125 graden om en nabij houden. Door gebruik te maken van de inkbird thermometer, kan ik lekker vanuit binnen alles in de gaten houden totdat mijn collega’s er zijn. Ik hou jullie op de hoogte
Door mijn werk ben ik regelmatig van huis, met mijn collega’s hadden we het idee om een keer te gaan bbq’en. Nou had ik hierbij gelijk een grote waffel, daarbij had ik gezegd dat als we gaan bbq’en, dat dan wel op mijn manier doen. Sinds dat ik zelf spareribs maak, hoef ik geen prefab spareribs die in de supermarkt te vinden zijn. Het is veel leuker om zelf te maken, aldus mijn mening.
Dit gezegd, ben ik gister avond begonnen aan het kruiden van de procureur en de spareribs. Dit keer heb ik voor een rub gekozen die voor iedereen lekker is, op de spareribs heb ik een rub van not just bbq gekozen. Deze heeft mijn vrouw ooit een keer gekocht en ik ben er tevreden mee betreft de smaak. Op de procureur heb ik de rub van smokey goodness beefalicious gedaan. Zelf persoonlijk vind ik deze erg lekker en goed bij varkensvlees passen, ondanks dat er op staat beef.
Tja het gaat er tenslotte om wat jezelf lekker vind.
Vanochtend ging de wekker vroeg, niet mijn wekker maar mijn dochter van 4 maanden…. Mooi moment om de bbq aan te zetten(had ik gister avond alvast gevuld), eenmaal dat de bbq op temperatuur was, kon het vlees erop.
Het idee voor deze middag/avond is, eerst een broodje pulled pork(2per persoon) en wat later een halve sparerib per persoon om de mond mee af te vegen, zoals wij dat noemen.
Het gaat een vol rooster worden want mijn zelfbouw offset smoker is niet mega groot. Ach niettemin, blijft het lekker. Zo nu en dan zal ik wat foto’s erbij voegen






De temperatuur zal ik op 125 graden om en nabij houden. Door gebruik te maken van de inkbird thermometer, kan ik lekker vanuit binnen alles in de gaten houden totdat mijn collega’s er zijn. Ik hou jullie op de hoogte
