BasBQ
Beef en Steak

Pulled Pork Babi Pangang Style Experiment

 
 
 
 
 

Ewald

Administrator
Forumleiding
Berichten
5.122
Een experiment, we hadden nog een stuk varkensnek van ruim 1 kilo in de vriezer liggen en ik wilde al een tijdje iets anders proberen dan de gewone PP"
PP Babi Pangang, gisteren het vlees in de marinade gezet en eerst ge?njecteerd met een gedeelte van de marinade
volgens dit recept: http://www.bbqgenootschap.nl/forum/index.php?topic=6541.0
het is de bedoeling dat we het vlees op de Kalbi Kui style gaan eten: http://www.bbqgenootschap.nl/forum/index.php?topic=6385.0
maar dan zonder garnaal en vergezelt van homemade Nasi Goreng.
hier alvast een impressie.

20150815_103854_zpsn5l8qivf.jpg


20150816_085157_zpsmiwcom6u.jpg


20150816_092853_zpsk90dqzdf.jpg


20150816_121617_zpsbj39xvsq.jpg


20150816_125214_zpsm7glqlv9.jpg


20150816_125311_zpssyzir7ve.jpg


20150816_125330_zpssqkhiupp.jpg
 
En dan hetzelfde proced? als bij PP? Roken? Glazen? Ik ben nieuwsgierig zoals je ziet  ;)
 
Ben benieuwd, ik blijf deze ff volgen.
 
Dit is dus de laatste keer dat ik foto's upload van mijn telefoon, foto's zien er niet uit maar toch plaats ik ze, wie A zegt moet ook B zeggen.
Smaak is voortreffelijk, eigenlijk mijn eigen vertrouwde PP maar dan in een Aziatisch jasje, zeker voor herhaling vatbaar.

20150816_164113_zps41ldnxnl.jpg


20150816_165151_zpsgv0m822k.jpg
 
Ik heb de Wedstrijdmethode aangehouden zoals altijd, de marinade heb ik iets ingekookt en daarmee de PP gelakt.
Geen rookhout gebruikt dat vind ik bij Aziatische gerechten niet werken, past niet
als we hem dadelijk gaan eten gaat er nog wel een ietsje BP saus bij die ik al had staan.
foto's volgen
 
Kalbi Kui style????????
 
MarBQ zei:
Kalbi Kui style????????

In een blaadje sla gevouwen met wat  gemarineerde komkommer en de Babi Pangangsaus als dip ;)
 
I love it!!!! :p :p :p
 
MarBQ zei:
I love it!!!! :p :p :p

En dan begeleid met een "kick ass nasi", daar gebruik ik het recept voor van mijn Bami.
Heel simpel maar zo smaakvol, en dat komt mede door de Trassie, ik heb het al eerder gezegd wij zijn pure Trassie Junks, 100% Umamie
 
Het eindresultaat maar dan met de Nikon geschoten :D

DSC_6640_zpse1nw98hr.jpg


DSC_6642_zpsoe2c5pq9.jpg


DSC_6643_zpsmydspq8z.jpg
 
Dat lust ik ook. Maar niet na het jureren van vandaag ;)
 
Wow! Dat ziet er weer heerlijk uit!
 
Ewald zei:
Geen rookhout gebruikt dat vind ik bij Aziatische gerechten niet werken, past niet
Ik geef mijn char siu altijd een klein beetje rook voordat ik het door de nasi snijd. Dat werkt als een jekko hoor :)

Ziet er verder heerlijk uit! Leuk idee ook.
 
Lekker hoor!


Ik zeg ToDO!
 
Zo ziet het er ook erg lekker uit.
 
Terug
Bovenaan Onderaan