BasBQ
Beef en Steak

Pulled Porc

The Butcher

Vuurmaker
 
 
Berichten
53
Wie op zondagavond Pulled Porc wil eten, en dit zelf wil maken, zal helaas de wekker moeten zetten op zondagmorgen. Dus....vanmorgen liep de wekker vroeg af op m'n vrije dag. Maar het was het allemaal dubbel en dwars waard. Procureur van een kleine 3 kg vrijdagavond geïnjecteerd met een pekeloplossing bestaande uit zout, basterdsuiker en Grate Goods All Purpose BBQ rub. Afgedekt en koel weggezet tot vanmorgen 8.00 uur. BBQ aangestoken met kokosbriketten en Hickory rookchunks. Rooster temperatuur schommelde tussen de 108⁰c en 115⁰c. Tussentijds de procureur ingesmeerd BBQ saus waardoor er een prachtige korst en kleur ontstond. Toen ie in de kern 78⁰c bereikt had, heb ik m in een ovenschaal gelegd zodat ik het vocht op kon vangen. Met 92⁰c kerntemperatuur vond ik dat het wachten beloond moest worden, dus kon ie van de BBQ af. Ik heb de procureur nog een half uur laten liggen in folie. Het vocht had ik afgegoten en verwarmd met wat honing en BBQ saus. Toen ik de procureur met 2 vleesklauwen "gepulled" had, heb ik dat weer toegevoegd aan het vlees. Lekker op een verse Turkse Bol met ijsbergsla en milde homemade knoflooksaus op basis van yoghurt. Ik had gehoopt iets over te houden om PP bitterballen te maken maar helaas.....schoon op. Hieronder wat foto's die ik gemaakt had😏

IMG_20210307_173925.jpg


IMG_20210307_173621.jpg


IMG_20210307_171746.jpg


IMG_20210307_085732.jpg


IMG_20210307_084814.jpg
 

The Butcher

Vuurmaker
 
 
Berichten
53
Dat ziet er uit als een heerlijk broodje PP!
Niet ingepakt?
Dat wilde ik wel doen, echter liep de temperatuur vrij vlot door. Vandaar dat ik m in een schaal gelegd heb, omdat ik nog wat vocht wilde vangen. Maar hij was perfect gelukt. Al met al toch nog ruim 10 uur zoet mee geweest.
 

Reem

Pitmaster
 
 
Berichten
562
Mooie run hoor ! Zal vast goed gesmaakt hebben. Hoe bevalt de opstelling van de kolen in de ring ?
 

The Butcher

Vuurmaker
 
 
Berichten
53
Mooie run hoor ! Zal vast goed gesmaakt hebben. Hoe bevalt de opstelling van de kolen in de ring ?
Die bevalt buitengewoon goed. Dit is de eerste keer dat ik de kokosbriketten gebruikt heb voor PP, en in combinatie met de ring en de plate geeft t een mooie constante temperatuur. Je moet echter wel in de buurt blijven, want hij brand van binnen naar buiten, en hoe meer ie naar buiten gaat, des te meer briketten er ontbranden, waardoor je temperatuur omhoog kan schieten. Als je dit in de gaten hebt, en op tijd corrigeert kun je op deze manier moeiteloos sessies van 10 tot 12 uur doen op de Weber.
 
  • Leuk
Waarderingen: Reem

Reem

Pitmaster
 
 
Berichten
562
Die bevalt buitengewoon goed. Dit is de eerste keer dat ik de kokosbriketten gebruikt heb voor PP, en in combinatie met de ring en de plate geeft t een mooie constante temperatuur. Je moet echter wel in de buurt blijven, want hij brand van binnen naar buiten, en hoe meer ie naar buiten gaat, des te meer briketten er ontbranden, waardoor je temperatuur omhoog kan schieten. Als je dit in de gaten hebt, en op tijd corrigeert kun je op deze manier moeiteloos sessies van 10 tot 12 uur doen op de Weber.
Klinkt goed ! En beetje bijstellen is ook leuk om te doen !
 
Laatst bewerkt:

Bram

Gerijpt
 
 
 
 
 
Berichten
3.845
Mooie run PP. Ziet er goed uit. Dat moet smullen geweest zijn. En wat is vroeg op staan? Ik moet dagelijks om 0500u uit bed voor m’n werk. Dus 0600u opstaan voor PP is een feestje
Gefeliciteerd met je knorrie.
 

The Butcher

Vuurmaker
 
 
Berichten
53
Mooie run PP. Ziet er goed uit. Dat moet smullen geweest zijn. En wat is vroeg op staan? Ik moet dagelijks om 0500u uit bed voor m’n werk. Dus 0600u opstaan voor PP is een feestje
Gefeliciteerd met je knorrie.
Ik sta ook de hele week om 04.00 uur of om 05.00 uur op, in die zin is BBQen op zondag uitslapen....maar toch. Zo voelde het echter niet. Was het wel waard, was ongelofelijk lekker eten.
 
  • Leuk
Waarderingen: Bram
Bovenaan Onderaan