- Berichten
- 3.779
Nog een lamsschouder in de vriezer van Beef & Steak ca 1,3 kg.
Naar aanleiding van diverse berichten hier op het forum besloten om er Pulled Lamb van te maken.
Kruidenrub: kant en klare lamskruiden
.
BBQ klaar gemaakt voor indirect .
Wat kersenhout erbij voor de smaak.
Omdat ik geen éénduidig recept mbt temperaturen en inpakken kon vinden besloten de pulled pork methode aan te houden.
- temperatuur rond 110 graden.
- na 5 uur of bij 75 graden inpakken.
- ingepakt tot 93 graden en dan op gevoel.
- bij inpakken nog wat boter en honing toegevoegd.
Na ca 2,5 uur de 75 graden bereikt.
Nog eens 2 uur en ingepakt de 93 graden.
Na nog een half uur was hij overal boter mals.
15 minuten laten uitdampen.
Nog een uurtje laten rusten, het was nog vroeg, en toen uit elkaar getrokken.
Gegeten op een pita en witte bolletjes met sla en wat gewokte groenten.
Leuk om te maken. Lekker gegeten.
Verstuurd vanaf mijn AC2003 met Tapatalk
Naar aanleiding van diverse berichten hier op het forum besloten om er Pulled Lamb van te maken.
Kruidenrub: kant en klare lamskruiden
.

BBQ klaar gemaakt voor indirect .
Wat kersenhout erbij voor de smaak.
Omdat ik geen éénduidig recept mbt temperaturen en inpakken kon vinden besloten de pulled pork methode aan te houden.
- temperatuur rond 110 graden.
- na 5 uur of bij 75 graden inpakken.
- ingepakt tot 93 graden en dan op gevoel.
- bij inpakken nog wat boter en honing toegevoegd.
Na ca 2,5 uur de 75 graden bereikt.

Nog eens 2 uur en ingepakt de 93 graden.
Na nog een half uur was hij overal boter mals.

15 minuten laten uitdampen.
Nog een uurtje laten rusten, het was nog vroeg, en toen uit elkaar getrokken.
Gegeten op een pita en witte bolletjes met sla en wat gewokte groenten.
Leuk om te maken. Lekker gegeten.







Verstuurd vanaf mijn AC2003 met Tapatalk