BasBQ
Beef en Steak

Pulled Lamb van lamsschouder

Cherrywood

Pitmaster
 
 
 
Berichten
694
Nog een lamsschouder in de vriezer van Beef & Steak ca 1,3 kg.
Naar aanleiding van diverse berichten hier op het forum besloten om er Pulled Lamb van te maken.
Kruidenrub: kant en klare lamskruiden

.
42e2756a733b239a47f969712ac8eb51.jpg


BBQ klaar gemaakt voor indirect .
Wat kersenhout erbij voor de smaak.

Omdat ik geen éénduidig recept mbt temperaturen en inpakken kon vinden besloten de pulled pork methode aan te houden.

- temperatuur rond 110 graden.
- na 5 uur of bij 75 graden inpakken.
- ingepakt tot 93 graden en dan op gevoel.
- bij inpakken nog wat boter en honing toegevoegd.

Na ca 2,5 uur de 75 graden bereikt.
6d4e318a3a295b7bedb4093a6ecc9b54.jpg


Nog eens 2 uur en ingepakt de 93 graden.
Na nog een half uur was hij overal boter mals.
6b1395acd10558bd897a0d9765193e26.jpg


15 minuten laten uitdampen.
Nog een uurtje laten rusten, het was nog vroeg, en toen uit elkaar getrokken.

Gegeten op een pita en witte bolletjes met sla en wat gewokte groenten.

Leuk om te maken. Lekker gegeten.
e6fa0d4006bd265365c45b5d0cb885c3.jpg
e8aed3c4b5b105d2d8dcfa89f30045bf.jpg
6a74e1c6203fe9c5c5f8c98e16d72c8c.jpg
55b020a76b3eaabd3fc2e4bec425b491.jpg
afbe8a166c9a86a01ff20f0e370b18a2.jpg
639a9f35b80b3e2e12539fd456534aaf.jpg
fab22e2cc0edabfb952c7552ea92ee3e.jpg


Verstuurd vanaf mijn AC2003 met Tapatalk
 

Wilco-G

Stoker
 
Berichten
448
Mooie plaatjes en een fijn stuk vlees zo op de bbq, dat kan niet anders dan gesmaakt hebben.

Hoe hoog was de temperatuur op het rooster voor de doorgaring naar de 93 graden? laat je die gewoon doorgaan rond de 120 - 130 graden of stook je het geheel wat op ?
 

Cherrywood

Pitmaster
 
 
 
Berichten
694
Mooie plaatjes en een fijn stuk vlees zo op de bbq, dat kan niet anders dan gesmaakt hebben.

Hoe hoog was de temperatuur op het rooster voor de doorgaring naar de 93 graden? laat je die gewoon doorgaan rond de 120 - 130 graden of stook je het geheel wat op ?
Heb de temperatuur nu rond de 120-125 gehouden omdat ik voor liep op het schema.

Als er tijdsdruk was geweest had ik ingepakt wel richting 150 graden durven gaan.



Verstuurd vanaf mijn AC2003 met Tapatalk
 

@rno

BBQ Junkie
 
 
 
 
Berichten
5.315
Ziet er goed uit en ook nog voldoende vocht in de bak
 

1012sabine1985

Kooltjesharker
 
Berichten
203
Ziet er heerlijk uit! Ga ik ook eens proberen. De gekleurde groenten zijn vast ook een mooie aanvulling!
 

Cherrywood

Pitmaster
 
 
 
Berichten
694
Prima. Toch ga ik volgende keer wat meer de rozemarijn kant op.
bb2b03d2120a9aae839067ae8a6c5803.jpg


Verstuurd vanaf mijn AC2003 met Tapatalk
 
Laatst bewerkt:
  • Leuk
Waarderingen: Beun

RenZwi

Stoker
 
 
 
 
Berichten
492
Heerlijk! Mooi gerecht, mooie foto’s! Ik heb trek 😅
 

picosuma

Gerijpt
 
 
 
 
Berichten
2.554
Leuk verslag mooie slippers en dat ziet er heerlijk uit 😋😋
 
Bovenaan Onderaan