- Berichten
- 1.649
2 weken geleden kreeg ik een telefoontje van een vriend...."Peet, wil je een hert. Ik heb er 2 geschoten en kan hem vanuit Engeland voor je meenemen!". tja, lijkt me duidelijk wat doorop mijn antwoord was.
Zondag naar hem toegegaan en eigenhandig het beest mogen verwerken. Pfff.... dat is echt veel werk. In het verleden bij diezelfde vriend al eens 2 reeen schoongemaakt, maar een hert is toch iets anders. Vlees laat zich lastiger van het bot halen dan een ree.
Na een gezellig dag villen, snijden en gehakt draaien bleef er 1 nek over. En daar had ik wel een bestemming voor.
Eenmaal thuis gekomen de nek in vacuumzak gedaan en afgelopen weekend was het pulled deer tijd.
De nek eerst gerubt met favoriete rub en die een nacht laten staan. volgende ochtend het ei aangestoken en voorzien van stukken appel rookhout. Hert in schaal met knoflook en ui gelegd en vervolgens zo'n 6 uur op 110 gr laten garen.
Daarna overgebracht naar de Summit (de gas uitvoering!!!!!) en daar laten garen tot een kerntemp van 88 gr. Het vlees voelde goed dacht ik. Maar na het uur rusten bleek het toch lastiger van het bot te komen al;s gedacht. Volgende keer laten gaan tot circa 95 gr.
Vlees vervolgens instukjes gesneden en gemend met favoriete bbq saus op basis van bosbessen. Alles nog even goed mengen en vervolgens aanvallen maar.
Lekker mals vlees (en zeker niet droog!) en geweldig van smaak. Dat gaan we vaker maken!!
Hert met jas
Z'n jas
Hert zonder jas
Nek met rub
Lekker met rook op het ei
Even rusten
Mengen met bbq saus
Het restant
We hebben weer heerlijk gegeten
Zondag naar hem toegegaan en eigenhandig het beest mogen verwerken. Pfff.... dat is echt veel werk. In het verleden bij diezelfde vriend al eens 2 reeen schoongemaakt, maar een hert is toch iets anders. Vlees laat zich lastiger van het bot halen dan een ree.
Na een gezellig dag villen, snijden en gehakt draaien bleef er 1 nek over. En daar had ik wel een bestemming voor.
Eenmaal thuis gekomen de nek in vacuumzak gedaan en afgelopen weekend was het pulled deer tijd.
De nek eerst gerubt met favoriete rub en die een nacht laten staan. volgende ochtend het ei aangestoken en voorzien van stukken appel rookhout. Hert in schaal met knoflook en ui gelegd en vervolgens zo'n 6 uur op 110 gr laten garen.
Daarna overgebracht naar de Summit (de gas uitvoering!!!!!) en daar laten garen tot een kerntemp van 88 gr. Het vlees voelde goed dacht ik. Maar na het uur rusten bleek het toch lastiger van het bot te komen al;s gedacht. Volgende keer laten gaan tot circa 95 gr.
Vlees vervolgens instukjes gesneden en gemend met favoriete bbq saus op basis van bosbessen. Alles nog even goed mengen en vervolgens aanvallen maar.
Lekker mals vlees (en zeker niet droog!) en geweldig van smaak. Dat gaan we vaker maken!!

Hert met jas

Z'n jas

Hert zonder jas

Nek met rub

Lekker met rook op het ei

Even rusten

Mengen met bbq saus

Het restant

We hebben weer heerlijk gegeten