- Berichten
- 20.862
Vorig jaar tipte Dennis mij over een nieuwe serie van Heston Blumenthal, een van de beste koks van Engeland.
In de serie probeert hij bestaande kooktechnieken te doorgronden en te verbeteren.
Ik volg probeer hier zijn perfecte burger na te maken
Ingredi?nten:
- 1.8kg Dikke Lende (in blokjes van 3 bij 3 cm)
- 13 gram zout
voor de sauce:
- 90g tomaten ketchup
- 145g mayonnaise
-15g Franse mosterd
Werkwijze:
Meng het zout met 600 gram van het vlees en laat dit 4 uur rusten in de koelkast. Het zout zorgt ervoor dat het vlees goed gaat plakken en dat de burger straks niet uit elkaar valt.
Doe de rest door de gehaktmolen met een snijschijf van 3 mm, laat dit ook 4 uur in de koelkast rusten.
Na vier uur meng je het ongezoute gehakt met het gezouten vlees.
Doe het geheel nu door de gehaktmolen met een snijschijf van 8mm. Je krijgt dus wat grovere stukken vlees in je gehakt.
Nu komt de tweede truc: vang de strengen gehakt uit de molen op en leg deze in de lengte richting op twee lagen huishoud folie.
Rol het vlees doormiddel van de huishoudfolie tot een stevige worst, en laat deze twee uur in de vriezer opstijven.
Nu kun je de hamburgers snijden. Doordat je de hamburgers nu op de draad snijd zouden ze een nog beter mondgevoel hebben.
Hier is de aflevering met de burger, vanaf 08:00 begint het burger deel.
How To Cook Like Heston S01E01 Beef
wordt vervolgd.
In de serie probeert hij bestaande kooktechnieken te doorgronden en te verbeteren.
Ik volg probeer hier zijn perfecte burger na te maken

Ingredi?nten:
- 1.8kg Dikke Lende (in blokjes van 3 bij 3 cm)
- 13 gram zout
voor de sauce:
- 90g tomaten ketchup
- 145g mayonnaise
-15g Franse mosterd
Werkwijze:
Meng het zout met 600 gram van het vlees en laat dit 4 uur rusten in de koelkast. Het zout zorgt ervoor dat het vlees goed gaat plakken en dat de burger straks niet uit elkaar valt.

Doe de rest door de gehaktmolen met een snijschijf van 3 mm, laat dit ook 4 uur in de koelkast rusten.


Na vier uur meng je het ongezoute gehakt met het gezouten vlees.

Doe het geheel nu door de gehaktmolen met een snijschijf van 8mm. Je krijgt dus wat grovere stukken vlees in je gehakt.

Nu komt de tweede truc: vang de strengen gehakt uit de molen op en leg deze in de lengte richting op twee lagen huishoud folie.
Rol het vlees doormiddel van de huishoudfolie tot een stevige worst, en laat deze twee uur in de vriezer opstijven.

Nu kun je de hamburgers snijden. Doordat je de hamburgers nu op de draad snijd zouden ze een nog beter mondgevoel hebben.

Hier is de aflevering met de burger, vanaf 08:00 begint het burger deel.
How To Cook Like Heston S01E01 Beef
wordt vervolgd.