BasBQ
Beef en Steak

Project Bacon is van start

mkorpershoek

Vuurmaker
Berichten
66
Nou had nog een paar kilo buikspek in de vriezer van Beef & Steak. Die kunnen we mooi omtoveren naar Bacon ;-)



Met het Standaard Bacon recept & Leozout voor een weekje de koelkast in

 
Super je eigen bacon.
 
gaat niks boven zelfgemaakte bacon
 
Goed bezig Michel!
 
Heb ook 1,5 kg in het zout liggen sinds afgelopen zaterdag.
Maar ik vraag me af wat het nut is van 2 x p/d omdraaien?
 
Mosseltje zei:
Heb ook 1,5 kg in het zout liggen sinds afgelopen zaterdag.
Maar ik vraag me af wat het nut is van 2 x p/d omdraaien?

1x p/d is genoeg.
 
Ah en betreffende het walchers spek mag dat ook langer dan 3 dagen liggen. De bacon moet nog tot volgende week dinsdag :) nu marineren met leozout vind ik toch veiliger
 
nou vanavond is het zo ver ! we gaan het walchers gilde spek en de de bacon roken ! Ik ben heeeeeel benieuwd wat het gaat worden. Gisteren hem uit de droge pekel gehaald om te laten drogen in de koelkast
 
Terug
Bovenaan Onderaan