- Berichten
- 4.941
Het lijkt een beetje op clickbait. Maar eigenlijk bestaat het echt (even op Google gezocht). Afgelopen vrijdag bij mijn slager geweest om spareribs van buikribben te bestellen. Even uitleggen wat ik bedoelde en hij vertelde me dat hij nog een doos vol platte ribben had staan. Zijn allemaal stukken met 3-4 grote platte botten. Deze gaan normaal in erwtensoep oid. Mooi wat vlees zat er aan. Niet heel veel vet. Of ik daar iets mee kon.. tuurlijk kan ik daar wat mee. Dat gaan we gewoon proberen toch.
Voor de rub heb ik Noskos JERK gebruikt. En als BBQsaus een simpele glaze van ketchup, appelstroop, ahornsiroop en JERK rub.
Ribs thuis zelf schoon gemaakt. En daarna in de rub. Lekker in de vacuüm en een nacht in de koelkast.
Ik ben gegaan voor de 3-2-1 methode. En deze ook precies zo aangehouden. Ribs uit de zak en zo op de BBQ. Lekker wat kersenhout er bij. En roken maar. Kon ik lekker in de tuin gaan werken. En af en toe de BGE in de gaten houden.
Na 3u even spieken en in gaan pakken
Nu kon ik weer 2u verder klussen. BGE heeft al die tijd mooi op 110gr gestaan. Eigenlijk niet naar om hoeven kijken. Na 2u konden ze uitgepakt worden. En in de BBQsaus gezet worden. En voor 1u terug. Tussendoor nog een 2e keer gelakt.
Toen alles klaar was kon het op tafel. Beetje koolsla er bij en wat gebakken krieltjes.
Het is ons prima bevallen. Mooi vlezig. Geen grote stukken vet oid tussen het vlees. En mooi fall of the bone maar met een bite. Het heeft toch wel iets van die grote Pork ribs. Gaan we zeker vaker doen.
Groeten Bram.
Voor de rub heb ik Noskos JERK gebruikt. En als BBQsaus een simpele glaze van ketchup, appelstroop, ahornsiroop en JERK rub.
Ribs thuis zelf schoon gemaakt. En daarna in de rub. Lekker in de vacuüm en een nacht in de koelkast.
Ik ben gegaan voor de 3-2-1 methode. En deze ook precies zo aangehouden. Ribs uit de zak en zo op de BBQ. Lekker wat kersenhout er bij. En roken maar. Kon ik lekker in de tuin gaan werken. En af en toe de BGE in de gaten houden.
Na 3u even spieken en in gaan pakken
Nu kon ik weer 2u verder klussen. BGE heeft al die tijd mooi op 110gr gestaan. Eigenlijk niet naar om hoeven kijken. Na 2u konden ze uitgepakt worden. En in de BBQsaus gezet worden. En voor 1u terug. Tussendoor nog een 2e keer gelakt.
Toen alles klaar was kon het op tafel. Beetje koolsla er bij en wat gebakken krieltjes.
Het is ons prima bevallen. Mooi vlezig. Geen grote stukken vet oid tussen het vlees. En mooi fall of the bone maar met een bite. Het heeft toch wel iets van die grote Pork ribs. Gaan we zeker vaker doen.
Groeten Bram.
Laatst bewerkt: