BasBQ
Beef en Steak

Poging om coppa te maken

 
 

BertM

Gemarineerd
Berichten
2.217
Dit is mijn eerste poging voor het maken van een coppa.
Op de site van vuur&rook staat een recept welke ik wil proberen.
Heb (nog) geen koelkast omgebouwd, dus we gaan dit old skool proberen.
De coppa zit niet in een casting aangezien ik die niet had, en ook niet in het recept voorkwam.
Na 1 week in de de brine en twee weken in het vacu?m nu een dag drogen en morgen koud roken. Na het roken nog minstens 7 dagen drogen.
Heb een plekje gevonden met een redelijke temperatuur dus maar hopen dat het gaat lukken.
2e3ydyta.jpg
 
Nou, aan de voorbereidingen zal het niet liggen, ziet er goed uit!
 
spannend hoor, ben benieuwd naar het resultaat
 
Nou het is nog vroeg maar wat is coppa?
 
Ik volg!!
 
Mooi project weer Bert.
Ga je weer volgen.

Staat ook hoog op mijn Charcuterie lijst (maar dan wil ik wel eerst een kast hebben)
7 dagen  :-/
Hij moest toch minimaal 30% gewicht verliezen ?

Mac
 
Super ik ga deze ook volgen gaaf project. Met al deze mooiecharcuterie hammetjes zou je haast willen dat het mooie weer even op zich laat wachten :D
 
ben benieuwd! succes!
 
Zaterdag, tijd voor de weight watchers.
Na 5 weken, waarvan 2 weken drogen gaat het gewicht met 100 gr per week omlaag.
Geen enkel spoor van schimmel, en meer als een doek hangend in een bak pekelwater gebruik ik niet.
Temperatuur in de kast tussen 14 en 18 Graden.
Geen last van uitharden van de buitenkant dus we zijn helemaal happy.
Alleen de volgende keer toch het vet aan de buitenkant er een beetje afhalen.



De pancetta tessa volgens het recept van Ruhlman is na 2 weken al 30% kwijt en aangezien het een left over is is hij aardig klein.
Hij is met in een ziplock de koelkast in gegaan om te voorkomen dat het een schoenzool wordt.




Maar eens op zoek naar een mooi buikje voor een tweede poging.


 
Zien er goed uit Bert. Je bedoelt een tweede buikje om dit lekkers in te laten verdwijnen?
Ik stel de mijne beschikbaar....!  =))
 
Terug
Bovenaan Onderaan