BasBQ
Beef en Steak

Plaats hier je resultaten voor International Bacon Day 2016

Twee kilo standaard bacon dit jaar. Eindelijk de dus weer eens gebruikt, maar weer tot de conclusie gekomen dat hij teveel smoort. Dus de bacon is in een uur of 4,5 naar 65 graden gegaard op een temperatuur vari?rend van 120 -85 graden.
Hij is wat zout, maar daar hou ik wel van.
b5c40fcaaa9e397f62ccd5785a353bf7.jpg

fed9089b806498a4ae0702e1a54e637c.jpg



Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Ik heb voor het eers canadian bacon gemaakt, ge?nspireerd op het recept van Raichlen. Ben eens benieuwd hoe het zal smaken!

De bacon heeft maar 3 dagen in de pekel gestaan, ik heb 'm wel ge?njecteerd met pekel.






Mrssimplelifeblog.wordpress.com
 
Het was weer een prachtige Bacon Day!

961407dac7257e7866eb6bdf98ab8e89.jpg


b0cafd5f109ab932862bdda0424b86c3.jpg


3c23ec786b1e219b59e01f62654d9fed.jpg


a990608436107d9e6a5be6f7f05e4370.jpg


65824589377fc0deaf8dc48d5e8c67ae.jpg


We kunnen weer een eindje vooruit! Een maandje.....


Verzonden vanaf mijn iPhone met behulp van Tapatalk
 
Bacon day op mijn dochter haar verjaardagsfeest. Dat schreeuwt om MOINK Balls.

Ballen gemaakt, toch altijd wel een werkje..
20160903_170356_zpspmaamytw.jpg


Op de Q, het is gezellig druk
20160903_170629_zpse4ifhj1b.jpg


De eindstand..
20160903_182854_zpsstnuyce4.jpg

 
Pekel voor golden bacon en voor de noskos-standaard .
8b4a7364f8390f92b62a1c5553e0c1ac.jpg


Plus een stukje zwoerdloze buikspek
790a910c3d281b709e8d525d10c340ab.jpg


Levert een gepekeld stukkie buikspek
1c954bff40cf706b8c3a5e006862c325.jpg


Die na het drogen in de koelkast
02744d96093b3b211f979278ba8f3c23.jpg


Verrijkt wordt met rook
2f89087ac79db05526526ffcf51fe7d2.jpg


55939f700dd77078faee401245313c48.jpg


Met als resultaat:
a5568bfec1e956c95b321c2f4517d5db.jpg


Paar plakjes eraf gehaald en opgegeten. Die Golden Bacon variant is geweldig.

Iemand nog een snijmachine te leen in omgeving Arnhem zodat ik wat plakjes kan maken?
 
Beste BBQ-vrienden!

Ik maakte Bourbon and Maple Syrup cured Black Pepper Bacon (of zoiets) kijk maar:



Na veertien dagen pekelen zag 'ie er zo uit:



En na heel wat uurtjes (ik begon heel koud) kersenrook was dit het smakelijke resultaat:







Dus ik dronk er eentje op de goede afloop!



Happy International Bacon Day!
 
Dit keer een aangepaste versie van Golden Bacon, de Quick 'n Fast Golden Bacon. Als basis het Golden Bacon recept van Mike aangehouden, maar omdat ik dit pas last-minute besloten heb om dit te maken i.p.v. Walchers spek natuurlijk tijd tekort. Dus aangezien mijn oorspronkelijke planning van woensdag was uitgegaan dit keer maar 3 dagen kunnen marineren.

Tijdens het zoeken en maken van de marinade tegen een tweede probleem aangelopen; geen Leo-zout hier liggen. Ik heb het wel maar dit ligt op het moment bij de wedstrijdspullen bij een ander teamlid, dus ook hier weer een stukje improvisatie; gewoon alleen colorozozout. :-?
Is dat een probleem in dit geval? Welnee, want de bacon marineert maar 3 dagen en wordt ook nog eens verhit dus geen enkel risico en is meer alleen voor de kleur bedoelt  :D

Tijdens het roken en garen op de Q weer een nieuw probleem, want alle kernthermometers liggen ook bij mijn wedstrijdspullen. Wat nu?  :-S
De oude Weber Style die ik nog ergens had bleek de geest te hebben gegeven, dus dan maar terug grijpen op iets wat ik ooit 15 jaar geleden uit de VS mee terug had genomen; een Maverick vork-thermometer-dinges  :p

Resultaat: nu al erg lekker maar met 7 dagen marineren volgens het recept zou het nog beter zijn.  Maar dat is dan voor de volgende keer  ;)

Na 3 dagen marineren:
6B2E7D1D-253A-426E-BE2D-DDC4DB0B539F.jpg


Op de Q bij ongeveer 135 graden en kersenhout snippers:
1790D0F9-26E4-4217-8F42-B18FBD4F6147.jpg


Na ongeveer 2 uur op de Q:
B755D161-C37E-4525-8DB5-AFF3282D8F9F.jpg


Even kern controleren:
7B0BE555-1717-4EAB-B951-182AE9FFCC60.jpg


Na 5 minuten geeft dat thermometer-dinges eindelijk de juiste temperatuur weer (althans, deze veranderd niet meer  :D ):
1DC31E0C-3266-476F-B284-618D827A292E.jpg


Even een stukje aansnijden en proeven:
821394B7-BD8E-42EC-A334-D2AFE98455E2.jpg


Na een nachtje rust in de koelkast, dunne plakken van de snijmachine en gevacumeerd:
EA59F896-817D-4C7D-9A63-8117B3E965D4.jpg


En wat dikkere plakken van 0,5cm ook in het vacuum:
90952B38-9301-4874-AD37-6525F703BE1A.jpg
 
Hier wegens werkverplichtingen geen bacon kunnen maken, daarom hier bacon cups


2fe7db3d3cb5e0afc9b9add21de17da2.jpg

20fe2bc9f598244e769aaca59bbab5a8.jpg

9e4b7a7b03c8da3f74bba2ba63ac7c9a.jpg

906a9a8c76ea2c3998628b0db9f488c1.jpg

457b87f264bd2ab1b008802d27550c98.jpg


Met de rest nog een fatty gemaakt
f6abf75623ca1b6a95fdcd4fb7b2544c.jpg


Als op de bbq
34879627c707ac4581ec745c5091e7cc.jpg


En smullen maar
9d22b7d6dd3458d58d6d02734bc8c7a8.jpg

 
DanBras zei:
Dit keer een aangepaste versie van Golden Bacon, de Quick 'n Fast Golden Bacon. Als basis het Golden Bacon recept van Mike aangehouden, maar omdat ik dit pas last-minute besloten heb om dit te maken i.p.v. Walchers spek natuurlijk tijd tekort. Dus aangezien mijn oorspronkelijke planning van woensdag was uitgegaan dit keer maar 3 dagen kunnen marineren.

Tijdens het zoeken en maken van de marinade tegen een tweede probleem aangelopen; geen Leo-zout hier liggen. Ik heb het wel maar dit ligt op het moment bij de wedstrijdspullen bij een ander teamlid, dus ook hier weer een stukje improvisatie; gewoon alleen colorozozout. :-?
Is dat een probleem in dit geval? Welnee, want de bacon marineert maar 3 dagen en wordt ook nog eens verhit dus geen enkel risico en is meer alleen voor de kleur bedoelt  :D

Tijdens het roken en garen op de Q weer een nieuw probleem, want alle kernthermometers liggen ook bij mijn wedstrijdspullen. Wat nu?  :-S
De oude Weber Style die ik nog ergens had bleek de geest te hebben gegeven, dus dan maar terug grijpen op iets wat ik ooit 15 jaar geleden uit de VS mee terug had genomen; een Maverick vork-thermometer-dinges  :p

Resultaat: nu al erg lekker maar met 7 dagen marineren volgens het recept zou het nog beter zijn.  Maar dat is dan voor de volgende keer  ;)

Na 3 dagen marineren:
6B2E7D1D-253A-426E-BE2D-DDC4DB0B539F.jpg


Op de Q bij ongeveer 135 graden en kersenhout snippers:
1790D0F9-26E4-4217-8F42-B18FBD4F6147.jpg


Na ongeveer 2 uur op de Q:
B755D161-C37E-4525-8DB5-AFF3282D8F9F.jpg


Even kern controleren:
7B0BE555-1717-4EAB-B951-182AE9FFCC60.jpg


Na 5 minuten geeft dat thermometer-dinges eindelijk de juiste temperatuur weer (althans, deze veranderd niet meer  :D ):
1DC31E0C-3266-476F-B284-618D827A292E.jpg


Even een stukje aansnijden en proeven:
821394B7-BD8E-42EC-A334-D2AFE98455E2.jpg


Na een nachtje rust in de koelkast, dunne plakken van de snijmachine en gevacumeerd:
EA59F896-817D-4C7D-9A63-8117B3E965D4.jpg


En wat dikkere plakken van 0,5cm ook in het vacuum:
90952B38-9301-4874-AD37-6525F703BE1A.jpg
Hoi, zie dat je er mooie labels op plakt, neem aan dat je een label maker hebt, welke heb je?


Verzonden vanaf mijn iPad met Tapatalk
 
Varkenshaas gevuld met Philadelphia, omwikkeld met bacon
20160904_174500_zpsmgzmrmhg.jpg

20160904_182550_zpsoqy2lckw.jpg



 
Helaas geen tijd om bacon te maken, was in de wat met de weekenden dacht dat het pas volgende weekend international bacon day was  :-O maar goed hierbij mijn inzending.
Ik heb heerlijke gevulde varkenshaasjes in bacon gemaakt met als bijgerecht witlof met bacon en kaas van de BBQ.

Eerst de varkenshaasjes open gesneden;


Dan vullen met basilicum en zongedroogde tomaatjes;


Daar bovenop een plak katenspek en geitenkaas;


Dan in de bacon erom heen en met slager touw vast zetten;


De varkenshaasjes eerst indirect op de BBQ tot 58 Graden


Nog even afgrillen voor een mooi 'goudenbruin' korstje;


Eindresultaat!






Daarbij heerlijke witlof met bacon en geiten kaas uit de Q;








Was heerlijk!

 
whoohoo blije bacon dag allemaal!  :p

voor ons een bacon-meatloaf. ik heb als experiment een nieuw recept geprobeerd, van serious eats food lab. wel met wat aanpassingen, zoals bijvoorbeeld met BACON!

phOsK1A.jpg


het gehaktmengsel, ik had geen champignons of marmite, en als vervanging van de kaas heb ik een paar eetlepels vermalen parmesan toegevoegd.

wBWCnzV.jpg


de tester was al veelbelovend. ik was blij dat ik geen zout toegevoegd had, met de soja en ansjovis was het zout genoeg zo, zeker met de bacon erbij.
ik heb 4 gelatineblaadjes gebruikt ipv poeder.

6hfwORE.jpg


het mengsel in een cakeblik (met vershoudfolie ertussen) aangedrukt, gestort op de bacon, ingerold et presto, een bacon day waardig meatloaf.

2hoGoF7.jpg


indirect gegaard, bbq was ongeveer 160 graden en ik had er appelhout op. tot kern van 70 graden:

ZOdfJpV.jpg


en ja, als je dan trek hebt dan schiet dat fotograferen er bij mij altijd een beetje bij in...  :D
het was echt heel goed gelukt! heel lekker receptje. ik had er coleslaw bij en gebakken kapotgekookte frieslander aardappels.
ik had een dunne glaze gemaakt min of meer zoals in het recept.

xv7iw4G.jpg


benieuwd hoe het morgen koud op brood smaakt, bij de lunch...


 
Wegens vakantie geen kans gehad om zelf bacon te maken, dan maar een bereiding met bacon.
Deze is goed bevallen, gaan we vaker maken.

Eerst wat witbrood platmaken


Met een kookring van 10cm een uitsnede maken


De uitsnede vervolgens halveren


Bacon even uitbakken


Cupcake vorm vullen met: brood (natuurlijk even inkwasten met gesmolten boter)


Daarna reepjes bacon er kruislings inleggen


Eitje erin


Aftoppen met (echte!) Cheddar


Hoplakee... in het ei


Minuut of 18 op 180 graden


Yep...gelukt


En het eindresultaat


HAPPY BACON DAY!
:)
 
Kennelijk verkeerd geplaatst... hierbij nogmaals:

In mijn veronderstelling zou World Bacon Day in het tweede weekend van september vallen, maar dat bleek dus niet zo.
Gelukkig kwam ik er op tijd achter, vandaar maar een recept met bacon. En zelf bacon maken, dat ga ik het komende jaar wel even rustig oefenen!

Vandaag dan maar even een mooie Jack Daniels Burger gemaakt met bacon en een klassieke Cole slaw. Uiteraard de broodjes zelf gemaakt, want dat fabrieksspul is te klein en te klef.

Eerst de uien fruiten en het broodje aangrillen
https://flic.kr/p/LHqCuu

Ook de bacon even grillen
https://flic.kr/p/KVQvoL

Daarna de Jack Daniels burgers er op (wel jammer dat het recept uit de BBQ Bijbel van Julius Jaspers bij mij geen stevige burger oplevert).
https://flic.kr/p/LPWW83

Et voila, een lekkere burger met bacon en een heel fijne cole slaw!
https://flic.kr/p/KVQtrj


Het is wel een minimale bijdrage aan Bacon Day, maar beter iets dan niets. Hopelijk mag ik het komend jaar de badge dragen, ik ga sowieso oefenen met bacon voor volgend jaar!
 
chckstrk zei:
avr zei:
Hoi, zie dat je er mooie labels op plakt, neem aan dat je een label maker hebt, welke heb je?
Ja willikookweten!
Beetje off-topic, maar 'gewoon' een Dymo LabelWriter


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Afgelopen zaterdag weerkerend een heerlijk stukje LiVar buikspek op de Q geslingerd.
Het is de Bourbon maple black pepper variant geworden. 
Hier in de cure.
d45bdb4cfd0882cf0e9a86cb94d152a2.jpg

En op de Q
28b471c0d344e83617b464bd5d513b32.jpg

En aangesneden voor op brood.
80dc71b31b4f8d4ac34aaae4613d3252.jpg

 
Helaas zat het er voor mij ook niet in om een bacon te maken, dus ook hier een gerecht met bacon. Beter dan niets :).

Mijn creatie is een fatty. Eerst een matje van bacon gemaakt. Daar gehakt op (gekruid volgens de spiff burger), jalepenos chorizo en kaas.  Het geheel heb ik opgebonden met touw, want mijn baconmat was te klein (had te weinig bacon gehaald  :-O ). Daarna nog in de rub gezet. Achteraf twee leerpunten: gehakt milder kruiden en Cheddar gebruiken. Desalniettemin erg lekker!

2016-09-04%2014.41.48.jpg

2016-09-04%2014.51.23.jpg

2016-09-04%2015.54.00.jpg

2016-09-04%2015.55.29.jpg

2016-09-04%2019.38.04.jpg

2016-09-04%2019.40.46.jpg



 
Terug
Bovenaan Onderaan