- Berichten
- 557
Gisteren voor de vierde keer pizza gemaakt op de kamado. Veruit de beste pizza tot nu toe, met het deeg volgens de Pizza masterclass
Deeg vrijdag uur of 17:00 gemaakt, twee bolletjes, en laten rijzen in de koelkast. Zaterdag rond 13:00 uur uit de koelkast gehaald, en om 17:30 zag het er mooi uit
Stretchen, een kunst op zich, ging redelijk. Beleggen met een topping van zelfgemaakte (of door vriendinlief eigenlijk) tomatensaus, kaas, blokjes chorizo en salami, en blauwe kaas voor vriendin
Het ziet er zo al goed uit moet ik zeggen. Kamado was inmiddels op temperatuur en ik schoof de pizza er heel makkelijk op. De tip van de dag is de margriet eraf halen, niet alleen voor de betere trek in de kamado, maar je kan zelf ook beter in de gaten houden wat er gebeurd
Lekker warme steen!
En inderdaad, 3-4 minuten later kwam deze pizza er af.
Wauw! Ik was helemaal een beetje trots, want na de vorige pogingen, die lekker waren maar vergeleken met deze maar aardig, vond ik het best weer spannend om pizza te maken. De randen zien er in ieder geval goed uit
De bodem is super krokant geworden
En hij was super, aldus vriendin.
Nou, dan die van mij ook maar stretchen en de topping er op. Voor mij met chorizo, salami en jalapeno, naast de tomatensaus en kaas
En een paar minuten later er af en op de plank
Snijden maar
Poh!
Wat was dit gruwelijk lekker. Dat ga ik vaker doen, of ik nu wil of niet. Volgens vriendin beste pizza die ze ooit gehad had, ik vond hem ook super, en benaderde of was gelijkwaardig aan de pizza vesuvius die ik ooit in Londen gehad heb.
Note to myself: Beter stretchen leren, dus vaker doen
Vraag: De randen zijn nog niet mooi bruin, maar ik kon ze er niet langer op laten leggen. Insmeren met een heeeeeel klein beetje olie voor ze er op gaan?
Deeg vrijdag uur of 17:00 gemaakt, twee bolletjes, en laten rijzen in de koelkast. Zaterdag rond 13:00 uur uit de koelkast gehaald, en om 17:30 zag het er mooi uit
Stretchen, een kunst op zich, ging redelijk. Beleggen met een topping van zelfgemaakte (of door vriendinlief eigenlijk) tomatensaus, kaas, blokjes chorizo en salami, en blauwe kaas voor vriendin
Het ziet er zo al goed uit moet ik zeggen. Kamado was inmiddels op temperatuur en ik schoof de pizza er heel makkelijk op. De tip van de dag is de margriet eraf halen, niet alleen voor de betere trek in de kamado, maar je kan zelf ook beter in de gaten houden wat er gebeurd
Lekker warme steen!
En inderdaad, 3-4 minuten later kwam deze pizza er af.
Wauw! Ik was helemaal een beetje trots, want na de vorige pogingen, die lekker waren maar vergeleken met deze maar aardig, vond ik het best weer spannend om pizza te maken. De randen zien er in ieder geval goed uit
De bodem is super krokant geworden
En hij was super, aldus vriendin.
Nou, dan die van mij ook maar stretchen en de topping er op. Voor mij met chorizo, salami en jalapeno, naast de tomatensaus en kaas
En een paar minuten later er af en op de plank
Snijden maar
Poh!
Wat was dit gruwelijk lekker. Dat ga ik vaker doen, of ik nu wil of niet. Volgens vriendin beste pizza die ze ooit gehad had, ik vond hem ook super, en benaderde of was gelijkwaardig aan de pizza vesuvius die ik ooit in Londen gehad heb.
Note to myself: Beter stretchen leren, dus vaker doen
Vraag: De randen zijn nog niet mooi bruin, maar ik kon ze er niet langer op laten leggen. Insmeren met een heeeeeel klein beetje olie voor ze er op gaan?