BasBQ
Beef en Steak

Pizza 🍕🍕

Brownie

Tondelzoeker
Berichten
14
Update, nu met foto's 😂

Vandaag weer zelf pizza's gemaakt. Alles vers en saus en deeg zelf gemaakt. Simpel maar o zo lekker! Favoriet bij de kids en ook papa en mama genieten mee. Tip van flip, scheutje van je favoriete BBQ saus door je tomatensaus mengen, heerlijk.

IMG_20210103_150759.jpg
IMG_20210103_152410.jpg
IMG_20210103_173151.jpg
IMG_20210103_181800.jpg
IMG_20210103_182445.jpg
IMG_20210103_182449.jpg
 
Laatst bewerkt:

Brownie

Tondelzoeker
Berichten
14
Mm, kan geen foto's uploaden. Hij stuurt ze wel maar komen niet bij het bericht.
 

Wietsehm

Kooltjesharker
 
 
Berichten
220
Hoi Brownie, wat een mooie foto's!!! Heb je toevallig ook een foto van de onderkant van de pizza? Ik ben erg benieuwd naar de bruining daar.
 

Brownie

Tondelzoeker
Berichten
14
Hoi Brownie, wat een mooie foto's!!! Heb je toevallig ook een foto van de onderkant van de pizza? Ik ben erg benieuwd naar de bruining daar.
Nee helaas, eerste pizza was perfect qua bodem en mooie tint en smaak. Tweede was de pizzasteen toch weer iets te heet(ondanks afkoelen met natte doek) en daardoor op sommige plekken tegen het zwarte aan. Iemand nog tips om de temp van de pizza steen lager te krijgen? Ik bak de pizza op Dome temperatuur 300 gr
 

miesder

Kooltjesharker
 
 
 
Berichten
164
Ik heb eerder het probleem dat de pizza steen afkoelt na het bakken van de eerste pizza. BGE staat bij mij op 450.. Misschien pizza minder dik beleggen?
 

SandyMan

Pitmaster
 
 
 
Berichten
877
Ik heb eerder het probleem dat de pizza steen afkoelt na het bakken van de eerste pizza. BGE staat bij mij op 450.. Misschien pizza minder dik beleggen?
Pizza les 1: LESS IS MORE.
Echt waar miesder, hou je in en de pizza wordt stukken beter. Hou ook rekening met ingredienten die vocht verliezen tijdens het bereiden (kaas, verse tomaten, champignions etc). Daarintegen, als jouw steen ook 450 graden is moet de onderkant allang dicht geschroeid zijn alvorerns dit vocht de bodem raakt..
PS. ik heb nog geen pizza gezien van jou, dus of je te veel doet weet ik niet.
Ik vind deze pizza redelijk aan de max, maar zoals je ziet is het goed gekomen.

Ontopic;
Die laatste foto is gaaf man!
Zeer goede pizza, altijd +1
 

miesder

Kooltjesharker
 
 
 
Berichten
164
Pizza les 1: LESS IS MORE.
Echt waar miesder, hou je in en de pizza wordt stukken beter. Hou ook rekening met ingredienten die vocht verliezen tijdens het bereiden (kaas, verse tomaten, champignions etc). Daarintegen, als jouw steen ook 450 graden is moet de onderkant allang dicht geschroeid zijn alvorerns dit vocht de bodem raakt..
PS. ik heb nog geen pizza gezien van jou, dus of je te veel doet weet ik niet.
Ik vind deze pizza redelijk aan de max, maar zoals je ziet is het goed gekomen.

Ontopic;
Die laatste foto is gaaf man!
Zeer goede pizza, altijd +1
Ik heb zelf geen problemen alleen dat de steen eerder afkoelt na het bakken dan dat hij heter word. Met minder dik beleggen doelde ik op Brownie dat de onderkant zwart was en de bovenkant blijkbaar nog niet goed.
 

SandyMan

Pitmaster
 
 
 
Berichten
877
Ik heb zelf geen problemen alleen dat de steen eerder afkoelt na het bakken dan dat hij heter word. Met minder dik beleggen doelde ik op Brownie dat de onderkant zwart was en de bovenkant blijkbaar nog niet goed.
Ik snap m.
Maandag ochtend, eerste werkdag na een tijd.. excuus :ROFLMAO:
 

Free_ltd

Gemarineerd
 
Berichten
1.348
Ik heb altijd de indruk dat de steen net warmer wordt. Want ik bak rond de 400° en dan is de pizza op +/-4 min klaar. Als ik die tijd aan hou bij de 5de of 6de, zijn de randjes al zwart. Dus hoe langer ik bak, hoe korter hij erop moet.
 

Frits

Administrator
Forumleiding
 
 
 
 
Berichten
13.521
Bellisimo. De temperatuur van je bbq is Één maar die van de steen is twee. De temp van de bbq loopt sneller op dan je steen. Door langer voor te verwarmen komen de twee dichter bij elkaar. Handig is in deze een infrarood tempratuur meter.
 

DaanN

Vuurmaker
 
 
Berichten
59
Ziet er mooi uit! Ik heb mn bastard vaak rond 375/400gr voor pizza. Nooit last van aangebrande bodem. Evt is een fredstone de oplossing voor je. Ik gebruik zelf de fredstone en dat gaat goed.
 
Bovenaan Onderaan