Je gebruikt een verouderde webbrowser. Het kan mogelijk deze of andere websites niet correct weergeven. Het is raadzaam om je webbrowser te upgraden of een browser zoals Microsoft Edge of Google Chrome te gebruiken.
Qua rub: beetje zout. Al het andere verbrandt bij het affakkelen
Wiskeyvat/eiken snipper als rookhout.
Beetje kruidenboter naast serveren, om nom nom.... Uiteraard persoonlijke smaak.
Hoe laat en waar moet ik zijn
En, heb je al je Picanha gemaakt? Zo niet, dan hier mijn aanpak/methode. Werkt bijna altijd!
Een goede Picanha is maximaal anderhalve kilo. Een zwaarder stuk, en je krijgt minder mals staartstuk vlees mee. Vraag de slager om alleen het puntje as te snijden, ongeveer een of anderhalve kilo
Picanha is rundvleer met veel smaak. Ga dus niet rubben of marineren! Gebruik alleen (veel) zout op alle kanten, ook op de vetrand
Snij de vetrand in met een goed met in ruitjes
Ik begin eerst met indirect verwarmen (dus naast de kolen) op een relatief lage temperatuur (120 graden ketel). Lekker en leuker om wat rookhout te gebruiken en een bak met (heet) water eronder te zetten
Een kernthermometer is een must. Rond de 45 graden haal je hem even van de BBQ af.
Stook de BBQ op (tot ~200 graden o.i.d.) en leg dan de Picanha er weer op. Op de vetrand. Hou hem in de graten dat hij niet teveel verbrand of te gaar wordt.
Al vrij snel zal hij de gewenste kerntemperatuur van ongeveer 50 graden hebben. Haal hem er dan vanaf en laat hem rusten. De temperatuur zou moeten oplopen tot ongeveer 55 graden.
De Picanha is mals, maar niet zo mals als sommige andere delen. Snijd hem daarom met een goed mes heel dun. Beetje zout en peper, plaar is Wesley!
Volledig met rookenvuur eens maar afgelopen weekend picanha gemaakt volgens smockey goodness 2. Man o man wat lekker en dat zonder af te fakkelen aan het eind.
Helaas is het door omstandigheden nog niet van gekomen om een heerlijke picanha te maken.
Ik weet nu wel hoe ik aan de slag moet gaan om een heerlijke picanha te bereiden.
Bedankt voor de tips! Zodra ik er 1 heb gemaakt zal ik proberen mooi verslagje te maken
Deze site maakt gebruik van cookies om de inhoud te personaliseren, jouw ervaring aan te passen en om je ingelogd te houden als jij je registreert.
Door deze site te blijven gebruiken, stem je in met ons gebruik van cookies.