Hoi allemaal,
Gefeliciteerd met onze koning!


Mooi moment om die 1,8 KG picanha eens te gaan maken.
Ik ga die bereiden volgens de Reverse sear methode, ook voor mij de eerste x keer dat ik dit ga proberen.
Eerst de fat cap kruislings ingesneden, dat viel nog niet mee heb een paar keer iets te ver ingesneden.Daarna rondom helemaal in de rub gezet en op de vet kant ook nog extra zout.
En daarna ongeveer een uur op 90-100 graden indirect tot een kerntemperatuur van 45 graden.
Daarna eraf gehaald en de BBQ omgebouwd naar direct en een temperatuur van 250.En toen ging het ineens een beetje te snel met het affakkelen.
Vet laag was wel krokant en het vlees was ook zeker lekker maar jammer dat het een beetje was aangebrand doordat het affakkelen beetje te vlug ging
.
Maar oefening baart kunst toch?
Gefeliciteerd met onze koning!



Mooi moment om die 1,8 KG picanha eens te gaan maken.
Ik ga die bereiden volgens de Reverse sear methode, ook voor mij de eerste x keer dat ik dit ga proberen.
Eerst de fat cap kruislings ingesneden, dat viel nog niet mee heb een paar keer iets te ver ingesneden.Daarna rondom helemaal in de rub gezet en op de vet kant ook nog extra zout.
En daarna ongeveer een uur op 90-100 graden indirect tot een kerntemperatuur van 45 graden.
Daarna eraf gehaald en de BBQ omgebouwd naar direct en een temperatuur van 250.En toen ging het ineens een beetje te snel met het affakkelen.
Vet laag was wel krokant en het vlees was ook zeker lekker maar jammer dat het een beetje was aangebrand doordat het affakkelen beetje te vlug ging

Maar oefening baart kunst toch?
